Dagen före första advent

Publicerad 2013-11-30 17:42:04 i Livet,

Ni vet när man bara har det så där jäkla bra? Så har jag det nu. Och det är så jäkla underbart. Vintern är nästan på väg, så där så att man luras till att längta efter den, bara för att den envisas med att aldrig riktigt komma. Musikallinjen har haft sina första framträdanden med nya medlemmarna, och vi har under några dagar fått uppträda på scen på det där sättet som jag bara älskar att göra.
 
Dessutom har klassen bestämt sig för att bli tajtare till studenten, med resultatet att vi skoldagarna om möjligt blivit ännu bättre och mysigare. Och på fritiden har jag för första gången på länge tid att faktiskt andas. 
 
Idag tog jag och Armani en second hand runda runt stan, från vilken jag kom hem med diverse fina saker som kommer förgylla min vardag. Bland annat fick jag med mig en massa glasflaskor, som jag under eftermiddagen fixat ihop till en ljusbricka, som står i det nydammade fönstret och ser julfint ut. Det är så fint att ha det fint. Och så fint att ha så fina människor runt omkring sig.
 
Tack, alla ni fina. Ni betyder så mycket.
 
 
 
 
 

En lördag

Publicerad 2013-11-23 23:44:02 i Livet,

Delar av min lördag i ett par mörka bilder, väl passande hösten. Fotomässan med pappa och Klara, mys med storfamiljen, inklusive mormor och morfar(världens gladaste mest o-fotogeniska människa, men han är himla fin ändå) och lite fint läppglans. 
 
Utöver detta har det idag varit 50 årsdagen av Doctor Who, så därför ägnade jag även kvällen i soffan med Amanda och knäna uppe vid hakan. Vill ni ha min åsikt om avsnittet får ni kontakta mig personligen, då en trettiosidors hyllning inte känns särskilt passande i den här bloggen.
 
En väldigt fin, inspirerande, mysig och awesome dag, helt enkelt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Intervju på Cambridge

Publicerad 2013-11-22 18:25:06 i Livet,

Jag är så himla, sjukt, fantastiskt, otroligt, jätteglad idag, för idag fick jag svar på min ansökan till University of Cambridge. Jag har sökt till Homerton College för att i tre år läsa Human, Social and Political Science med inriktning International Relations and Politics, vilket lett till att jag, i flera veckor, har stressat och hoppats för att få en intervju. Och idag fick jag inbjudan.
 
Så, till min stora glädje, ska jag den 11 december på intervju till den här otroliga skolan. De ska sedan bestämma ifall de tycker jag är värd att komma in, på en av världens absolut bästa skolor, till ett program som jag skulle bokstavligen älska att läsa. Men oavsett om jag kommer in eller inte, så är jag så otroligt taggad och glad över att ha fått chansen, att faktiskt få komma dit. För det är sån sjukt otrolig konkurrens.
 
Men framförallt så är det här min dröm. Och jag är så jäkla glad.
 
 
 
 

Plugget

Publicerad 2013-11-22 17:48:14 i Livet,

På grund av ett projekt i svenskan hade jag med mig kameran till skolan och fick, utöver flertalet väldigt roande filmer till projektet, några bilder av de ställen och personer som finns i min skola. Det är egentligen lite skumt att man har så få bilder från en plats som man tillbringar så mycket tid på, speciellt efter juni då jag ju kommer kliva ut ur skolan för att aldrig någonsin komma tillbaka till klassen, betygen och lektionerna. Så jag får väl ta och göra något åt det, de här sista månaderna som är kvar. Ifall jag orkar, vill säga.
 
 
 

Myssöndag

Publicerad 2013-11-17 19:03:00 i Livet,

Idag tog jag och Klara och utnyttjade mitt körkort för att ta oss till Eskilstuna, där mormor och morfar precis kommit hem från deras hus i Italien. Jag påmindes ytterligare en gång om hur otroligt bra jag faktiskt har det, hur fint deras hus är, och hur gott Klaras kladdkaka smakar. En väldigt trevlig söndag, fint avslut på en väldigt trevlig helg.
 
 
 
 
 
 

Avslöjande av framtidsplaner och invigning av kök

Publicerad 2013-11-15 21:33:00 i Livet,

Har på den senaste tiden varit mer uppskattande av helg än någonsin tidigare, och denna dag är inget undantag. Gud vad skönt med helg. Speciellt idag, när man kommer hem till finmiddag och finbrev; idag fick jag nämligen brev från det första engelska universitetet, som gett mig ett erbjudande att plugga internationella relationer hos dem. Det är nämligen så att jag är mitt uppe i att söka till fem olika universitet, av olika nivåer och prestige, och planerar att tillbringa mina tre närmaste år i England för att läsa internationella relationer och politik. Tre år av England och Crispin, inte undra på att jag längtar efter att November tar slut.
 
Men idag, denna helg, denna fredag, har vi invigt vårt nyrenoverade kök med räkor, musslor, ostar och champagne - mer för att njuta av tillfället att njuta av oerhört god mat än något annat - vilket gjort mig så helredo och nöjd som jag kan bli. För helgen är därmed äntligen här, på riktigt.
 
 
 
 
 
 
 

November

Publicerad 2013-11-14 16:15:17 i Livet,

Det känns som att allting på något sätt stannat av, som att världen stelnat i frosten som ligger på marken. Det är varken sommar eller vinter, varken riktigt kallt eller varmt, och det är aldrig riktigt dag, eller för den delen natt. Alla väntar, men inget händer i November.
 
Jag fortsätter gå i skolan, har gett upp kampen mot pepparkaksdeg och dricker hinkvis med te. Det är ändå en ganska trevlig tid, November, i väntan på allt det andra.
 
 
 

Dagarna går så långsamt, men ändå försvinner veckorna så fort.

Publicerad 2013-11-09 15:37:00 i Livet,

Den så efterlängtade helgen är så slutligen här, och jag njuter i mina nyaste strumpor för allt fint jag har. Mitt rum har återgått till att bli min favoritplats att bara ta det lugnt i, och jag utnyttjar tiden genom att dra mig igenom tegelstenen jag bestämt mig för att hinna läsa ut innan November är över. Och samtidigt som jag är så glad över att vara precis just här, där jag är, så har jag så mycket framför mig som kommer vara ännu bättre. Vänner att umgås med, pizzor att äta, katter att träffa(och avundas), sånger att sjunga, pepparkakor att baka, pappor att fira, resor att uppleva och Engelsmannen, som jag snart får krama igen.
 
Och ja, mitt rum är verkligen såhär mysigt. Och jag älskar det.
 
 

Det här är också bra

Publicerad 2013-11-08 21:04:07 i Livet,

Livet rullar på och skolan är igång igen. Kameran ligger fortfarande nedpackad i väskan som legat på golvet sedan jag slängde den ifrån mig i måndags, täckt av en hög kläder som på något sätt bör tas om hand. Vänner fyller upp tomrummet som saknaden av Crispin innebär, ni ska veta att det betyder så mycket, och jag springer omkring lika upptagen som vanligt. Det känns som att November är en mellanmånad, i väntan på allt det som snart ska komma. Men November känns ändå inte fel, man kan behöva lite chans att andas. 
 
Överlag så är allt väldigt bra. Men tills att jag kommer mig för att packa ur kameran(och allt det andra som fortfarande ligger nedpackat i en salig oordning), får det bli gammalt från den dagen då vi orkade fixa håret så som jag önskar att jag orkade varje dag.
 
 
 

Leeds castle och slutet på höstlovet

Publicerad 2013-11-04 16:31:00 i Livet,

Sista dagen i England visades det otroligt vackra slottet Leeds för utbölingen, genom att jag, Caroline och Crispin promenerade runt i slottsträdgården i det fina vädret. Vi tog oss, efter mycket om och men, genom en gigantisk labyrint - som vissa kunde fuska sig igenom medan andra, kortare människor, fick förlita sig på tur. Det blev många skratt, vattenpölar och "dead ends", men det var en himla fin dag.
 
Det finns inte så mycket att säga, förutom att det var väldigt fint - extra speciellt eftersom att timmarna började bli allt färre och färre. Så imorse, vid fem över sex klev jag på planet efter en natt med två timmars sömn och for hemåt till Sverige och skolan. Med mig har jag diverse fina fynd, foton och minnen, plus en av Crispins gamla stickade svarta tröjor som tillhört skoluniformen. Så när jag idag kände mig för att klä mig som en brittisk skolflicka, var det med autentiska kläder. Och det gör ju inte saken sämre, att jag trots alla tusentals mil som nu åter är emellan oss, faktiskt kan känna hans doft och mysa in mig i tanken på att allting faktiskt är så himla fint.
Tack så mycket för den här veckan England, och Crispin; jag lovar att jag kommer tillbaka snart.
 
 
 
 
 
 
 

Att bränna en katolik och korv

Publicerad 2013-11-03 00:28:00 i Livet,

Så fick jag äntligen ta del av "Fifth of November", traditionen då England hedrar Landet och Protestantismen genom att bränna en hödocka föreställande Guy Fawkes. Guy var killen som i Hollywoodversionen av händelsen, V for Vendetta, hyllades för sina försök att spränga parlamentet, men som i riktiga livet, i England, alltså bränns upp varje år för att traditionellt sätt fira att en katolik inte lyckades spränga upp det protestantstyrda parlamentet. 
 
Det låter ganska tungt och kontroversiellt, men i Fieldfamiljen har det enbart sammanstrålat till en trevlig tradition av korvgrillning och pinnplockning, som avslutas med en bränning av en docka uppklädd i Hulk-mask och fyrverkerier. Och iår fick jag ta del av den. 
 
Det är väldigt mycket som vår Majbrasa, men med en Engelsk tvist. Väldigt mysigt, väldigt trevligt, väldigt gott och väldigt fint sällskap. Jag har i princip blivit presenterad för hela stora klanen nu, och känner mig, efter över en vecka av konstant engelskt pratande, väldigt, otroligt, hemma.