Kulturnatt

Publicerad 2013-09-28 23:35:16 i Livet,

Helgen tillbringas i Norrköping med systrar och pappa. Ljus i mörkret, värme i kylan och genetisk knäpphet - Pizza på kvällen, Matrix med nötter och reggaemusik i natten. Kulturnatten var trevlig, med en nattligt levande stad. Jag tar kort på allt som rör sig och drömmer mig till bättre utrustning.
 
 
 
 
 
 
 
 

Höstkänslor

Publicerad 2013-09-28 10:48:00 i Livet,

Vinterjackan är på, halsduken framtagen och vantar snart inköpta. Hösten är verkligen här nu, med allt som den innebär. Färger, kyla och mörker. Jag dricker te, tänker på England och ser hur allt det gamla faller bort och liksom lämnar kvar det tomrum som hör ihop med kylan.
 
Inomhus, där hösten enbart syns med tjocka tröjor och varma kläder, njuter jag av Doctor Who och Glee, skrattar med underbara människor och snor kladdkaka av födelsedagsvuxna Frida som just fyllt arton.
 
Så sammanfattningsvis; hösten är okej, te är fantastiskt och vänner är underbara.
 
 
 
 
 

Supernära

Publicerad 2013-09-21 21:00:00 i Livet,

Några bilder från idag, tagna med min nya macrolins - som jag ärligt talat är väldigt, väldigt nöjd med.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotografering

Publicerad 2013-09-21 20:58:26 i Livet,

Efter att mina nya linser kom på posten har det riktigt kliat i fingrarna att använda dem. Så, som den fantastiska vän Bella är, erbjöd hon sig att komma förbi för en fotorunda. Så idag har vi båda ägnat tiden åt att huka i diverse olika buskar och skogsdungar, i en skog fylld av höst och löv.
 
 
 
(Bellas bilder ↑ Mina bilder ↓)
 
 
 
 
 
 
 

Arkiv; Riga

Publicerad 2013-09-20 23:15:00 i Livet,

I maj åkte jag, tillsammans med Musikallinjen och Jazzbandet, iväg till Lettland för att spela vår musikal The Greatest, eller Lieliskais som det heter på lettiska. Och jag hade med mig kameran överallt.
 
Första dagen var resa, glada miner och exalterade människor.
 
 
   
 
Andra dagen var jamming, anländande, uppackning och uppträdande.
 
 
    
 
 
 
 
 
 
 
Dag 3 var hotellrum, strandbesök, uppträdande och autografskrivning.
 
    
 
 
( ↓ Tack Bella Carlsson för bilder ↑ )
 
 
 
Fjärde dagen var ledigt, Riga, sol och hemfärd. Kort sammanfattat en väldigt fin avslutning på en väldigt fin resa.
 
  
    
 
 
 
 
 
 
    
 
 
 
 
 
 
 
 

Post

Publicerad 2013-09-19 15:43:00 i Livet,

Vanligtvis är tömningen av brevlådan en sådan där sak som jag bara gör, utan några förhoppningar om överraskningar. Saken är ju att man har vuxit upp tillräckligt för att ha tappat den barnsliga tron på mirakel, som i detta fall är brev, men ändå inte är tillräckligt vuxen för att få räkningar. Jag är liksom i gråzonen där emellan, där jag uppehåller mig med att plocka in brev åt de viktiga personerna i hushållet.
 
Men idag så fick jag faktiskt brev. Två stycken till och med. Och herreminjesus vilka bra brev det var. Första var ett brev från Ben och Jerry, till vilka jag klagat över smaken på en otitulerad glass, och från vilka jag fick en sjukt uppskattad(och otroligt söt) check. Det andra brevet, eller snarare ett paket, var en vidvinkel o macrolins som jag köpt på tradera och som jag längtat efter i flera dagar nu.
 
 
 
 
Efter det så har den här eftermiddagen gått åt till att fotografera allting jag kan nå utan att behöva kliva ut genom dörren. Linserna är visserligen budget budget, men för tillfället prioriterar jag andra plånbokstömmande saker över kameralinser, och jag är faktiskt väldigt nöjd med det jag fått. 
 
 
 
 
 
 

Höstfrisyr

Publicerad 2013-09-17 18:29:00 i Livet,

Den 17 september 2013 var alltså dagen då jag för första gången i mitt liv blev med lugg. Efter att ha gått igenom de olika stadierna av chock; förvåning, förnekelse och acceptans, så finner jag mig vara förvånansvärt nöjd. Det här känns bra.
 
För övrigt så har jag insett ironin i att börja skriva om mitt liv just som sommaren, och alla roliga upptåg som hör till värme, sol och ledighet, tagit slut. Men så är det väl, att man inser, när tillfället är borta, vad man borde ha gjort.
 
Fast jag måste säga, att jag faktiskt är väldigt nöjd med min frisyr. Och det känns bra, att det känns bra. Att ha gjort något rätt, vid precis rätt tillfälle. Även om det bara är en frisyr.
 
 
 
 
 
 

Världens finaste människor

Publicerad 2013-09-15 21:06:00 i Livet,

På fredagen kom jag, Matilda, Crispin och Linnéa på att kräftkalas ju vore väldigt bra. Och två timmar senare var det bestämt. Så när jag och Crispin gick ut från ICA dagen därpå, var det med tre stora lådor kräftor till en kräftskiva vilken ingen av oss hade någon aning om hur vi skulle få ihop. Men tack vare allskunniga vuxna löste det sig, så när alla kom på söndagen hade vi den största plåt kräftor, de finaste hattarna, bästa träddekorationen samt bästa sällskap, som jag någonsin sett.
 
 
Vi tog kräftkalaset på fullaste allvar, och brought it all. Vitlöksbaguetter, Jürss ost, cola, pirathattar, partysugrör, kladdkaka och kräftorna var absolut top notch. Man kan säga att vi definitivt visade var skåpet ska stå. Och bristen på bilder i det här inlägget, visar på hur gott det var. För det första, tog jag inte många bilder innan lockelsen tog över. För det andra, finns det nästan inga bilder där folk inte stoppar munnen full. Alla utom Aron, förstås, sällskapets absoluta proffs som koncentrerade sig medan alla andra skvätte, spillde och tappade mat överallt.
 
 
 
Det var verkligen en oerhört trevlig kväll, med fantastiskt underbara människor.
 
 
 
 
 
 

Örebro

Publicerad 2013-09-15 20:44:01 i Livet,

Förra helgen åkte familjen till Örebro för att fira Anons trettionde födelsedag. Och då Örebro är en väldigt bra stad, tog vi chansen att tillbringa en heldag där. Vi promenerade runt, kollade på second hands och åt mat. Jag köpte årets vinterjacka för 200 spänn, och njöt av att ha Crispin tillbaka i Sverige igen.
 
 
 
 
 
Vi åkte även till den gamla delen av Örebro, vilket i princip var ett väldigt gammalt, gulligt och folktomt kvarter mitt i en park. Jag köpte väldigt fina kolor dagen till ära, och slogs av hur omöjligt det är att hålla händerna normalt när man ska visa upp något.
 
Framåt kvällen åkte vi till Hanna och Anon, där jag drack min första Martini och kände hur min innerliga 007-nörd stillades, innan vi körde över till en thairestaurang för partyt. Thaibuffén som serverades på den restaurangen var utan tvekan det bästa jag någonsin ätit, bara så oslagbart najs. Drömmer nästan om den fortfarande.
 
 

Min sommar

Publicerad 2013-09-14 18:21:29 i Livet,

Min sommar var den bästa någonsin - utan någon tvekan.
 
Den började med att jag fick träffa min pojkvän för första gången, när han den 18 juni flög från England för att tillbringa sin sommar med mig. Och den började med midsommarfirande. Hela familjen samlades uppe i Åsele, och jag fick tillfälle att visa Engelsmannen nattsol, midsommarstång, släkten, myggen och svensktdubbat Harry Potter.
 
 
Efter att ha kämpat i några veckor, och slutligen fått mitt körkort, åkte jag till Stockholm för att jobba. Jag hade fått anställning som fundraiser för Röda Korset, och i tre veckor stod jag på stan i Stockholm och värvade månadsgivare. Jag hade turen att få låna mina släktingars lägenhet på Östermalm, och njöt av Stockholmslivet så mycket som det gick. Detta inkluderade all fantastisk glass.
 
 
 
När så jobbartiden var över, började jag min slutgiltiga semester med att hälsa på mina släktingar. De har verkligen världens finaste lilla stuga, den ligger alldeles vid havet och är det sötaste lilla huset jag sett. Och de som bor där är inte sämre.
 
 
 
Tillslut följde jag med Crispin tillbaka till England, där jag fick tillbringa en vecka bland krocket och heltäckningsmattor. På sju dagar hann vi med att gå på the globe(vilket jag velat göra i flera år), shoppa på Primark, promenera i Hampstead Heath, stå vid nollmeridianen, beställa öl på pub och prata sjukt mycket engelska. Och jag hann bli ännu mer kär i England. 
 
 
 
 
 
Sedan var det slutligen dags att åka hem, och när jag satte mig på flygplanet var det näst sista dagen av mitt allra sista sommarlov. Och sedan började skolan igen.