Italienresan - på väg ner!

Publicerad 2014-04-25 15:18:59 i Resor och upplevelser,

Mitt påsklov tillbringades ju till/i/från Italien, och nu när jag äntligen tagit mig för att börja gå igenom alla bilder från resan, tänkte jag att jag skulle dela med mig av några. Resan började tidigt, och efter några timmars bilresa befann vi oss sedan två land bort, i Lübeck - världens gulligaste tyska stad. Vi gick in på Marzipanhuset och dog av Kalle och Chokladfabriken flashbacks, fikade några av de godaste tårtor jag någonsin smakat, och promenerade runt den gulliga staden med fler domkyrkor än hela Sverige.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Andra dagen var det ännu mer bilresa framför oss, innan vi slutade i München med hela Tyskland bakom oss. Här kunde vi äntligen börja känna våren krypa fram, och drack tysköl i vårblomstren.
 
 
 
Sista dagen av resa, och Österrike skulle övervinnas. Solklart bästa dagen in terms of utsikt, med tusentals alper runt omkring, innan vi slutligen körde över den sista landsgränsen och in i Italien.
 
 
 
Vi hämtade upp Crispin på flygplatsen i Bologna, och körde sedan den sista timmen innan vi var framme hos mormor och morfars hus i Verucchio. Blommor i trädgården och finaste utsikten från bakgården, och obligatorisk pizza på pizza pronto med storsläkten fick avsluta resan. Men tro mig, det kommer mer.
 
 
 
 
 

Att fylla nitton

Publicerad 2014-04-05 11:21:00 i Extra fina dagar, Livet,

Att fylla nitton var en väldigt, väldigt fin upplevelse. Att få känna sig speciellt omtyckt, speciellt glad och speciellt mätt så där som man bara gör när man är omgiven av snälla, omtänksamma och underbara människor, var något som gjorde denna födelsedag otroligt fin. Att veta att den innebär starten på allt som år nummer nitton i livet kommer innebära; student, jobb, flytt till England, umgänge med honom och världens finaste människor, gjorde den ännu bättre. Självklart följde kameran med, hela dagen, så härmed får ni en bildberättelse av nittonårsdagen av min existens.
 
Två från frukost på sängen med drömbrödet, presenter och finaste födelsedagskoppen.
 
 
 
 
Två från fika med klassen, fina vänner - inklusive Linnea som fyllde år på samma fabulösa dag, grattis igen! - och förvånansvärt god tårta.
 
 
 
Två med fördrinksmojito, tillsammans med världens bästa familj.
 
 
 
Två från brakmiddagen no 1, med revbensspjäll(har craveat detta i veckor på grund av house of cards), finköket och finaste sällskapet i världen.
 
 
 
 

När framtiden är näsan nutid, och nutiden snart för alltid blir dåtid

Publicerad 2014-04-02 21:05:00 i Livet,

Hämtade äntligen ut min studentmössa idag. Och med mössan på huvudet, känns det verkligen hur framtiden snart är här. Hur det som man längtat efter i 13 år, nu faktiskt snart är på riktigt. Och tänk vad mycket vi har framför oss, när denna tid av gymnasiet är över, och framtiden är här - redo för oss med de vita mössorna att ta vara på och göra till vår alldeles egna. Äntligen.