Weekend i England

Publicerad 2014-08-29 23:46:00 i Livet,

Så har jag alltså rest tillbaka till England, den här gången för att stanna hela långa hösten. Det är alltså första gången jag reser till England för att bo, utan att veta när jag åker tillbaka igen och full av vetskapen att jag har en hel lång fantastisk tid med Crispin framför mig. Det var en speciell flygresa som förgylldes än mer av att min kära mamma ackompanjerat mig för en weekend i England och en visning av Brighton.
 
 
Vi kom fram till England mitt i natten igår, och hade därför en lugn morgon hemma hos Crispins föräldrar innan vi tog tåget ned till Brighton och fullpackade promenerade genom staden på väg till lägenheten. 
 
 
Väl framme var det lunchdags, och vi bryggde lägenhetens första kanna kaffe till varma mackor med obligatoriska Worcestershire Sauce. 
 
 
Sedan tog jag och mamma på oss vindtäta jackor för en höstpromenad ned genom ett vindigt Brighton, med diverse stopp på trevliga små affärer och ställen.
 
 
Återigen: ÄLSKAR Brightons utbud av vintage och second hand.
 
 
Världens finaste mamma framför Brighton Pavilion.
 
 
 
Blåsigt värre från Piren, det var nästan så våra 160 cm långa gestalter blåstes bort av kraften. Men det var ändå makalösa Brighton Pier, som levererade munkar, ljus och fantastisk karnevalskänsla som vanligt.
 
 
 
Sedan mötte vi upp Crispin för det obligatoriska besöket på the Fishbowl där, hör och häpna, vi inte bara beställde fish'n chips. Det var precis lika fint som alltid, och det var så underbart att få sitta där i puben i Brighton och må så bra. Det är så roligt att få visa Brighton, så roligt att få uppleva Brighton, och så roligt att äntligen vara tillbaka igen!
 
Translation: I am back in England again, this time accompanied by my dear mum. The first day of our weekend was a day marked of travelling, nice food and lovely, lovely Brighton.
 

Varma mackor med Armani

Publicerad 2014-08-28 10:02:00 i Livet,

En av mina käraste vänner i världen är den fantastiska Armani, som igår kom över en stund medan jag fortfarande är på denna sidan ishavet. Det blev en supertrevlig träff med varma mackor att dö för, en hel Nutellaburk till vårt förfogande och så mycket fantastiskt prat om allt i hela världen. Jag har alltid varit så dålig på att hålla kvar mina vänner, och att fortfarande umgås med Armani - som jag ju har känt sedan åttan - är så fantastiskt på så många sätt. Ja, hon är helt enkelt en väldigt bra människa och vän och söt som få som hon är tycker jag verkligen att ni ska ta och besöka hennes blogg. Själv ska jag ta och packa ned det sista i väskorna, gå och förtidsrösta och fylla på lagret med te, innan jag och mor min ikväll flyger iväg till England!
 
 
 
 
Translation: I was yesterday visited by my dear friend Armani, and made some lovely cheese on toast.  
 

Sådant som händer under en vecka i Sverige

Publicerad 2014-08-27 18:19:04 i Livet,

Min vecka i Sverige har tillbringats i radioskugga, och jag har ärligt talat mått väldigt bra av att få ha det bra i landet där så många av mina nära och kära hör hemma. Men nu, när det om drygt ett dygn är dags att resa tillbaka igen till han som jag saknar så mycket, tänkte jag dela med mig av lite händelser från den senaste veckan. Bara sådär.
 
 
 
 
En dag gick åt till barnvaktning av världens bästa lilla tjej.
 
 
 
Familjefredagen förgylldes med räkor, paj och kräftätande.
 
 
En eftermiddag ägnades åt The Grand Budapest Hotel och fika.
 
 
 
Och en tur i skogen ägnades åt förvånansvärt lite svampplockande, men kompenserande mycket av harsyreätande.
 
 
En vardag fyndades dessa fantastiska glas.
 
 
Och slutligen fick det sommarslitna håret fräschas till, vilket var väldigt välbehövligt och efterlängtat. Något som får avsluta detta inlägg av trevliga händelser från min vecka. Hur har er vecka sett ut, har ni gjort något extra trevligt?
 

Höst

Publicerad 2014-08-26 10:12:00 i Livet,

(alla bilder och länkar hittar ni på min pinterest
 
Är det något jag anser mig ha rätt att längta till, så är det hösten 2014. För efter ett år av distansförhållande, ett år av konstant pluggande och stressande och planerande - så har livet löst sig. Hösten 2014 kommer vara resultatet, hösten då alla mina drömmar gått i uppfyllelse. Och därför kan jag inte rå för att bara längta tills att hösten kommer på riktigt.
 
Min drömhöst är precis så som mitt kollage; mysiga färger, härligt stickade plagg, regntätt och romantiskt som Pride and Prejudice eller Harry med sin Ginny. Drömmar om ett höstigt Hogwarts, med skolböcker, varma tröjor och te i mängder tillsammans med någon speciell.
 
Och om man jämför det med min troliga höst, så är det inte så mycket skillnad från drömmen. Visst, studentudgeten kanske inte tillåter fullt så många nyinköpta plagg, regnet kanske blir lite annat än bara mysigt, och mina lektioner kommer inte ta plats i Hogwarts salar. Men jag kommer ha min drömmiga, mörkhåriga engelsman vid min sida, bära en solgul regnjacka i blåsten och få uppleva England i höstskrud som elev på ett engelskt lärosäte. Och vad mer kan man egentligen önska sig? Nej åh, vad fantastisk det ska bli med höst!
 

Världens bästa vänner

Publicerad 2014-08-22 07:37:00 i Livet,

Om det är något min sommar har saknat, så har det varit att umgås med mina vänner. Alla upptagna på olika håll med jobb, resor, upptåg och annat, och sedan studenten har det liksom inte funnits tid eller möjlighet för gänget från klassen att umgås igen. Förrän igår. 
 
För igår träffades största delen av da crew hemma hos Matilda för en kväll av mat, polly och allmänt awesomeness. Åh vad jag har saknat dessa tjejer, och åh vad jag kommer saknar dem när det blir dags att åka hem till England igen. Men framförallt; åh vad roligt det var att ses.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sverigevisit

Publicerad 2014-08-20 10:11:00 i Livet,

Igår morse gick alarmet kl 3.40, och jag vaknade alldeles för pigg i Crispins armar hemma hos hans familjehus i Kent. Idag gick inget larm alls, och jag vaknade upp alldeles för trött i ett helt annat land - och ett helt annat hem. Jag har nämligen rest hem till Sverige igen för en sista visit innan skolan börjar, för att fixa det sista, umgås med nära och kära och ha det bra med alla som fortfarande hör hemma här. 
 
Och vad häftigt det är att ena dagen vara på plats i Brighton, för att andra hälsa på i Kent och tredje äta middag hos mormor och morfar i Eskilstuna. Men den här veckan ska det vara slut på flyg och fläng, och istället ska jag ta mig tid att umgås med alla de som jag snart inte kommer kunna träffa. Fast först ska jag ha en väldigt trevlig morgon med serietittande, tedrickande och frukostnjutande(pesto på toast mmmm), och njuta av en regnruskig höstmorgon.
 
 
 
 
 
 

Om att träffa en engelsman

Publicerad 2014-08-18 12:49:00 i Livet,

 
 
 
Bilder från igårkväll, älskar solnedgångar och älskar ljuset som faller in genom våra stora fönster.
 
För några dagar sedan fick jag frågan om hur jag och Engelsmannen träffades, och insåg att jag nog aldrig berättat den berättelsen helt och fullt ut, förutom för de som efter lite dans och musik vågat fråga. Saken är den, att jag och Crispin träffades den 18 juni 2013 - efter att ha varit ihop i två månader och fem dagar. Vi lärde känna varandra på internet, tack vare gemensamma intressen och en brevvänsfunktion, och över flera väldigt långa e-mail föll vi för varandra på varsin sida av nordsjön. Någon månad senare övergick vi till att samtala på Skype och den 13 april blev det vi på riktigt. Och sedan dess har det fortsatt att vara vi - resor fram och tillbaka, samtal långt in på natten, känslofulla möten och så förjävligt långa veckor utan varandra, tills att jag nu flyttade till England för att på heltid få vara där mitt hjärta är. Och det var nog det bästa beslutet jag någonsin tagit.
 
 

Blåsväder

Publicerad 2014-08-16 20:01:03 i Livet,

När man bor så nära en så pass historisk strand som Brightons, så är det svårt att hålla sig därifrån. Så, efter inhandlandet av veckans mat på matmarknaden, drog vi ned mot havet för en promenad längs med vattnet. En sån där lyxig vardagshandling som vi kan unna oss, och som man mår så där himla bra av.
 
 
Jag hade på mig min fina blomsterkrans som jag köpt av en trevlig dam inne i the Laines, i vilken allt hår fastnade när vinden drog i. Inget att göra åt, och förutom hur klänningen är tvungen att vara under ständig bevakning för att hållas på plats, så har jag inget emot friska vindar och vindlande hår.
 
 
Vi stannade även till en stund för att avnjuta dessa fantastiska munkar, varma, sockriga och fantastiskt goda gjorde de gott i blåsvädret. Alldeles nygjorda från en liten hydda några hundra meter ifrån piren, där turisterna inte riktigt orkar gå och de kommersiella affärerna ersätts av lite mer genuint, flottigt brittiskt.
 
 
Engelsmannen var såklart stilig som vanligt, och havet var blåsigt, härligt och alldeles vågigt. Himla fin lördag nere vid havet, även om sommarvädret och värmen inte var närvarande för dagen.
 
 

Middag för två

Publicerad 2014-08-16 14:24:23 i Livet, Mina tips och favoriter,

 
När jag insåg att det snart var dags för mig att flytta hemifrån, insåg jag även att jag inte hade någon aning om recept till att laga mat efter. Så för några månader sedan inskaffade jag mig en liten receptbok, som jag sedan dess fyllt upp med diverse trevliga maträtter från bloggar, kokböcker, släktingar och hemsidor. Och det är något speciellt över att få bläddra bland eget utvalda och uppskrivna recept, så jag tänkte dela med mig av resultatet av två av dem - som även blev gårdagens väldigt lyckade middag.
 
 
Först och främst så har jag av mamma fått ett recept på bröd som är helt fantastiskt. Enkelt, billigt och väldigt väldigt gott - Råsunda Special. Igår var andra gången jag bakade det, och första gången jag lyckades bli vän med de lite halvskumma jästkulorna som var det enda vi hittade i affären. Jag brukar låta brödet jäsa en timma, och sedan bränna in i ugnen på 250 °C i 15 minuter - så får man två fantastiskt fina gyllenbruna limpor som får lägenheten att dofta himmelskt.
 
 
Tomatsoppan med linser, som var lika mycket recept som kyltömmare, har jag sparat från Sandra Beijers blogg
och sedan improviserat utifrån. Linser, pasta, chilli och massor med färska kryddor blev kalasbra - älskar smaken av timjan och basilika i typ allt. Och som med alla soppor; ju längre den får puttra, desto bättre. Min fick gosa till sig i nästan en halvtimma, innan den serverades med nybakt bröd och en klick yoghurt. Himla gott, himla enkelt och, hemma hos oss i allafall, väldigt uppskattat.
 
 

Månadsdag

Publicerad 2014-08-14 12:05:52 i Livet,

 
Igår, den 13 Augusti, var min och Crispins första månadsdag som sambos - och det visade sig bli en helt fantastiskt fantastisk dag. Det började med vår länge planerade visit till Brighton Pavilion, det gamla kungliga residenset från 1800-talet som ligger mitt inne i centrala Brighton med all sin ståtlighet och pompa. Som boende i Brighton fick man nämligen rabatt på biljettpriset, och som två stora historieälskare kunde vi inte hålla oss från att se huset vars maffiga utsida otroligt nog övertrumfas av dess insida. Tyvärr fick man inte ta några bilder alls därinne, men oh my god vad maffigt det var. För er som är nyfikna och vill se ändå, finns här en länk till google images.
 
 
Passande bild på min framtida historiker.
 
 
 
Efter att ha promenerat igenom paviljongen kom vi ut till ett England i oväder, och sprang hem i spöregn som vilken brittisk huvudrollsinnehavare som helst. Väl torkade och varma igen, var det dags för att gå över till Crispins faster som visst hade bjudit in oss på middag. Jag tog på mig min nya gamla kjol och favoritskorna, ej medveten om att Crispin hade en överraskning på gång. För halvvägs till Alison, alldeles utanför the Park Crescent pub, berättade han att tji vad jag blivit lurad - för Alison skulle äta middag utan oss, och mig skulle han bjuda på middag ute! 
 
 
 
Det blev två av världens godaste hamburgare, och en supertrevlig kväll tillsammans med han killen som är bäst i världen och hon tjejen som inte riktigt fattar hur hon får ha det så bra. En extra fin lyx för paret som lever så billigt det går när det gäller det mesta, och jag känner mig verkligen så lyckligt lottad som har en så omtänksam och fin pojkvän. Sån himla fin överraskning från min älskade Crispin, och världens bästa avslutning på vår första månadsdag tillsammans tillsammans. Åh, vad bra vi har det, och åh, vad bra han är.
 
 
 

En promenad längs stranden

Publicerad 2014-08-12 00:09:58 i Livet,

 
 
 
 
Häromdagen tog jag och Crispin en trevlig promenad längs Brightons strand, och njöt av salt, vind och sol. Det var en del av staden som ingen av oss riktigt hade varit vid innan, och det är så trevligt att överraskas av än mer trevliga ställen i närområdet. Till exempel den superfina viktorianska paviljongen, en trevlig gräsmatta att stanna upp vid eller den aldrig sinande stenstranden som ringlar sig efter Englands sydkust. Det verkar dock som att Englands fantastiska sommarväder slutligen börjar gå mot sitt slut, med mer vind, mer regn och kallare grader som ersättare. Något som visserligen har sin charm det med - älskar allt vad stickat heter - men ändå, fina sommarpromenader längs med Brightons strand är svårt att slå. Till och med för stickade tröjor.
 

Pappersarbete

Publicerad 2014-08-11 21:11:00 i Livet,

När jag skriver mina blogginlägg tenderar jag medvetet att skriva om det positiva i att flytta till England, att få uppfylla min dröm, men trots det så finns det många komplikationer och huvudbryn som innefattat/innefattar flytten. Och även om jag för det mesta bara är så himla lycklig att få dela mitt liv med Crispin i England, så har jag en del att fixa förutom att inköpa frukosttallrikar och plantera kryddor.
 
Att växla om sitt liv till England innebär ju tyvärr inte enbart att köpa en biljett hit, utan mycket, mycket mer. Jag har visserligen haft tur som har Crispin, både som stöd, engelsk medborgare och insatt hjälpare, men det är mycket jag själv måste lösa. Först ut är självklart att fixa studielån till studierna, sedan att fixa ett engelskt bankkonto och sist att skaffa ett National Insurance number.
 
Det första löste sig slutligen efter flera vändor med papper till och från CSN, det andra har jag precis fixat efter att ha bevisat vem jag är med pass, körkort, hyreskontrakt och vattenräkning(den innehöll mitt namn med min address, och var därmed ett bevis på att jag bor där jag säger at jag bor) och det tredje ska snart fixas, då jag inte har rätt att arbeta i landet utan detta National Insurance - det tar visserligen bara ett telefonsamtal, men det är lång kö och krångliga telefontider. Jag är visserligen väldigt glad över att tillhöra ett EU-land, då det förenklar typ allt med att flytta till England, men samtidigt är det fortfarande en hel del som krävs. Missförstå mig rätt, jag älskar att bo i Brighton och det är värt all möda i världen, men det ska bli så skönt att få allt pappersarbete bakom sig.
 
 
 
 
 

Mitt Brighton

Publicerad 2014-08-11 18:44:16 i Livet,

Att inreda ett hem har visat sig vara något som tar tid, men samtidigt är det en fantastiskt välspenderad tid i en stad som Brighton. Varje gång jag ska ut på något ärende i stan - är fortfarande lite halvskakigt förvånad inför att jag promenerar runt själv och liksom så där avslappnat bor i England - ser jag därför till att ta mig tiden att svänga förbi alla gömmor, affärer och tjyffen som poppar upp.
 
För grejen med Brighton är att det är en stad som ger en alla de chanser man kan vilja ha att handla second hand, etiskt, veganskt, ekologiskt, närodlat och billigt - med små självständiga butiker och marknader som alla gör mitt Brighton. Idag hade jag precis en sådan promenad runt Brighton, provade kjolar, kände på porslin, drömde om möbler och bara överlag mådde så där bra som jag mår när jag får chansen att strosa runt. Självklart följde även en hel del med hem, men de får ni nog se någon annan gång.
 
 
 
 
 

En blå klänning och att vara hemma.

Publicerad 2014-08-08 18:33:35 i Livet,

 
Här är lite bättre bilder på min fina blå klänning, som väldigt snabbt blivit min ögonsten i garderoben.
 
Nu börjar det kännas som att livet har fått någon slags vardag. Igår var jag och satte upp ett engelskt bankkonto till mig själv, idag var jag ute på min första springtur i Brighton och varje dag blir allt mer familjärt och hemmatamt. Lägenheten växer fram bit för bit, så som konservburken som förut innehöll kidneybönor men nu står utan etikett på hyllan i köket med en knippe rosmarin från en nattlig promenad runt staden, eller garderoben som en hängare i taget blir allt mer organiserad. Det känns allt mer normalt att promenera runt Brighton, tänka i pund och pence, cykla på fel sida och säga tack på rätt språk. Vi pratade om det imorse, om hur det som borde vara så fantastiskt speciellt så fort blivit vardag, hur förvånansvärt enkelt det varit att komma in i allt och bara känna sig hemma - och hur det väl egentligen bara visar på hur det är så här vi ska ha det. Det är här vi hör hemma. Och nu, äntligen, börjar det kännas så - kännas som hemma.

The fishbowl

Publicerad 2014-08-08 12:06:00 i Livet, Mina tips och favoriter,

Brightons bästa Fish'n Chips finns garanterat på den lilla puben the Fish Bowl. Ett stenkast från Brighton Pier, inklämt på en bakgata bakom The Queen's Hotel och granne med diverse skumma hål i väggen, ligger puben som har blivit något av ett stammisställe för mig och Crispin. Eller, stammisställe - de få gångerna vi går ut och äter, tenderar vi att hamna här. Varje gång beställer vi samma sak, och varje gång blir vi precis lika underbart överraskat nöjda. 
 
 
 
 
Igår var det precis en vecka sedan jag och Crispin inte längre var ihop isär, utan ihop ihop - en vecka sedan jag flyttade till England, och en vecka sedan vårt år av längtan, saknad och distans var över. Något som vi, när vi promenerade längs med stranden och njöt av sommarbrisen, insåg att vi ju borde ta och fira över en Batter Platter på The Fishbowl. Och jäklar, vad bra det satt.
 
 
Kvällen avslutades sedan vid stranden, med ett tivolihjuls mysigt skräniga musik i bakgrunden och ruinerna av the West Pier som vy. Jag måste verkligen säga att Brighton är en helt fantastisk stad. Jag träffade en svensk kvinna idag, som berättade att det tog henne år att komma över semesterkänslan som alltid finns i Brighton - och jag måste erkänna att jag verkligen förstår hur hon menar. Hur man, även om man hör hemma här, ändå känner sig så priviligierad att få göra det att det nästan blir svårt att glömma bort hur fint man har det. Och när vi satt där på stranden, hand i hand, kändes det precis så. Precis så bra som det kan bli.
 
 

Några favoriter från en dag

Publicerad 2014-08-06 20:11:00 i Livet,

1. Cheese on toast. Det är nog en av mina absoluta favoritluncher vi haft hittills, med vitlöksstekta champinjoner på varma mackor med ost och pesto. Självklart serverat med en kopp te, på bordet med den fina utsikten över Brighton. En väldigt bra start på dagen.
 
 
2. Mina second hand-fynd. Nu när Brighton börjar kännas mer och mer som en stad jag känner mig hemma i, tog jag modet till mig och utforskade några second hand butiker på egen hand. Det resulterade i finnandet av fler välsorterade second hand butiker än jag nog någonsin sett, knytandet av vänskapsband med en helt fantastisk kvinna inne på S.I.W.A charity, samt såklart fyndande av flera fina plagg. Älskar att leta, prova, känna, fundera och slå till på sådana plagg som man bara blir så nöjd med.
 
 
3(fast egentligen 2). Min fina ljusblå bommullsklänning som jag fyndade på Röda Korset för 1.99 pund och som får mig att känna mig som en fin engelsk mjölkpiga/Eowyn i Sagan om Ringen. Detta har varit dagens fina outfit, med sin stora, dansiga kjol och vackra, gulnande knappar. Så fin att jag inte ville ta av mig den för att ta kort, så så här fick det bli.
 
 
 
 
4. De lila blommorna jag tillslut slog till på, och som nu pryder badrumsfönstret tillsammans med lavendeltvålen jag fick i födelsedagspresent. Har fått ett riktigt nille för blommor och växter, och älskar allt som består av blad, blommor och grönt - och älskar att steg för steg inreda lägenheten med sådant fint.
 
 
 

Studenten 1/2

Publicerad 2014-08-06 13:19:01 i Livet,

Ja, ingen kan väl ha missat att jag och resten av -95:orna i juni tog studenten. Men jag verkar ha missat att lägga upp bilderna sen dess, och tänkte att jag bättre sent än aldrig kan dela med mig av min stora, fina dag som student.
 
 
Sista minuten student bilder innan champagnefrukosten, där fotografen består av en sömndrucken Klara som vaknat exakt 7 minuter tidigare enbart för att ta kort på en väldigt stressad student. Tack Klara.
 
 
Sedan var det dags för Champagnefrukost med Sa11b! Så himla mysigt, fantastiskt, gott och bara asnajs.
 
 
 
 
 
 
Sedan var det dags att dra oss till skolan, för fotografi, hejdåkramar, betygsutdelning och mössignering.
 
 
 
 
Så tillslut var det dags för den stora ceremonin i Aulan, där morgonens omsorgsfulla smink droppades bort av tårar; Armanis avslutningstal var så jäkla fint, och att dessutom överraskas med att ha bäst betyg på hela skolan var ju inte sämre det.
 
 
Sedan var det dags för utspring, och att en gång för alla säga hejdå till världens finaste klass. För det var vi verkligen ♥
 
 
Så möttes jag upp av vuxenlivet och familjen med presenter, flak och många kramar. Så himla fint att se så många som reste dit bara för lilla mig, och så underbart att ha en sån fantastisk avslutning på 12 år av skolgång. Tack alla som gjorde min skolgång, och alla som gjorde min student. Det var en fantastisk dag, även om ni nu bara sett halva. Fortsättning följer, så småningom. 
 
 
 
 

The Open Market

Publicerad 2014-08-04 17:54:00 i Livet,

En av de sakerna som jag älskar mest med Brighton är dess fantastiska utbud av allt. Och då menar jag allt. Men framförallt sådant som jag tycker så mycket om - bevismaterial nummer ett: marknader. Att ta en promenad runt Brighton är att konstant komma förbi diverse fina marknader, secondhandbutiker och loppisar, vilket gör mitt lilla hjärta alldeles varmt.
 
Och idag var jag och Crispin förbi The Open Market, en marknad med allt man kan önska sig - men framförallt närodlade grönsaker från en lokal bonde, och efter att ha sniffat runt bland tomater, persikor och krasse, bestämde vi oss för att bli stammisar här. Hur skulle man inte kunna älska konceptet, med närodlat, självständiga, ekologiska och diverse fantastiskt skruvade små stånd och butiker, och med priser som faktiskt får även våra plånböcker att må bra. 
 
Dessutom är det något speciellt med marknader, som drar en dit. Ja asså, jag gillar detta ställe starkt.
 
 
 
 

Brighton Pier

Publicerad 2014-08-04 15:43:27 i Livet,

Min första dag som Brightonbo ägnade vi åt att göra det mest turistiga man kan göra i Brighton: att besöka Brighton Pier. Det är den gamla viktorianska piren ackompanjerad av den typiskt brittiska stranden - i princip på pittoreskt som det kan bli. Och då Söndagen även var en fantastiskt solig och somrig dag, kändes det väldigt passande. Att dessutom till och från inse att wow, jag är faktiskt inte turist här, var ganska häftigt. Brighton är verkligen en så fantastiskt fin stad, även om den igår även var fantastiskt blåsig, och att få turista här som invånare känns väldigt, väldigt bra.
 
 
 
 
 
 

Inflyttning

Publicerad 2014-08-03 01:10:00 i Englandsäventyret, Extra fina dagar, Livet,

 
Så har vi alltså flyttat in i lägenheten. Åh, vad fantastiskt det är att drömmar kan slå in. Det hela började med att vi igår tog tåget från Crispins familjehem till Brighton, och smög förbi huset på vägen till Crispins faster Alison(visst är det helt fantastiskt fint?) - som vi bodde hos sista natten innan vi flyttade in i vårt första, egna hem. Vi promenerade även runt i Brighton, såg de små gatorna, de lilla fina ställena och njöt av att veta att åh, vad fint det är att vara hemma.
 
 
 
Sedan tog vi oss hem till Alison, som för övrigt bodde i världens sötaste Engelska hus, och drog av en kväll av traditionell Engelsk dans på en närliggande pub. Liksom nonchalant så där som medborgare i Brighton gör.
 
 
 
Men idag, idag var den stora dagen. Vakna upp, frukost, packa ned det som används och sedan en förväntansfull promenad några kvarter ned till lägenheten som om bara några minuter skulle vara vår. Två nycklar delades ut och då, äntligen, var det klart; vi bor i Brighton. Crispins föräldrar körde ned grejorna vi inte fick med oss, samt stod för en fantastisk lunch vars recept jag nog kommer vilja dela med mig, och äntligen fick vi börja packa in och upp allt. 
 
 
 
Och nu, efter flera timmar av upplockande och uppiffande, känns det äntligen så som det ska. Så som att detta är vårt. Och åh, vad fantastiskt det känns.
 
m
 
 
En lägenhet i görandet - fortsättning följer.