British Museum

Publicerad 2014-02-28 08:21:55 i Livet, Resor och upplevelser,

Världens finaste lilla hus, med världens finaste lilla trappor som ledde uppför tre slingrande våningar var utgångspunkten under hela helgen. På Söndagen blev det British museum, promenad runt London och ännu mer shopping. Och nu, nästan en vecka efter, med tråkväder och en krävande skola, kan jag inte rå för att längta tillbaka.
 
 
 
 
 
 

London calling

Publicerad 2014-02-26 13:32:00 i Livet, Resor och upplevelser,

Då jag har ett helt berg av bilder från londonhelgen, och dessutom återgått till ett vanligt skolliv igen dvs mycket mer ointressant information som ingen vill varken läsa eller skriva om, har jag bestämt mig för att dela upp redovisandet av huvudstadsupplevelserna. Så, medan jag egentligen borde läsa på om problematik gällande EUs asylregler, delar jag med mig av bilderna från lördagen. Fint hus, fin syster, mycket shopping och umgänge med stora familjen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Westminster Abbey

Publicerad 2014-02-21 23:00:59 i Livet, Resor och upplevelser,

Så är vi äntligen i London. Den stora fina, läskiga, underbara staden. Idag hann vi dessutom med att göra något som jag längtat efter att göra i fyra år; besöka Westminster Abbey.
 
Och herremingud vad fantastiskt det var. Alla gravar. All historia. Det var gåshud på hög nivå när jag stod tjugo centimeter från Isaac Newtons grav.
 
Dessutom fick vi chansen att uppleva byggnaden som den kyrkan den är, när jag och Crispin stannade kvar för att delta vid mässan. Tolv munkar sjöng stämmor som fyllde upp hela byggnaden, och fick ateisten i mig att känna mig alldeles sprituell. Så himla vackert.
 
Det har varit en sån himla cool dag, verkligen. Och vi har tre kvar.
 
 
 
 

Studentlivet

Publicerad 2014-02-19 22:45:00 i Livet, Resor och upplevelser,

Ja, så veckan rullar på och fortsätter att forma sig till fantastiska upplevelser och fina minnen. Shopping på Primark, med en betydligt tunnare plånbok som resultat, fika på Costa och finmiddag med pojkvännen som kock följdes idag av föreläsning om revolutioner i Kina samt en promenad runt Brighton. Jag fortsätter att sporta Armanis fina gula regnjacka och njuter av att inte bära runt på ullkappan - det är himla bra med plusgrader. Och det är himla bra att vara här.
 
Och åh, vad jag längtar till hösten, när jag förhoppningsvis får plugga här, och göra detta underbara till vardag. (Längtar så det spritter i hela kroppen.)
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen Brighton

Publicerad 2014-02-17 18:31:34 i Livet, Resor och upplevelser,

Söndagen började med att Crispin spelade tennis i den söta lilla byn Offham, och jag följde med för att njuta av fin värme, fina områden och den fina pojken. Sedan hem, packa ner allt igen, och in i bilen för avresa till Brighton. Stormen som dragit genom landet sände oss på diverse fantastiska småvägar, och jag fick se hela den engelska landsbygden från Platt till Lewes. Väl framme i Brighton fick vi en promenad på stranden med solnedgången i bakgrunden, innan det var dags för pub med halva Field-klanen.
 
Så, idag, är jag precis där jag hör hemma - nämligen där Crispin bor. Besök till Universitetet, runda till affären för att köpa mat och mys framför Doctor Who med kopiösa mängder te. Kort sagt; vi har det himla bra.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1500 km hemifrån

Publicerad 2014-02-15 22:41:26 i Livet, Resor och upplevelser,

Det här med att äntligen vara hemma, 1500 kilometer iväg från hemmet. Jag är äntligen i England och njuter av lov med te, scrabble, sushi och geléhjärtan. De två senaste(+manschettknapparna på bilden) var alla hjärtans dags presenter som alla uppskattades så där fantastiskt fint. Fast inte fullt så mycket som faktumet att den bästa presenten någon nånsin kan få är att efter veckor äntligen få krama om världens finaste kille. Åh, vad lycklig jag är.
 
Imorgon blir det avresa till Brighton, och förhoppningsvis lite bättre väder än stormen som pågått utanför idag. För övrigt så har jag startat ett instagramkonto för de som vill se mina resor i England i fler bilder av sämre kvalité än de blir på bloggen: @field_tripss 
 
 
 
 

2 dagar kvar

Publicerad 2014-02-12 07:56:06 i Livet,

Nu, äntligen, kan jag efter flera veckor av väntan börja räkna på timmarna. För det är faktiskt bara timmar kvar nu, tills att jag får sätta mig på planet och för fjärde gången sedan i somras åka till England. Världens finaste land, med världens finaste kille.
 
Så det är alltså där jag kommer tillbringa mitt sportlov, inklusive kvällen på alla hjärtans dag, i Brighton, Platt och London. För sista helgen är det dags för julklappen som jag fick av pappa; nämligen en helg i London. Så när de flyger över på fredagen, tar jag tåget upp och möter dem i London som värsta vagabonden.
 
Men först blir det en vecka av Crispin och åter Crispin. Och ÅH VAD JAG HAR LÄNGTAT.
 
 

Brustna vingar

Publicerad 2014-02-09 21:01:00 i Extra fina dagar, Livet,

Här är alltså vad jag har varit upptagen med sedan klockan halv fyra i torsdags eftermiddag; musikalen Brustna Vingar. En dramatisk berättelse om integration, fördomar och missförstånd som framförs av fantastiska musiker, lärare, skådespelare, sångare, dansare och engagerade hjälpare(samt filmats av fabulösa filmare). Och alla är de helt underbara - fast främst underbarast är nog ändå vi i musikallinjen, som alla är så fina vita syndabockar. Kameran har hängt med hela helgen, och varit anledningen till många "åååh, du och din kamera"-kommentarer, och dokumenterat föreställningarna både på och bakom scen. Imorgon klockan sju är det samling inför våra två sista föreställningar, och denna helg har varit en helt fantastisk upplevelse med massa fantastiska människor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

About/Om mig

Publicerad 2014-02-06 21:14:00 i Livet,

So this is the blog of a twentysomething swede turned brightonian. It's mostly about my life, my friends, thoughts, experiences and emotions, nothing more, nothing less. I don't claim to write anything of particular interest to anyone but myself, but then again that doesn't really matter. The point of this blog isn't for anyone else to enjoy it but me. It's my place to vent. My place to put all my thoughts into words and hope they'll stay out of my head. If you have any questions or comments feel free to send them my way, however, if you have any issues with anything I write on here I suggest you kindly fuck off. This is my space. You can go enjoy yours somewhere else.
 
 
 

Ljus, glädje och vår

Publicerad 2014-02-05 13:19:48 i Livet,

 
 
Vårterminens första veckor har ärligt talat varit alldeles för mycket, på så många sätt. Alldeles för mörkt. Alldeles för mycket. Och jag har varit alldeles för trött. Liksom, så där trött så att man sitter och har kul, men känner inom sig att man inte orkar med att vara glad så som man borde. Det är visserligen små problem, för jag har så himla mycket att tacka för, men åh vad glad jag är över att ljuset är tillbaka. En mindre sak att dra ned en.
 
För nu, när solen börjar komma och fåglarna sjunger på morgonen, kan jag äntligen vara glad över allting på riktigt igen. Glad över det som är bakom oss, glad över vad som är nu och glad över vad som väntar. Glad över att få bära mormors finkjol och i att halka med högklackat i snön som vägrar släppa taget.
 
För i skolan har jag världens finaste vänner, på fritiden har jag jättekul, i lurarna har jag finmusik och på skype har jag honom. Och i helgen är det dags för musikal. Det är mycket. Men inte längre för mycket.
 

Framtidsplaner

Publicerad 2014-02-03 20:02:32 i Livet,

Jag är så himla glad och exalterad nu, för nu börjar framtiden på riktigt falla på plats. Jag åkte ju till Cambridge i September, för att gå på en intervju, men fick sedan i januari beskedet att jag inte kom in och då det i snitt är fyra av världens bästa elever på varje plats de kan erbjuda, var det inget gigantiskt nederlag. Framförallt då det innebar att jag skulle kunna gå på University of Sussex - skolan i Brighton som Crispin går på. Och sedan dess har jag då väntat på att få besked från dem.
 
Så, nu, bara för en stund sen fick jag nämligen mitt efterlängtade erbjudande om att få gå på University of Sussex i tre år, och sprallar runt av ren glädje. Jag var ju där i höstas, och kunde då bestämma att jag; älskar verkligen Brighton, älskar verkligen honom, och jag älskar verkligen tanken på att få tillbringa tre år där. 
 
Det fungerar dock så att engelska universitet oftast ger erbjudanden med krav, och mina krav är därför följande; minst fem av mina kurser i år ska ha A som slutbetyg, Engelska får inte ha lägre än B i slutbetyg, och inget betyg jag får kan vara under C. Alltså har jag framtiden såå nära - och satan i gatan vad jag ska kämpa för att ta mig dit.