Secret Semmel Society

Publicerad 2014-01-31 16:51:12 i Livet,

Efter en extra tidig avslutning på skolveckan drog vi(Armani, Linnea, Alice, Matilda och Sandra som inte fastnade på bild) till hembagarns för att hämta ut de gratis semlor som vi tilldelat varandra på Facebook. Ypperligt bra idé, och ypperligt fint sällskap.En lördag

Publicerad 2014-01-26 17:24:33 i Livet,

Blommor, orkesterrep, musikalrep och eskilstuna. Fina vänner, familjer och vad som snart blir bekanta. I sammanfattning; en väldigt bra dag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BRIGHTON

Publicerad 2014-01-20 12:44:28 i Livet,

(bilder från pinterest)
 
Sitter hemma, i skolan, i soffan, på bussen och längtar efter Brighton. Staden jag älskar, och som jag ska få tillbringa tre år i - förutsatt att allt går som det ska. Drömmer om att få ha något eget att dela med världens finaste människa, och att studera på universitet. Fruktar att något ska gå fel, för saker kan alltid gå fel, och oroar mig för att något ska hända som håller mig kvar här i Sverige. Tröstar mig med att det kommer krävas en hel jävla del för att hålla mig borta från den fina staden, och den fina människan, och längtar igen för framtiden som jag fanimej ska se till att den blir helt jävla underbar.

Snö

Publicerad 2014-01-18 15:33:26 i Livet,

Den här vintern har varit så där otroligt fin. Jag ska inte förringa att beror på många saker, men faktum är att det främst har att göra med hur mycket jag fått chans att vara med Crispin, som ju varit här sedan den 12 december. För han har en sådant där fantastiskt sätt att göra mig så glad, och göra allt så fint.
 
Imorgon är det dock dags för Engelsmannen att återvända hem, till vad som snart kommer vara även mitt hem, och dags för oss att börja sakna varandra igen. Men än så länge så räcker vintern ännu till, och jag kramar ur den så gott jag kan tills att det är dags att sluta kramas, säga på återseende och köra hem igen. 
 
 
 
 
 

Var inte rädd för mörkret

Publicerad 2014-01-16 09:09:28 i Livet,

Livet rullar på, och skolan slutar aldrig ge ut uppgifter. Börjar på riktigt känna i kroppen hur mörkret tär, och jag försöker hålla mig uppe med tekoppar, kramar och fina minnen - hur fin den nylagda snön än är, så längtar jag verkligen till våren och ljus.
 
Jag ska dock inte klaga alltför mycket, då allting ju faktiskt är väldigt bra. Det är bara lite mycket. Mycket plugg. Väldigt mycket mörkt. Men även många pussar. Och skratt. Så det finns ljus i mörkret. Och det är himla fint.
 
 
 
 

Mitt 2014

Publicerad 2014-01-12 21:00:41 i Livet,

De senaste 12 dagarna har alla kretsat kring framtiden, och vad som ska hända under året som nu är här. Pirr i magen och dunkande hjärta är hur 2014 känns för mig, och jag längtar efter att få dyka in i det på riktigt.
 
Sista månaderna i gymnasiet - kommer verkligen vara månader att ta vara på. Månader av vår, födelsedag, musikal och vänner, sol och picknickar med nära och kära är vad detta ska bestå av. Glädje och skratt, med människorna som är en så stor del av mitt nuvarande liv, samtidigt som man ska försöka att klara sig igenom sista fem månadernas plugg.
 
Studenten - vad mer finns det att säga? 
 
Sommar - har gett mig fan på att få ett jobb i Stockholm och tillbringa några veckor tillsammans med Crispin i staden vi båda älskar. Ska ta tillvara på sista tiden i Sverige, och njuta av friheten med vännerna samt umgås med familjen. 
 
Flytten till England - så i slutet av sommaren, om allt går som det ska, ska jag lämna Sverige för att i tre år studera Internationella Relationer och Politik i England. Få bli sambo, inreda en lägenhet, dricka te(och andra, mer alkoholhaltiga, drycker) och mysa med engelsmannen står på schemat och jag är SÅ TAGGAD.
 
University of Sussex - I september så börjar terminen, och sedan är jag universitetsstudent. Studielån, snabbnudlar, tentor och allt vad universitet innebär i tre år, efter vilka jag kommer kunna stoltsera med en fyrkantig hatt, som komplement till studentens runda.
 
Kort sagt; 2014 började underbart, och har verkligen potential att fortsätta vara underbart. Bilder från Nyår, som satte en fin standard för efterkommande 12 månader att leva upp till.
 
 
 
 
 
 
 

Mitt 2013

Publicerad 2014-01-04 19:31:00 i Livet,

Mitt nyårslöfte för 2013 var att vara lycklig. Och 2013 blev året jag var lyckligare än jag någonsin varit förut. Det var året jag bestämde mig för att ta tag i livet och börja göra saker som jag verkligen tycker om att göra, bjuda på mig själv, och njuta av att ha det bra.
 
Januari:
Åkte till Stockholm med syster, hängde med världens finaste kusiner och shoppade loss. Började även som frilansare på Katrineholms Tidning och skrev artiklar tillsammans med världens bästa Astrid. Himla fin start på året.
 
 
Februari:
Hängde i Norrköping och njöt av semlor. Kollade mycket på youtubeklipp och trodde att jag i framtiden skulle bli författare. Började hänga på en Nerdfighteria-sida och letade efter brevvänner att prata med om Sagan om Ringen, Doctor Who och annat fint.

 
Mars:
Skickade ett mejl till en Engelsman med förfrågan om att bli brevvänner, och föll pladask för den fina nörden som lyckades hjälpa mig hålla mitt nyårslöfte. Ägnade hela månaden åt att läsa/skriva mejl på minst 2000 ord, det ena finare än det andra. Hängde även en hel del med Astrid, samt rockade läppstift och orange hår.
 
 
April:
Fyllde arton och invigde vuxentiden med att röka pipa och klä ut mig till hobbit. Åt vårrullar och fick fina presenter; främst pärlhalsbandet och gitarren, som jag älskar av hela mitt hjärta. Började även skypea med killen vars ögon var än finare än hans ord, och fick den trettonde frågan om jag ville bli hans. Vilket jag, ärligt talat, redan hade varit ett ganska bra tag.
 
 
 
 
 
Maj:
Hade premiär av musikalen the Greatest och hade några otroligt fina veckor bestående av långa dagar, centimetertjocka lager smink, sekundsnabba ombyten och sjukt mycket skratt. 
 
 
Juni:
Åkte till Riga med Musikallinjen, slutade tvåan och var konfrencier på studenternas avslutning. Hade picknik i korridoren, kramade hejdå till alla fina kompisar(och avundades Armanis New York resa). Den artonde juni fick jag kyssa Crispin för första gången, och bilden nedanför är på två överlyckliga, kära, pojk- och flickvänner från bilresan hem från flygplatsen. Åkte till Åsele och firade midsommar, för att sedan avsluta månaden på Bråvalla som VIP/journalist och kände på mig att den här sommaren skulle bli något sådär otroligt bra. 
 
 
 
 
Juli:
Ägnade två veckor åt att pendla fram och tillbaka till Flen för att gå körskolekurs, som sedan ledde till att jag tog körkortet och lättat kunde slänga ifrån mig körkortsböckerna för att aldrig röra dem igen. Åkte med Crispin till Stockholm, och började jobbet på Röda Korset som fundraiser på stan. Vi hade en hel fempersonersfamiljslägenhet för oss själva, mitt inne i centrala stockholm, och njöt av varm sommar, sol, glass och gamla stan i tre fina veckor. 
 
 
Augusti:
Avslutade jobbet efter några dagar i Trosa och Nyköping, och lade ifrån mig den röda outfiten efter tre otroligt lärorika men utmanande veckor av övertalande, intalande, utskällanden och berömmande ord. Påbörjade ledigheten i kusinernas stuga i skärgården, innan vi åkte hem för att träffa familjen, gå på bröllop, packa om och flyga över till England.
 
 
 
 
 
September:
Var upptagen med skolan, och började tredje året med att ladda inför studenten, käkade kräftor med kompisar och klippte lugg. Insåg att jag i framtiden skulle vilja arbeta för EU eller Röda korset, och började söka till olika universitet i England.
 
 
 
 
Oktober:
Köpte mig en ny kamera, en Nikon D7000 som följt mig överallt sen dess. Hade knytisbrunch med klassen, åkte till Stockholm för att gå på EU-möte i Blå salen, hängde med Frida-trion och gick på blå mattan. Hälsade även på Crispin i Brighton och åt Fish'n Chips.
 
 
 
 
November:
Åkte på fotomässan med pappa och Klara, dekorerade rummet och hälsade på mormor och morfar. Fick inbjudan till intervju på Cambridge, och hoppade av glädje i flera dagar.
 
 
 
December:
Uppträdde på kommunens julfest med musikallinjen, och tog äntligen flyget till England och Homerton College. Fick med mig Engelsmannen hem, och njöt av lussebullar och fint te fram tills att skolan slutade. Firade jul i Åsele, och på Nyår kunde jag kyssa pojken jag älskar mest av allt i hela världen, och lyckligt sammanfatta mitt år som exakt identiskt med mitt nyårslöfte, nämligen lyckligt.