Flytta till england - check

Publicerad 2014-07-31 18:09:00 i Englandsäventyret, Livet,

 
Nu är jag alltså bosatt i England. Wow. Gårdagen, sista dagen som bosatt i Sverige på ett väldigt långt tag, var väldigt emotionell och fullspäckad - att vara exalterad, skräckslagen, förväntansfull, pirrig, ja alla känslor som finns, fanns inne i mig när det var dags att krama hejdå till familjen och sätta sig i bilen till Skavsta. 
 
Väl framme i Skavsta, efter att ha dubbel-trippel-och-kvadrupel-checkat att allt nödvändigt är med(pass, biljett, kamera, mobil) så är det alltså dags att lämna fram passet och lämna in väskan. Och visserligen var ett pass med, men det var fel pass. Och jag som oroat mig i dagar inför allt som kunde gå fel, fick rätt ut sagt panik. Men som tur var hade jag ju världens bästa mamma med, som fixade till så att jag 20 minuter senare hade ett fungerande pass i handen. Och rosa var det, dessutom. Och det var ett sådant tillfälle när man tackar världen för att man har sin mamma.
 
Efter det gick resan lugnt och fint, ackompanjerad av en fantastiskt rosa solnedgång, och jag landade i England - utflyttad och förväntansfull. Och när jag kom ut i ankomsthallen välkomnades jag av min engelsman med orden "Welcome to England, darling" - och åh, vad fantastiskt det är att vara hemma. Hemma i England.
 
 
 
En sammanfattning av mitt liv just nu i ett stilleben.

Sådant som hör en sommar till

Publicerad 2014-07-28 23:35:00 i Livet,

Sedan sist har jag; 
 
 
 
Badat med pappa + familia och njutit av sol, glass och allt annat fint.
 
 
Rest till Dalarna och träffat kusinerna.
 
 
 
 
Jobbat och skrattat tillsammans med jobbkamraterna, samt slutligen avslutat sommarens jobb med tack och bock och kram.
 
 
 
 
Välkomnat hem familjen från Italien och njutit av sån där god mat som bara Thomas och Mamma får till. 
 
 
Och slutligen flyttat ut familjen från lilla huset på prärien till en fantastisk ny lägenhet. IKEA, kånkande, uppackande och flyttmat. Lite kickstart inför onsdagen, då jag ju flyttar ut ur landet, och lördagen, då jag och engelsmannen äntligen flyttar in till vårt. Överlag så har jag en himla bra sommar.
 

Vilka tider vi lever i

Publicerad 2014-07-21 20:22:15 i Livet,

Åh, vilka spännande tider det är nu. Jag räknar ner minuterna tills nästa onsdag, onsdagen då jag flyttar hemifrån och flyttar utomlands. Det är så mycket som händer, så många intryck, så många känslor; att säga "hejdå, vi ses snart" till alla som så länge varit en ständig del av livet, att säga "hej, nu lämnar jag aldrig din sida igen" till den som kommer vara en så stor del av min framtid och "WAAAH UNIVERSITET ENGLAND ÄÄÄHSFH IIIH" till alla andra som orkar lyssna. Och jag är så exalterad inför att flytta in i vår egna lägenhet, och att få inreda precis så där som jag och Crispin vill ha det. I vår lägenhet. Vårt egna. 
 
I studentpresent fick jag mormor och morfars gamla rörstrandskoppar, i mönstret Mon Amie, vilket fick mitt hjärta att hoppa över några slag. Likaså fick jag Tomas mammas gamla fina pärlor, och mammas gamla vackra klocka. Delar av min familjs historia, som nu blir en del av mitt framtida hem. Det ska visserligen bara packas ned först. Men sen, sen är det dags. Dags för något nytt. För något spännande.
 
 

 
 
 
 

Boktips - tema klassiskt

Publicerad 2014-07-19 23:59:00 i Mina tips och favoriter,

Nu när det är sommar och vi, även om vi ofta är upptagna, ändå gång på gång finner oss själva har mycket tid över att bara njuta - av ledighet, sol, sommar och annat fint, finner jag att jag har ett växande behov och vilja att läsa böcker. Den där viljan som under resten av året försummas av annat, men nu växer fram bara för att stoppas av faktumet att man saknar inspiration till bra böcker att läsa. Vet inte hur många gånger jag gått för att låna en bok, bara för att inse att jag inte har någon aning om vad jag vill läsa - och slutat upp med att läsa om en gammal favorit, eller för den delen gå hem tomhänt. Men när jag väl finner en bra bok, älskar jag den. Så därför, tänkte jag tipsa om lite böcker som ni kanske inte tänkt på att läsa - men som är så väl värda lite tid i solen, nu när man har tid och lust. 

Den som har mycket tid över:

The once and future king av T.H. White - En av mina absolut favoritböcker genom tiderna. Det är en episk berättelse om den legendariska Kung Arthur, och om hans uppväxt från att vara en föräldralös pojke till att bli en heroisk hjälte. Boken är fylld med sådana där fantastiska stilknep som kännetecknar engelska författare från mitten av 1900-talet, typ C.S. Lewis eller J.R.R Tolkien - med fantastiskt målande språk, genomtänkta teman och humoristiska inslag, blandat med heroiska gärningar. En bok som till det yttre handlar om en legends uppväxt, men koncentrerar sig runt hur en enastående ledare och människa skapades - och därmed, hur läsaren själv kan påverka sin syn på livet och omvärlden och inse hur makt, ledarskap och legendariska egenskaper skapas och uppehålls. Denna bok kommer dock med en varning för tegelsten, då det är en rejäl lunta, men för den som har tid är den väl värd varenda minut.

Den som har lagom mycket tid, och energi, över:

The Catcher in the Rye av J.D. Salinger - En bok skriven om, och till synes av, en deprimerad tonåring som slängs ut från sin skola och ägnar några dagar i New York, tankspridd och osäker i världen som på så många sätt ter sig så oförståelig. En berättelse om att vara ung och osäker, och en berättelse som reflekterar precis hur det är att vara ung - utan massa dramatiska händelser och överdrivet fantastiska berättelser. En berättelse med grammatiska fel, svärord och flera osammanhängande delar som alla reflekterar en otroligt verklig människa, en verkligt rädd och osäker människa, som man får lära känna inte som en karaktär som en författare berättar om - utan som en person som talar direkt till en. En person som, precis som du någon gång varit eller kommer vara, är rädd för att växa upp, rädd för vad omvärlden innefattar, rädd för framtiden och rädd för att frysa fast. Den känns verkligen så fantastiskt "down to earth" och verklig, och är en fantastisk bok för den som inte känner för att läsa mer än typ 100 sidor - men ändå vill få chansen att avnjuta en riktig klassiker. 

 

Vad har ni för favoritböcker? Ifall ni känner för att dela med er, så tar jag gärna emot tips!

En ledig sommardag

Publicerad 2014-07-07 17:30:04 i Livet,

Sommar, sol, arbete och ledighet. Det innebär många val, många möjligheter, och mycket potential. Idag, efter att ha kommit hem och packat upp det mesta ur resväskan, innebär det att sitta utomhus med finvatten och mina finaste solglasögon, samt att lyssna på dagens sommarvärd i P1. Och det känns väldigt fint.
 
 
 
 
 
 
 

Bröllop

Publicerad 2014-07-07 14:47:01 i Resor och upplevelser,

Så var den romantiska englandshelgen över, och jag lämnade landet i vetskapen att jag nästa gång jag återvänder - återvänder för att flytta dit. Jag har haft en helt fantastisk helg tillsammans med familjen Field, och varit så lycklig vid sidan av min fina Crispin. Själva anledningen till att jag bestämde mig för att ta en Englandsweekend, var för att jag i våras blev inbjuden till Crispins kusin Rebeccas bröllop - något jag absolut inte kunde tacka nej till. Så, i Lördags följde jag med som Crispins dejt och umgicks med kostymklädda engelsmän, hattprydda engelskvinnor, och hade helt enkelt en fantastiskt fantastisk upplevelse.
 
Min stilige dejt för dagen och kärlek i livet ♥
 
Kyrkan de gifte sig i var från 1000-talet - helt fantastiskt söt, gammal och typiskt Engelsk.
 
 
Brudparet var helt fantastisk vackra och kära, och alla var så himla fina.
 
Älskar denna bild. Tvivlar på att bruden gör det dock.
 
Champagne-drickande efter kyrkan och innan middagen, tillsammans med Alastair och Edward - Crispins bror respektive kusin.
Gården där bröllopsfesten hölls innefattade detta fantastiska kråkslott - kändes som Hogwarts fast för mugglare.
Och slutligen det jättefina tältet, uppställt i den största blomsterträdgården ni sett, med draperade tyger, ljuskronor, discogolv och allt. Festen pågick till sent på natten, och jag var alldeles uppfylld av att vara en del av denna Engelska familjs glada dag. Vad fantastiskt det är med underbara människor, och vad glad jag är som får ta del av detta. Så, in conclusion; jävligt bra bröllop. 
 
 
 
 
 

England baby

Publicerad 2014-07-03 18:57:13 i Livet,

Om bara några minuter drar jag igen dragkedjan till väskan, kränger på mig jackan och kliver ut genom dörren, ut till ytterligare ett av de fantastiska äventyr som är en del av min och Crispins relation. Och ikväll, någon minut innan midnatt, promenerar jag i ett helt annat land. Det är nämligen dags för en fantastiskt weekend i England, med biomys, darwinutflykt och bröllop. 
 
Och jag är just nu precis lika barnsligt exalterad som dessa fina ungar var på min lillasysters Sofias födelsedag, för snart en vecka sen. Den lilla palten fyllde fem, och åh vad stolt och glad jag är över min stora minstasyster.