Att arbeta

Publicerad 2014-06-26 19:11:48 i Livet,

 
 
 
 
 
Jobbveckan är igång och Nyköping är intaget, Röda Korset har äntligen börjat värva och åh så många fantastiska människor det finns här i världen. En eftermiddag uppe på ett berg i solens sken avslutade torsdagen, och det här känns jävligt bra. 
 

Om två dagar

Publicerad 2014-06-24 21:18:07 i Livet,

Förutom jobb, så har jag hunnit med lite äventyr i suset och duset som en miljon svenskar kallar vardag. För i två dagar, har det även blivit min lilla version av vardag - när jag fått tillfället att bo i mina släktingars lägenhet på Östermalm och njuta av allt vad sommar, stockholm och frihet innebär. Här är lite bilder från mina två vardagar, hipp som happ.
 
 
Den fantastiska trappuppgången i huset, med en hiss från utom denna värld som inte kom med på bild, gör mig alldeles, alldeles glad varje dag.
 
 
Spontanfika med min vän Oumie, som jag inte sett på nästan ett år, var en sjukt rolig överraskning. Hon är en fantastiskt drivande och inspirerande tjej; har praktiserat på EU i Bryssel, sitter i styrelsen för SE Youth group - som bara för några veckor sedan hade ett möte med självaste Ban Ki-Moon närvarande - och utöver det är sjukt cool. Älskar att kunna sitta med någon som jag kan ventilera förhoppningar om framtiden tillsammans med, samt hjälpa varandra med rädslor och fjärilar i magen på grund av allt vad framtiden innebär.
 
 
 
 
Att njuta av frisk luft från Stockholmsdagen tillsammans med Anna från jobbet, iförda röda arbetskläder och fulla av lunch var ytterligare en najs upplevelse. Älskar Röda Korsets huvudkontor, alla mysiga och engagerade anställda och det fantastiska teet som stått till vår förfogan under utbildningen.
 
 
Ett somrigt Stockholm efter jobbet är en annorlunda syn från min vanliga promenad hem från skolan, och allt solljus, alla blommor och all(relativ) värme gör mig så lycklig inifrån och ut. Kort sagt; att promenera hem har aldrig varit så fantastiskt. Och nu är jag så peppad på att få komma ut i Sverige och värva månadsgivare till världens bästa organisation.
 
 

Stockholm

Publicerad 2014-06-24 21:09:39 i Livet,

När jag i mars 2013 klev upp från tunnelbanestationen Mariatorget, med nervösa fjärilar i magen, var det i syfte att gå på min intervju för jobbet som jag sökt hos Röda Korset. Jag hade förberett allt, förutom det jag kom att se där i parken som jag gick igenom i syfte att komma fram till huvudkontoret - fontänen St Göran och draken, en fontän min pappa en gång ritat upp till sin ansökan till någonting, och som jag sedan hittat flertalet år senare. Fontänen som jag lagt på minnet, men utan att förstå att den faktiskt fanns. Och när jag gick genom parken, förbi fontänen och fram till Röda Korset-skylten kändes det som att det här var någons mening.
 
I år har jag turen att återigen vara anställd som värvare åt Röda Korset, och har de två senaste dagarna genomgått en förberedande utbildning på just det huvudkontoret. Det innefattar två dagar av många roliga övningar och genomgångar, samt lyxen att äta lunch på toppen av söder - med utsikten ut över en av mina favoritparker. Och på något sätt känns det väldigt, väldigt symboliskt; utsikten över världen, från förutsättningarna som jobbet ger mig - utsikten över framtiden, över banan som jag stakar mig fram på och i vilken detta jobb är ett steg på vägen. Jävlar i havet, vad bra det här kommer bli.
 
 
 

HARRY POTTER EXHIBITION

Publicerad 2014-06-23 20:16:00 i Extra fina dagar, Livet,

Första jobbdagen är avklarad och stockholmssommaren är invigd, men igår var jag ute på annat äventyr; nämligen Norrköping med Matilda och Armani för... *trumvirvel* HP Exhibition!
 
 
Tog en lång promenad runt Norrköping i syfte att hitta utställningen, och beundrade det fina industrilandskapet på vägen.
 
 
Käkade thaibuffé tills matkoman var ett faktum lika stort som.... ja, ett gigantiskt faktum.
 
 
OCH SEN VAR VI FRAMME - vid största postern och finaste utställningen. Asså var så lycklig och typ trodde knappt att de kostymerna hade varit med i filmserien som liksom präglat hela ens uppväxt.
 
 
Glada tjejer som shoppat HP stuff - Matilda var dock mindre glad idag när hon käkat sin första Bertie Botts spykola, haha ♥
 
 
Missade sedan tåget hem, efter en springtur genom hela Norrköping, och tillägnade två timmar till att lösa korsord.
 
 
Sedan åkte vi hem, jag för att packa och förbereda inför dagens Stockholmsresa, utbildning och jobb! Supermysig dag med superbästa tjejerna, vilket var ett grymt avslut på lediga sommarveckan innan min tid som värvare för Röda Korset dragit igång.
 
 

Mina sommarplaner

Publicerad 2014-06-22 09:58:41 i Livet,

Ja, nu när studenten är över och sommaren ordentligt är här, tänkte jag dela med mig av hur jag planerar att tillbringa den. Dels för att informera er om vad ni kanske får se i bloggen, men även för att förbereda er på ifall det inte uppdateras särskilt mycket i fortsättningen.
 
JOBB: Jag har i år igen blivit anställd på Röda Korset, för att arbeta som månadsgivarvärvare genom deras rese-team som reser runt i Sverige och bor tillsammans på olika vandrarhem. Efter förra sommarens roliga minnen av vårt superteam, kan jag inte säga något annat än att jag längtar tillbaka.
 
BRÖLLOP: Den 5 Juli har jag fått äran att bli inbjuden till Crispins kusins bröllop i England, så från att vara en vanlig jobbhelg, fick jag en weekend i England - något jag inte tackar nej till. 
 
FLYTT: Den andra augusti flyttar jag och Crispin in i vår lägenhet, och några dagar innan det flyttar jag utomlands. Många känslor rörande detta, främst sådana som får magen att hoppa, och det ska bli SÅ HIMLA KUL.
 
SVERIGEVISIT: Någon gång under senare halvan av augusti ska jag hemåt igen, för kaviarätande och sommarnjutande med alla fina människor som jag lämnar hemma pga brist på plats i resväskan. Lite sorgligt, väldigt mysigt och ganska sjukt - min första resa till sverige som inte är hemresa.
 
SKOLSTART: Den 14 september börjar fresher's week på University of Sussex, och därmed även mitt första år på universitetet. Jäklar vad nervös jag är, och jäklar vad kul det ska bli.
 
 
Bilden är visserligen från Italien i påskas, men visst ser det somrigt ut?
 

En midsommar

Publicerad 2014-06-21 21:33:00 i Livet,

Idag sitter jag i soffan, maratontittandes Orange is the new black och glasspaketet är precis uppätet. Crispin är just hemflugen och jag sitter ovanligt ensam hemma i huset. Något jag vanligtvis hatar, men som idag ändå känns helt ok. Något som definitivt har att göra med igår; Midsommarafton.
 
Den traditionsenliga Sill-lunchen intogs med pappa och gemenskap, dansandet iakttogs och allt var precis som det ska vara - tills det blev kväll och det plötsligt blev ännu bättre. Fina gäster kom på besök för en helkväll av halloumitacos, pollyätande, öl-kaggande, jordgubbsnjutande och spelskrattande.
 
Sån jäkla fin kväll, med några av mina favoritmänniskor i världen. Sådana människor som gör ensamhet helt okej, just för att man alltid vet att man ändå inte är ensam. Inte egentligen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Barnvaktning

Publicerad 2014-06-18 16:36:00 i Livet,

Idag hade jag och Crispin nöjet att ta hand om min minstasyster Sofia för en dag, och visst, ungar är underbara, men ingen är så underbar som denna. Så idag har vi målat nagellack, sett på Barbie, gjort pannkakor, hängt vid stranden samt tryckt i oss Nutella. Mmm. I korta ordalag; en väldigt, väldigt bra dag.
 
 
 
 

I think I'm in love with you

Publicerad 2014-06-18 11:07:00 i Livet,

 
 
 
 
 
Den 13 april 2013 fick jag äran att bli Crispins flickvän, över 60 dagar innan jag för första gången träffade honom. Det var nämligen inte förrän i Juni, när skolan var över och sommaren börjat, som jag efter så mycket längtan äntligen fick omfamna honom och kyssa honom för första gången. Det var den 18 Juni, för att vara exakt. Och idag, ett år senare, står jag precis lika handfallen för den stilige engelsmannen som förgyller mina dagar, lycklig över att vara världens finaste människas flickvän, och häpen över att han fortfarande vill vara min. 
 
 

Grattis världens bästa Klara!

Publicerad 2014-06-16 19:38:00 i Extra fina dagar, Livet,

Idag, den 16 Juni för 17 år sedan, föddes min fina lillasyster Klara. Idag, sexton år senare, är hon en dansant sjuttonåring och en underbar människa som jag är så glad att jag känner. Grattis på födelsedagen, världens bästa Klara!
 
 
 
 
 
 

Swedish Hasbeens

Publicerad 2014-06-15 22:26:00 i Livet,

En av mina fina presenter från studentdagen, var dessa underbara bakelser till skor som jag fick av mamma. Röda, träklackade och alldeles underbara är dessa Swedish Hasbeens, som jag suktat efter i månader. Blir helt knäsvag, så fina de är ♥
 
 
 

För nu har jag tagit studenten

Publicerad 2014-06-15 20:11:04 i Extra fina dagar, Gymnasietiden, Livet,

 
...och fyfan vad det känns bra. Tusentals bilder från Lördagens lyckliga dag, som alla ska sorteras, redigeras och läggas till minnena av en av världens bästa dagar - och så småningom lovar jag att lägga upp ett mastodontinlägg med allt från dagen. Men just nu är det övervälmande bara att tänka på alla fina gäster, familjemedlemmar, klasskompisar, presenter, händelser och lärare som gjorde min student alldeles fantastisk. Mest övervälmande av allt är definitivt att ha blivit tilldelat stipendie för skolans bästa betyg, och sorgligare att tänka på hur Sa11b inte längre existerar. Tack alla för den sista dagen i skolan, sista dagen med klassen, sista dagen med mössan och sista dagen innan vuxenlivet. Fyfan vad vi är bra.
 

Sjung om studentens lyckliga dag

Publicerad 2014-06-10 15:41:00 i Gymnasietiden, Livet,

Nu är det inte långt kvar, innan skolan för evigt är över. Bara fyra dagar till, så har jag och alla andra studenter lagt 13 år av skoltid bakom oss. Fyra dagar till, så är vi redo för världen. Eller inte. Det är i varje fall bara fyra dagar kvar innan vi får vända på mössan, vinka hejdå till lärarna och omfamna allt vad livet har att vänta. Och det är inte utan fjärilar i magen som utspringet kommer ske, utspringet till det nya livet som väntar på oss. 
 
 
 
 
Foto: Bästa lillasyster Klara

2 månader kvar i Sverige

Publicerad 2014-06-01 13:13:00 i Livet,

Ja, så kom alltså juni tillslut. Jag inväntade den stickandes och drickandes te, som en riktig student, med många olika känslor i magen - mätt(Klara bakade Rocky Roads igår), pirrig(två månader kvar till England) och tvekande(två månader kvar i Sverige). För första juni är dagen då det enbart är två månader kvar för mig här i Sverige, innan jag försvinner bort till England i minst tre år. Det är dagen då jag bara har två månader kvar tills jag får vara med Crispin på heltid, och dagen då jag bara har två månader kvar att njuta av det livet som jag har nu. 
 
Dessutom kommer min familj att flytta ifrån huset nästan samtidigt som jag försvinner bort till England, vilket dessutom innebär att jag har två månader kvar i det här rummet - något som lett till att jag symboliskt sammankopplar mitt nuvarande liv, till mitt nuvarande rum. För även om det är stökigt, lite dammigt och inte enligt inredningstidningars anda, så är det mitt. Min ljusstake som jag köpte när jag bestämt mig för att flytta till England, det första jag köpte till vårt nya hem - och TARDIS tea pot som de bästa vännerna i världen gav mig i födelsedagspresent. Mina teburkar i fönstret och mina låneböcker som jag använt till gymnasiearbetet. Mina analoga kameror som jag ska börja använda så fort jag får råd, och mina rosor som alla är mig kära; oavsett vissningsgrad. Mina studentklänningar som hänger förväntansfullt på garderobsdörren, och min rosa vägg som jag och mamma målade en helg för många månader sedan - allt det är mitt liv nu. 
 
Mycket kommer visserligen att följa med till England, men inte allt. För mycket kommer också att förändras. Så även om jag längtar av hela mitt hjärta, att få ta mig till Brighton och börja det nya äventyret, det nya kapitlet, så är en bit av mig glad att två månader ändå är 61 dagar. Så, jag har en stund kvar att leva i mitt rum, mitt liv. Men inte länge till. För det är faktiskt bara två månader kvar.