En lördag i mars

Publicerad 2014-03-29 16:30:12 i Livet,

 
En fjärdedel av 2014 har gått, och just precis nu känns det mesta väldigt bra. Skolan är mycket, men går att hantera, ljuset är tillbaka och glädjen är precis där den ska vara; överallt. Jag umgås med de kära jag har nära, och saknar han den där käraste, han som det nu är 15 dagar kvar till. Äter våfflor i stora lass och plockar blommorna som äntligen letat sig fram. Frekventar på second hands och köper drömmar i form av diverse porslinstallrikar, och längtar till allt som kommer - Födelsedag, Italien, Crispin - samt glädjs över allt som jag redan är lycklig att ha.
 
 
 
 
 
 

Stockholmshelg

Publicerad 2014-03-23 18:47:00 i Livet, Resor och upplevelser,

Klara, min talangfulla dansanta syster, har länge trånat efter ett par dansskor. Men det finns få affärer i Sverige som säljer dansskor, och ännu färre som säljer just dem skorna. Men så, i helgen, erbjöd sig mamma att bjuda på resan till Stockholm, så att vi kunde åka och köpa de där efterlängtade skorna. Och vi tackade inte nej. 
 
Det blev en himla fin helg, med fina skor, fina blommor, supergod mat och superfina smurfar. För våra kusiner och deras föräldrar bor ju i Stockholm, och så underbara som de är blev vi inbjudna till övernattning hos dem. Så det blev en helg av affärer, fotbollsmatch, kusiner och skratt. Och det var så underbart, välbehövligt och efterlängtat. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Congratulations on your first home

Publicerad 2014-03-17 14:28:00 i Extra fina dagar, Livet,

Så, nu är det bestämt och underskrivet och bara det sista ska fixas. Här är alltså mitt och Crispins första hem. Här ska vi bo nästa år, hit flyttar vi till hösten, och dit längtar vi nu så jag tror att vi snart spricker i symbios. Nu är det på riktigt. Och åh, vad fantastiskt det är.
 
 
 

Minstasystern

Publicerad 2014-03-13 07:00:00 i Livet,

Väl uppskattad studiedag togs till vara på allra bästa sätt; genom att inte studera alls. Jag barnvaktade minstasystern i Norrköping, vilket innefattade ankmatning, gungning, solspring och pannkakslagning. Verkligen så underbart att få njuta av tid tillsammans med hon den lilla som så fort blir så stor, och för en dag kunna ersätta vuxenproblemen med de som tillhör en fyraårings. För när blåbärssylt finns, solen är framme och gungorna är lediga, är det himla fint att få vara nöjd, glad, och väldigt väldigt mätt. Så, i förhoppningen att dela den fina barnsliga glädjen bjuder jag på en drös med bilder på världens gladaste, finaste, lilla småsmurf.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Systra mi

Publicerad 2014-03-11 10:47:00 i Livet,

Världens finaste Klara, från i helgen när vädret var så där underbart fint och varmt. Ikväll ska jag ta tåget till Norrköping, för att tillbringa lediga onsdagen i min andra finaste systers sällskap - det var ett tag sedan jag såg henne, så åh vad jag längtar. Jag glömmer det ofta, men som nu påminns jag, om att de är himla fina de där två. Mina allra finaste systrar.
 
 
 

Fan vad vi är bra

Publicerad 2014-03-08 11:42:00 i Livet,

Tusentals år av förtryck, och hundratals år av feminism senare är vi fortfarande den lägre halvan av världens befolkning. Sämre löner, objektifierade, våldtäktsoffer - you name it. Vi kvinnor kunde ha det bättre. Men dagens inlägg är inte dedikerat det, för inte fan låter vi det dra ned oss! Nej, denna dag dedikeras till alla grymma kvinnor som trots allt går ut i världen, varje dag, och kämpar för våra rättigheter. Står emot orättvisor i skolan och säger till när någon säger något som vi faktiskt inte tycker är okej. Dessutom tar vi oss tid att kramas, umgås med vänner, skratta åt allt vi känner för och bära kläder enbart utifrån att vi känner för det - vilket är alla saker som ingen kan ta ifrån oss, enbart för att vi inte skulle tillåta det.
 
Och nu vill jag gratulera alla på Internationella Kvinnodagen, genom en ström av oredigerade bilder - på några starka kvinnor som, liksom alla andra människor, är underbara precis som de är.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 ↑ bild från fabulösa Armanis blogg, tack så mycket! ↑
 
Och för er som känner för att skratta lite, dagen till ära; länk till en video från vår allas guru Ellen Degeneres.

En måndag i England

Publicerad 2014-03-05 15:56:13 i Livet,

Så, sista dagen i England får även den sammanfattas i bilder. Fin soluppgång medan Crispin fortfarande var vid min sida, annars präglades dagen av brist på Crispin, ingen brist på sol, fin utsikt från London Eye och fina hästar vid Horse guards parade. St. James' Park visade upp vårblommor, och vi visade upp boardingkortet, klev på planet och flög hem. Ett himla bra avslut på ett himla bra lov. Och idag är det 100 dagar kvar till studenten. Bara sådär.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tereza x2

Publicerad 2014-03-02 19:09:04 i Livet,

Denna helg har varit väldigt speciell, mycket tack vare utbudet med Karlsbad som Kulturskolan just har påbörjat. För några veckor sedan fick jag frågan ifall jag ville ta emot två tjeckiska flickor under en helg, och på köpet spela med stämskruveorkestern på en hyllningskonsert för Georg Riedel. Det tog två sekunder innan jag sade ja, och det har verkligen gjort denna helg minnesvärd.
 
Så, efter lördagens konsert med otroligt duktiga musiker från vad som kändes vara hela världen, åkte några från utbytesprogrammet till Norrköping för upplevelsecenter och shopping. Och det har varit en himla fin dag, avslutning på en himla fin helg, med mycket tjeckiska, musik och fantastiska lärare. 
 
 
 
 
 

you make my dreams

Publicerad 2014-03-01 22:56:00 i Livet,

Ligger slutkörd under mysfilten, lyssnar på myslåtar från senaste århundradet och saknar han den där som borde ligga bredvid mig men istället är tusentals kilometer bort. Det blir liksom lite extra starkt om kvällarna, avsaknaden av en varm hand intrasslad i min, och jag får istället drömma om fina minnen när då var nu och längta till framtiden när nu är då.