Och livet rullar på

Publicerad 2014-10-30 16:58:00 i Livet,

 
Nu har Klara åkt hem, och nu, med luftmadrassen tom och resväskan hemdragen till Sverige, drar livet utan syster igång igen. Jag har, som vanligt, mycket på gång, mycket att göra, att drömma, uppleva. Om mindre än två veckor är min första universitetsinlämning, och jag blir mer och mer nervös för att prestera fram en bra uppsats. Jag har även fått ett jobb - yay! - i en mataffär på campus, där jag börjar jobba i helgen. Livet drar igång, och jag älskar det. Men å andra sidan, så har jag även väldigt lätt för att bli överväldigad. Rädd för att inte prestera så bra som jag vill, orolig för att jag ska misslyckas.
 
Bilden ovanför föreställer Brighton Pavilion, förresten, i sin fina nattbelysning. Jag tycker det är en himla fin påminnelse till mig som lätt blir överväldigad, att oavsett hur mycket jag kan anse att jag har, så finns det ju även så mycket i livet som lyser upp tillvaron. Saker som man ju tycker så mycket om, och som hjälper en genom oro. Även onödig sådan. Och förutom det, så funkar the Pavilion även som en himla bra påminnelse för mig om att - herregud, jag bor ju faktiskt i Brighton. Och efter det, så känns inget riktigt lika överväldigande länge. Bara så sjukt, sjukt häftigt.
 
Translation: Klara's gone home and life has once more gone back to normal again.
 

Breakfast at Bill's

Publicerad 2014-10-29 13:34:00 i Livet,

Häromdagen vaknade jag och Klara upp till ett e-mail från mamma, där hon berättade att hon hade satt in lite extra pengar åt oss för att göra något roligt med i Brighton. Vi tackade och bockade och tackade igen, och bestämde oss sedan för att äta frukost på Bill's. Bill's är ett superfint ställe inne i the North Laines, en lagom morgonpromenad från lägenheten, i en stor industrilokal omgjord till restaurang.
 
Som student är visiter på restaurang en riktig lyxvara, så Bill's har varit på min "restauranger vi måste besöka när vi har råd"-lista väldigt länge. Det var så himla kul att få ta med Klara hit, då det ju känns väldigt brittiskt att äta frukost ute på restaurang, eller i varje fall väldigt osvenskt. Det var ett supermysigt sätt att börja dagen på, och verkligen ett ställe vi ska se till att besöka igen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Translation: Our visit to Bill's for breakfast, which was splendid.

Söndag i Brighton

Publicerad 2014-10-28 07:30:00 i Livet,

Första riktiga dagen i Brighton rev vi av mina favoritkvarter: The North Lanes and the Laines. Båda är de fantastiska att strössla sig igenom, så häng med.
 
 
 
 
 
Efter en ganska lång sovmorgon kände vi båda att det ganska snart var dags för lunch. Och precis lagom till dess hittade vi en restaurang som gjorde svamp och ost pizza för ynka 3 pund, som vi tog med för att äta i paviljongparken. Finaste, finaste utsikten. Himla bra start på dagen.
 
 
 
Sedan promenerade vi genom the North Lanes. Det är färgglatt, underground, vintage och genuint. Skivaffärer, second hand, veganska caféer och pappersbutiker. Och jag vill ha typ allt. Notera förresten att julen ju är här! Eller ja, iallafall enligt affärerna. Är så exalterad över att få dekorera allt här hemma i julfärger och vinterstämning.
 
 
Sedan kom vi ned till de trånga gränderna, som tillsammans skapar the Laines. The Laines är lite trängre, lite mörkare men framförallt väldigt mycket mer 'fancy'. Juvelerare, fina restauranger och dyra märken. Man kan drömma lite vid fönstren, men framförallt tycka att det ju finns andra saker än ringar man kan lägga 6000 spänn på.
 
 
 
 
Som till exempel världens godaste milkshakes. Skämtar inte när jag säger att om jag fick 6000 spänn så vore det inte bortkastat att lägga dem på en oändlig ström av dessa shakes. Efter en lång dag av promenerande och tittilurande stannade vi nämligen vid JB's diner, en restaurang som jag blivit tipsad om var något man inte fick missa. Den är byggd precis i sådan Grease-anda att man nästan undrade var Danny och gänget satt, med servitrister i bubbelgumsrosa t-shirts och milkshakes à la Pulp Fiction - det var så fantastiskt. 
 
 
 
 
Sedan avslutade vi den långa promenaden ner mot havet med en stund på stranden. Vinden blåste och vågorna rullade, och det var en fantastisk avslutning på en lång dag inne i stan. Älskar blandningen mellan storstad och strand, och att alltid vara så nära vattnet. Så slutligen tog vi bussen hem igen, jag med blöta fötter efter vågorna, Klara med många nya upplevelser i bagaget. Och så tillbringade vi vår Söndag.
 
Translation: How we spent our Sunday, in the streets of Brighton.

Havet

Publicerad 2014-10-27 10:40:22 i Livet,

 
 
 
Det är så svårt att beskriva utsikten nere vid piren. Hur lamporna blinkar och lyser upp allt, hur havet slår in mot stranden och hur fåglarna oändligt cirkulerar i skyn. Känslan av att gå på stenar, runda av havets slipning, känna lukten av fish'n'chips och höra barnen skratta där de kastar sten i vattnet. Vinden drar i kläder och hår, medan molnen tronar hotande ovanför en. Mitt i allt, där människor gått i hundratals år och där allt runt om en är ikoniskt filmiskt, var vi igår. Och jag ville dela med mig av det till er. Mitt Brighton i rörelse.
 
Translation: Just describing the feeling of being by the seaside in Brighton isn't enough. You need movement to be able to understand it. And this is my Brighton, with lights, birds and the wonderful sea.
 

Solnedgång vid piren

Publicerad 2014-10-26 23:12:47 i Livet,

Efter tågresan hem från London gick vi igår hem en stund för att lämna av saker och vila benen. Men inte så länge. För sedan tog vi oss ned till havet, för en obligatorisk tour runt Brightons pir. Det var precis vid rätt tid för att se solnedgången speglas i havet, och lamporna på piren skina i mörkret.
 
Det är så roligt att besöka piren, eller egentligen även bara att se staden, tillsammans med någon som aldrig varit här förut. Man blir ju så lätt van vid alla fantastiska saker som finns i ens vardag, och att få visa någon runt innebär ju att återigen lägga märke till det som annars går en förbi. Och att promenera längs med promenaden och ut på piren, med havslukten och ljudet från fiskmåsarna runt om en, var precis en sådan stund där jag insåg hur lycklig jag är, precis där jag är. Och hur mycket jag verkligen älskar Brighton.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Syster och London

Publicerad 2014-10-25 22:25:00 i Livet,

Titta vem jag hittade inne i London idag! Bästa syster Klara som kommit hit för att hälsa på, och för att se allt vad England och Brighton har att erbjuda. Jag mötte upp henne efter en ganska hetsig resa där priset på tågbiljetter magiskt dubblats och automaterna inte ville ta emot kort. Men, tillslut kunde jag äntligen krama om kära systern min som jag ju inte sett sedan jag flyttade hemifrån i september.
 
 
 
 
Vi tog en promenad runt London och njöt av hur fint och vitt allt var. Precis som Brighton, sa jag. Fast mycket renare.
 
 
 
Vi passade även på att äta lite lunch, sådär på en stentrappa mitt inne i London, och hinna ikapp med allt som hänt sedan sist. Det var en hel del.
 
 
Sedan gick vi tillbaka in till Victoria Station, välklädd i Union Jack, och tog ytterligare ett hutlöst dyrt tåg hem. Lite irriterande, men samtidigt så himla roligt att äntligen ha henne här. Och det innebär att jag nu har mycket, mycket av Brighton att visa. Vilket ju även ni kommer att få se.
 
Translation: My sister has come to visit! We had a little tour around the shiny white streets of London, some lunch and then took the train back home to Brighton. Lovely, lovely day.
 
 

Internationell middag

Publicerad 2014-10-23 22:01:30 i Livet,

Häromveckan hade jag ju gänget över för middag, då vi slog på stort och körde knytkalas internationell style. Med andra ord: jag bakade kanelbullar och alla andra tog med sig brittisk mat. Förutom James, som tog med guacamole och nachos. Helt enkelt för att det är så gott.
 
Jag provade Tryfle för första gången i livet, det är en efterrätt bestående av gelé, grädde, sylt och sockerkaka. Det låter så skumt, men är så gott. Dessutom råkade jag säga att jag aldrig ätit 'Jelly' förut, vilket ju är så himla brittiskt men liksom inte finns i Sverige. Bilden på Laura längre ned visar hennes ansiktsuttryck de 10 efterföljande minutrarna efter detta, då hon kontemplerade det sorgliga i att aldrig genom sin uppväxt ha ätit Jelly samt ställde uppgivna frågor så som 'Vad äter ni på födelsedagskalas? Vad äter ni med glass? Hur lever du?'. 
 
Det var en sån supertrevlig spontan sak, och så roligt att kunna bjuda över vänner hem till en bara sådär en kväll. Dessutom var det lite extra roligt att få bjuda på sån typisk svensk mat, allt annat är ju lite svårt att få tag i - och väldigt lite svensk traditionell mat som jag kunde komma på är vegetarisk. Men de älskade kanelbullarna, och jag älskade allt.
 
 
 
 
 
 
Translation: From our international dinner the other week, when we had nachos, British and Swedish food in a lovely mixture with wine and friends. Lovely evening with lovely folks.
 

Höst och starka kvinnor

Publicerad 2014-10-23 18:03:00 i Livet,

 
 
 
 
Nu är hösten verkligen här för att stanna. Varje vecka förvånas jag över hur höstigt det är ute, bara för att varje efterkommande vecka befinna jag mig i än mer höst, och blir än mer förvånad. Jag gillar höst, även om England är smågrinigt mest hela tiden och att packa ned allt man äger i plastpåsar i ryggsäcken för att hålla det torrt väl inte är riktigt drömlikt. För hösten är ju ändå vackra färger, varma soppor, akustisk musik och härliga kvällar med kära vänner i höstmörkret.
 
Annars, pluggar jag ju en hel del. Och då mitt pluggande, mer eller mindre på grund av slump och mer eller mindre på grund av medvetet val, verkar koncentrera sig runt starka kvinnor och feminism, tänkte jag dela med mig av ett avslutande hösttips. Det är podcasten Värvet International med Caitlin Moran, en hemskolad feminist med fantastisk syn på livet och klockren humor. 
 
Och så, fortsätter jag med min kväll. Middag ska lagas, serie ska ses och mer plugg ska avklaras. Imorgon är det cocktail night på Kiki Tik med vänner, och på lördag kommer syster hit. Jag har en himla bra höst, och jag hoppas ni har det med.
 
Translation: Autumn, leaves and rain. I love the autumn, even though it's not always as amazing as one imagines it. Also a tip for a very interesting interview, with the amazing Caitlin Moran.
 
 

Måndag

Publicerad 2014-10-20 14:42:09 i Livet,

 
Måndag och ny vecka. Så här ser min måndag ut:
 
Macbooken - är min ständiga följeslagare och mitt vapen mot de överväldigande högarna med plugg. Anteckningar, pdf:er, e-mails, google och tillfälliga visiter på tumblr är väl främst vad min dag består av. 
 
Klocka - har en föreläsning idag kl 4, och ska fram tills dess hinna läsa en hel del texter om Margaret Thatcher. Himla inspirerande/fascinerande kvinna, och även om jag har mycket emot hennes policys, så har jag även mycket respekt för henne och vad hon åstadkom som kvinna i England under 70-talet.
 
Pengar - ska ned till marknaden och köpa ett dussin ägg, då jag glömde införskaffa det i lördags och då sista ägget i kylskåpet är borta, försvunnen ner i min lunch.
 
Almanacka - räddar mitt liv, genom att göra det okej att glömma saker - då den alltid kommer ihåg det åt mig.
 
Kamera - 'det är dags att börja använda analogt' har jag sagt de senaste månaderna. Men nu är det verkligen dags. Jag ska in till stan och införskaffa mig nya batterier, sedan är vi igång. Håll tummarna att den gamla kameran fortfarande fungerar.
 
Läppstift - det känns som en läppstiftsdag idag. Och läppstiftsdagar är oftast ganska bra dagar. Så det är ju kul.
 
Translation: Monday and a new week. I'm gonna spend my monday buying eggs, studying, keeping time and forgetting appointments.
 

Sådant som hänt

Publicerad 2014-10-18 15:06:00 i Livet,

Jag skulle ljuga om jag inte erkände att min vecka mestadels bestått av plugg. Men lite här och var har ju även annat hänt, och ibland följde även kameran med. Så här är lite bilder från min vecka, från de få stunderna då näsan inte var nedgrävd i en bok.
 
 
Inför sushikvällen klädde jag upp mig fint i favoritklänningen och bästa jackan. Kände mig himla bra, och så redo för en kväll med vänner och dans.
 
 
Häromdagen städade jag iordning mitt skrivbord, som gick från att vara en yta för skräp till att faktiskt vara användbar. Ska försöka börja studera här, med bord och stol och ordning och reda, snarare än i sängen eller, som häromveckan, i badkaret. Det känns bra. I varje fall uppskattas den räta hållningen och ordentliga sittytan av min rygg.
 
 
Och förra helgen inköpte jag fyra muffins för 1 pund. Det blev fika och tröttnötsfrukost på söndagen, vilket satt himla bra i magen.
 
 
Som pausunderhållning medan jag såg på Parks and Rec, en serie jag precis börjat följa och älskar att använda som pausavslappning mellan pluggomgångarna, stickade jag mig ytterligare en mössa. 
 
 
I måndags firade jag och Crispin månadsdag genom att lyxa till det och baka pizza med mozzarella och ruccola. Så himla mysigt.
 
 
Idag bäddade jag om sängen med våra nya sänglakan. Älskar verkligen känslan av nya lakan, och hur det liksom påverkar och förändrar rummet. Lite omväxling mår man bra av. 
 
 
I torsdags kom bästa gänget över för internationell kväll och knytkalas. Så välbehövligt efter en lång vecka.
 
Och det var i princip min vecka. I helgen ska vi mest ta det lugnt och fixa hemma, men nästa vecka händer det en hel del. Uppsatsinlämningen närmar sig, Klara kommer för att hälsa på och spännande nytt händer på jobbfronten. Det ser jag verkligen fram emot.
 
Translation: pictures from my week, containing food, handsome friends, knitting and even more food. Because why not.
 
 
 

Drömmiga rätter

Publicerad 2014-10-18 14:26:00 i Livet,

Att vara student innebär att leva på en strikt budget, något som är lite jobbigt om man som jag älskar mat. Men det hindrar en inte från att drömma om mat(insåg nu hur sorgligt det låter, men aja, mat är ju typ det bästa som finns), något som jag oftast gör på Pinterest.
 
Men lite här och var hittar man, som student, recept som går att göra om för att passa ens budget. Och här är några som jag hoppas få till i veckan. De är alla enkla, rediga, vegetariska och höstiga, precis så som jag vill ha det.
 
Green Kitchen Stories' Shanshuka
 
 
 
 
 
 
 

 

Ny tröja och nytt uppdrag

Publicerad 2014-10-14 21:49:00 i Livet,

Tisdag och skolveckan är åter igång igen, men denna vecka började med något extra speciellt. I måndags blev nämligen resultaten för valet till studentrepresentanter publicerat, och det visade sig att jag blev vald till studentrepresentant för Politics Undergraduate year 1! Sådan himla fin överraskning, och som grädde på chokladen visade det sig att även Crispin blev vald som representant till hans kurs. Det var verkligen ett sånt himla bra sätt att börja veckan på, och jag är så tacksam för att jag visst gjort ett så pass positivt intryck hos mina kurskamrater att de valt lilla mig som deras representant.
 
I övrigt har jag ju införskaffat mig en himlans fin tröja, en sådan som bara känns så där fin och bra, som jag i princip bär varenda sekund jag kan. Och det kändes som att denna tröja kunde på ett bra sätt representera hur positiv och glad denna vecka känns, och hur bra jag mår precis just nu.
 
 
(Det ser ut som att jag håller på att äta upp tröjan jag vet, men det är mitt försök på en gullig pose. Lätt att bli förvirrad.)
 
 
 
 

Sushikväll

Publicerad 2014-10-12 19:18:00 i Livet,

Igårkväll var en kväll jag längtat efter länge - sushikvällen. Vi insåg för ett tag sedan att det finns en sushirestaurang i Brighton, Yo Sushi, som vi ju inte besökt och att det prompt var tvunget att göras något åt. Så igår var kvällen. Jag var superexalterad över faktumet att vi skulle 1. äta ute 2. äta sushi 3. plocka mat från rullband, vilket jag aldrig gjort förut.
 
Och det var en så himla mysig kväll. Tallrik på tallrik med underbar sushi, wasabi och ingefära i mängder samt världens bästa vänner. Vi lekte valross, provade annorlunda rullar och försökte förstå oss på menyn, så där som man ju gör. Sedan tackade vi för oss, och påbörjade utegångskvällen runt Brighton. Sex timmar senare stupade jag i säng efter dans, skratt och umgånge, och sammanfattat så hade vi en himla trevlig kväll.
 
 
 
 
 
Translation: Yesterday evening was a sushi evening, and me and a couple of friends went to Yo Sushi for dinner. It was lovely, and a real nice start to a long evening of drinks, dance and laughter.
 

Söndag

Publicerad 2014-10-12 18:13:00 i Livet,

 
 
 
Såhär har jag tillbringat största delen av min söndag. Med moln och regn utanför, ljus tända i eldstaden och te bryggt i kannan. Crispin är ute och seglar, alla vänner sover och jag myser av höst i min nya, mjuka fintröja från second hand. Har den senaste tiden blivit allt mer sugen på att höstdekorera lägenheten, med pumpor, ljus, kvistar och rönnbär. Får jag tid, pengar och möjlighet så vore det ju himla mysigt. Fast å andra sidan, så har jag det ju himla mysigt nu med.
 
Translation: My sunday, consisting of tea, candles, autumnal feelings and a lovely, new sweater.
 
 

Regn och åskväder

Publicerad 2014-10-10 20:01:00 i Livet,

 
 
 
Nu är det höst på riktigt. Den engelska hösten är nyckfull och sprudlande - ena sekunden är det sol och härlig värme, nästa skyfall och kalla vindar. Och när skyfallen börjar, åskan rullar in från havet och blixtrarna lyser upp dalen är det väldigt mysigt att vara inne. Från vårt fönster kan vi se cyklisterna kämpa sig fram, och bussarna skapa vågor i pölarna. Men här inne är det torrt, varmt och middagen doftar härligt från ugnen. Kort sagt: vi har det himlans bra.
 
Translation: about rain and storms, and how cosy it is to watch it from a warm apartment.
 
 
 

Fredag

Publicerad 2014-10-10 18:05:26 i Livet,

Denna fredag är en efterlängtad fredag. Jag är inne i en svacka just nu, med huvudvärk och vad som känns som överväldigande högar av läsning. Liksom, jag älskar mina ämnen och tycker att allt är så intressant. Men den senaste veckan har kvantiteten av läsning, av svåra engelska ord och deschiffrerandet av argument varit lite för mycket - och jag sitter i timmar med en text som väl egentligen inte borde ta så lång tid att läsa. Det är väl svackan efter att nykärleken för ämnena svalnat, och innan den faktiska vanan att läsa drar igång. En svacka. Och jag tillåter mig att ha den, så länge som jag inte ger upp.
 
Därför är det så skönt med helg. Skönt med en paus och andrum, sådant som ger en energi att fortsätta när nästa vecka drar igång igen. Men först: min fredag.
 
 
Efter morgonens föreläsning har min dag främst tillbringats inne i Sussex Unis bibliotek, där jag läst på om "The Rise of the West" - mitt uppsatsmaterial för hösten. Himlans intressant det där.
 
 
Sedan promenerade jag över skolgården, som blivit härligt höstfärgad, bort mot Freeman Building där jag har mitt avslutade seminarium för dagen.
 
 
Det är längst bort på det väldigt stora campuset, högst upp på en kulle, men väl framme är det väl värt det. Freeman är det nybyggda komplexet för LPS - Law, Politics and Sociology - med ballongerna fortfarande framme och de vita väggarna skinande rena. Där ägnade jag en timma åt att diskutera konceptet frihet, innan det var dags att cykla hem i spöregn.
 
Nu ska jag ta och njuta av fredag, ledighet och mys med min bästa Crispin. Breaking Bad och paj till middag står på schemat. Vad ska ni göra i helgen?
 
Translation: I am currently hitting a low point in studying, feeling a bit overwhelmed by the sheer amount of readings that we get, and am very much looking forward to getting used to it. But until then, friday and freedom feels very nice. Here's a couple of pictures from my day, before I go on to enjoy my weekend. Hope you do too!
 

Filmkväll med gänget

Publicerad 2014-10-09 18:40:26 i Livet,

Igår, efter att ha suttit och pluggat konstant i timmar, insåg vi att vi behövde en paus. En riktig paus. En sådan där fantastisk, dricka vin, se på film, skratta och äta gott paus. Så då såg vi till att fixa precis en sådan.
 
 
Vi möttes upp nere vid Old Steine för en shoppingrunda med diverse förnödenheter, innan vi gick hem till Laura. Hej hamster!
 
 
De bor så himla fint, Laura och Philip, så det finns inte. Älskar ljuset.
 
 
Utsikt mot piren och stormigt hav.
 
 
Bästa Laura!
 
 
Finaste spiselkransen. Lägg märke till gosedjursmopsen - Laura älskar mopsar. 
 
 
Mat och vin.
 
 
Mer mat.
 
Och så såg vår eftermiddag ut, tills att vi satte igång filmerna och bara njöt. Så pass att det liksom inte fanns anledning att ta upp kameran, så den delen är odokumenterad. Men jag kan säga att det dracks vin, skrattades, pratades och skojades. Diskuterade Snape vs James(jag står på James sida), Dans skådespelartalanger och hur fantastisk Emma Watson ju är. Det beställdes in mer pizza, gitarren åkte fram och eukulelen likaså. Sådan himlans, himlans fin kväll. 
 
 
Lite runda under fötterna promenerade vi sedan mot bussen genom gatorna. Så himla fint det är, älskar verkligen England.
 
 
Coola.
 
 
Fast främst var de ju faktiskt glada, efter en sådan fin kväll, och det får avsluta detta inlägg om vin, film, vänner och pizza.
 
Translation: We realised the other day that we really needed a break. A drink wine, watch film, hang with friends kind of break. And so we decided to have one. We met up by Lauras place, and had pizza, cheesy chips, wine and watched films all night long. After a lovely evening, we walked home through the lovely streets of Brighton - with my two cool/scared/actually just happy friends. Such a lovely evening, with such lovely people.
 

Från där jag sitter

Publicerad 2014-10-07 18:20:03 i Livet,

 
Från där jag sitter, en eftermiddag mitt i terminen, har jag en försenad lunch framför mig. Skolböckerna och min nya rosa penna väntar tålmodigt att bli uppmärksammade, medan facebook och bloggar lockar efter en dag av läsande och undervisande.
 
 
Utanför fönstret är världen grå, och jag kan höra trafiken nere på vägen köra genom vattenpölarna som dagens regn skapat. Hösten är verkligen här nu.
 
 
Min och Crispins veckoliga lunchstrategi är att köpa in ett paket bagels för 1 pund, som sedan får räcka veckan ut. Min russinfyllda bagel pryds idag av hemgjord sylt och ost. En liten belöning för att jag håller mig till mitt läsningschema. Himla lyxigt.
 
 
Mina ben myser i min favoritoutfit, medan fötterna saknar varma strumpor. Vår lägenhet börjar bli lite väl kall nu, men vi försöker spara på energi och klär på oss istället. Även om det ibland blir lite väl klumpigt med tjocktröjor och morgonrockar, så är det väldigt mysigt. Och det innebär mer te. Vilket ju alltid är trevligt.
 
 
Jag kan se min regnjacka, som hänger på dörren och lyser upp hela rummet med sin fina gula värme. Den är helt priceless i regnet.
 
 
Och slutligen så känns selfies otroligt mycket roligare att ta, än att ta tag i pluggandet igen. Men nu är det slut på prokrastinerandet, och dags att studera. Politisk filosofi om begreppet frihet, för att vara exakt. Jappjapp.
 

Om regn, tur och öl

Publicerad 2014-10-07 00:05:00 i Livet,

 
Idag var den första riktiga höstdagen här i Brighton. Sådär ruskigt, regnig, blåsigt höstig som man i Sverige har max tre gånger om året. Men här i England, är det visst vardag. Fick frågan från mina brittiska vänner om hur jag gillade det brittiska vädret, och jag skakade av mig regnet som en våt hund som svar. 
 
Men en sak lyste upp min dag speciellt mycket. Jag cyklar till universitetet, vilket är en 20 min kamp till skolan och en 15 min glädje hem. Men idag, när regnet öste ned som värsta domedagen, kändes den cykelturen inte särskilt lockande. Alldeles utanför vårt hus har vi nämligen en busstation med bussar som tryggt, varmt och torrt kan transportera en till universitetet. Men jag tog tag i livet, tänkte ekonomiskt, och valde cykeln. Och se på tusan, så låg det ju en tiopundsedel alldeles vid cykelstället. Efter några sekunders tveksamhet och tittande över axeln, plockade jag upp den. Det var inte utan lite dåligt samvete, men man kunde se att den legat där en stund och den som tappat den var troligtvis väldigt långt borta vid det laget. Och jag tog det som att karma, livet eller jultomten tyckte att jag varit duktig som cyklade. Tack så mycket, karma, livet eller jultomten. Den blev bland annat till en väldigt trevlig öl, en måndagskväll på en studentbar i Brighton.
 
Translation: Today was a horrific, rainy day. But something that lightened it up, was the finding of a ten pound note. Thank you, life, karma or maybe santa claus - that really brightened up my day.
 

Lördagskväll

Publicerad 2014-10-05 22:25:47 i Livet,

Lite snapshots från gårdagens pizzakväll här hemma hos oss. Vi bjöd över gänget, bestående av mina finaste närmaste vänner här i England, och hade en supertrevlig kväll med pizza, vin och quesadilla, ackompanjerad av diverse skivor på vinylspelaren. Vi lyckades även få plats med drygt fem personer inne i vårt lilla kök, och ugnen som knappt har plats för en brödlimpa producerade 7 fantastiska pizzor kvällen till ära. Det är lite roligt det här med hur man liksom får anpassa sig till minilivet som student - t.ex. hur man får turas om med de få stolarna vi har och resten får sitta på golvet eller dricka vin ur en mugg när de fem glasen vi har tagit slut.
 
Sån himla overkligt grej dock, när första vinflaskan tog slut sådär vid 9 på kvällen - och vi bara kunde gå över vägen för att köpa en till? Liksom lycka till att göra så hemma i Sverige. Jag är dock principiellt väldigt för systembolaget och kontroll av alkohol, men en trevlig lördagskväll med vänner är det ju himla smidigt med en vinförsäljare bara över gatan.
 
Ja, det var en himla trevlig kväll med himla trevliga vänner.
 
 
 
 
 
Translation: Some snapshots from our pizza evening that me and Crispin hosted at our apartment the other day. A real nice evening together with some of my favourite people, with pizza, quesadilla and wine.
 

Grönt i konserv

Publicerad 2014-10-04 13:44:00 i Livet,

Idag är den första riktiga höstdagen här i Brighton. Löven ligger färgglada på marken, blöta av regnet, och blåsten viner under det tjocka grå molntäcket. Jag har varit ute och veckohandlat hos grönsakshandlaren, men lyckades komma hem med två små plantor utöver det vanliga.
 
Som ni kanske vet, så hade jag tidigare flera kryddor och växter vid fönstret i köket. Men när vi för nån vecka sedan insåg att de inte bara var växter och jord, utan även hade massormassormassor med obehagliga djur på, fick de försvinna ut och ned i soptunnan. Så sedan dess har vårt lilla kök sett tråkigt tomt ut. Men idag hittade jag två små plantor med behagligt pris, inskuffade bakom allt annat, som fick följa med hem och planteras i några överblivna konservburkar.
 
Så nu håller vi tummarna att dessa växter håller sig, så att vårt stundvis stökiga kök ändå alltid har något trevligt, fint och grönt att stoltsera med.
 
 
 
 
Translation: I got some new plants today, and I think they look really nice in our little kitchen.
 

Lantern Fayre

Publicerad 2014-10-03 23:28:00 i Livet,

The Level är en liten park i Brighton, belägen bara några hundra meter från vår lilla lägenhet. Parken har en fantastisk historia med ockupationsläger och protester, och består idag till hälften av en gigantisk skatepark som ser till att parken ständigt är fylld med människor. Men denna helg är den något extra. The Level är nämligen platsen för the Lantern Fayre - en liten ljusfestival i mörkret, med diverse trevliga upptåg och händelser som sträcker sig över hela helgen.
 
Som en del av en trevlig fredagskväll, efter en lång vecka av upptåg på olika håll, tog jag och Crispin den lilla promenaden ned till parken. Vi möttes av ljuslyktor, utomhusfilm, kakor och upptåg över hela parken. Skatearna höll outtröttligt på med sina tricks, några eldslukare stod i ett hörn och visade på konster, familjer somnade framför filmen och bland allt detta promenerade vi nöjda runt. För en festival som denna är verkligen en av anledningarna till varför jag älskar Brighton så mycket. En skinande ljuspunkt i höstmörkret.
 
 
 
 
 
 
Translation: Me and Crispin went down to the Level for a visit to the Lantern Fayre.
 

Solgul

Publicerad 2014-10-01 20:47:53 i Livet,

 
 
 
 
För några veckor sedan införskaffade jag mig höstkläder så att jag skulle hålla mig varm och torr i höstrusket, och jag har inte riktigt haft tid att visa upp det ordentligt. Men nu när hösten har kommit, med regn, kallare temperatur och allt mörkare kvällar, är det dags.
 
Först och främst så har jag min helt fantastiska gula regnjacka från Rains. Härlig färg, mysig längd i galondesign men med lite modernare material som inte skapar riktigt samma växthuseffekt när man stänger till, som vi ju vet att galon ger. Sedan kommer mina finfina regnskor från JuJu, som är helt i gummi och passar perfekt för regniga dagar. Något som vi, här i England, kommer ha gott om.
 
Translation: I love my autumn wear: a lovely yellow raincoat from Rains, and these gorgeous black boots from JuJu.