....ett litet hej

Publicerad 2015-08-30 22:50:00 i Livet, Tankar och åsikter,

Det känns nästan som ett sommardopp. Ni vet de där dagarna när en bara är så varm och trött och slut. Så kommer en fram till stranden eller bryggan eller klippan. Drar av sig kläderna. Känner den varma sanden eller trät eller klippan under sina bara fötter. Tar några snabba steg, lyfter armarna och dyker rätt ned i vattnet. Där är det mörkt. Svalt. Tyst. Bara du och lättnad och dina egna tankar. Allt annat, allt det som är varmt och tröttsamt, är kvar ovanför ytan, medan du är kvar där i stillheten. Den välbehövliga stillheten. Det är där jag har varit de senaste veckorna.
 
 
Jag har varit hemma i England i över en vecka nu, och har inte haft något att göra. Så det har blivit många dagar av stickande, läsande, finurlande och tittande på serier. Mycket ensamt. Mycket stilla. Mycket välbehövligt. Jag vet inte varför, men den senaste veckan har jag faktiskt varit lite nere. Utan ork. Energi. Glädje. Vilja. Det har tagit mig timmar att gå från sängliggandes till påklädd, då inget tvingat mig ut och inget i mig velat gå ut. Dessutom har hela veckan som gått bestått av regn och regn och åter regn, vilket dels matchat mitt humör och dels uppmuntrat innesittandet. Inte för att jag haft något speciellt att vara ledsen över, utan för att jag inte haft något speciellt att vara glad åt.
 
 
Så i torsdags upphörde regnskurarna och ersattes med några blygsamma glimtar av sol. Jag laddade hem ett sommarprat, snörde på mig skorna och gick sedan ut. Tillbringade en timma med tom alandhs röst i öronen och brighton i ögonen och på vägen hem gick jag förbi ett café som luktade kardemumma och kanelbullar. Så när jag kände den doften väcktes något som liggat latent i alldeles för många dagar. En vilja att göra något. Och några timmar senare hade jag bakat kanelbullar själv. Dansande till musik och med en glädje i hjärtat som jag saknat utan att ha insett det. Som när en är i vattnet, i det kalla mörka stilla vattnet, och sedan bryter vattenytan. Känner solen och ljuden och världen igen och äntligen är redo att ta tag i allt det andra igen. Så hej, det har varit ett tag sen sist, hej. Jag är tillbaka.
 
Translation; Needing a break from socialising in real and virtual life is sometimes like jumping in to the sea. Feeling tired from the world and all of it's noise and being in dire need for something else. something still. cooling. So you jump in the water, and all of the heat and the sweat and the tiredness is swept away as you sink into this other world. A still world only inhabitated by you and your thoughts. And that break, that cool stillness of oneself, allows you come back up into the world refreshed and ready for new challenges. That's where I've been for the last few weeks. But I think I'm finally ready to get out of the water again. I think I'm back.
 

Kommentarer

Postat av: Daniella Chanelle

Publicerad 2015-08-30 23:33:11

Glad you're back <3

Svar: <33333
Frida

Postat av: Beatrice

Publicerad 2015-08-31 00:30:01

Så kul att du är tillbaka! Förstår precis känslan, har mest velat ligga och göra så lite som möjligt den senaste veckan... Men imorgon drar allt igång igen, skola och vardag och bloggande, och jag är faktiskt ganska glad ändå! Pepp på livet och ganska så sugen på höst trots allt.

Svar: Åh ja precis, det är så härligt när en får saker att höra igen, att få glädjas över uppdrag och upptåg :)
Frida

Postat av: fgodling.blogg.se

Publicerad 2015-08-31 11:06:50

Så himla himla fint skrivet. Och visst behövs såna "dippar" ibland, skönt att du är ur det för nu och fint att du är tillbaka på bloggen. Kram.

Svar: men du tack så mycket <3
Frida

Postat av: Sandra

Publicerad 2015-09-02 07:42:00

MM underbara bilder som vanligt och fint skrivet om en paus som lät välbehövlig. Blev dundersugen på kanelbullar nu också ju. Välkommen tillbaka :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej