Smultron, fotoalbum och björksavsvin

Publicerad 2015-08-11 12:26:00 i Extra fina dagar, Livet,

 
 
 
Jag är alltså sedan tre välfyllda och soliga dagar tillbaka i Sverige igen, och jag har det verkligen jättefint. Det känns dock som att jag knappt hunnit sitta ned sedan i fredags morse, då jag inom 24 timmar hunnit resa från brighton till london till sevenoaks till stansted till skavsta till katrineholm, och efter det ägnat resten av helgen åt diverse upptåg och utflykter. Tro dock inte att jag klagar; det är jättefint att ha så mycket fint att göra och så många människor att se igen. Fast tillslut blir det nästan lite snurrigt i huvudet av alla intryck och upplevelser och kramar och hur är det.
 
 
 
 
Något som dock var motsatsen till cirkus och snurr var gårdagen, som jag tillbringade hos mina morföräldrar. Det var bara jag och mormor och morfar och en hel dag av humlesurr, solsken och smultron och det var så så mysigt. Drömskt mysigt. Vi ägnade dagen åt att gå runt i second hand affär, dricka kaffe med kaka, kolla i gamla fotoalbum (<3), plocka smultron, prata om livet och läsa böcker i parasollskugga. Det är något speciellt med att hälsa på mina morföräldrar som bara får mig att må så bra. Lugnet, kärleken, glädjen, och känslan av att vara hemma. Det är som en liten bubbla av glada minnen och fina känslor som en öppnar tillsammans med deras rödmålade grind och som stannar långt efter en kliver ut igen. 
 
 
 
Det var verkligen en sån jäklarns fin dag, med två fantastiska människor som jag ju är så glad att ha i mitt liv. En sån där dag som påminner en om att livet inte behöver bestå av upptåg och äventyr och resor; minnesvärda dagar kan lika väl bestå av lugn och sol och kärlek och familj. Sådant som är värdefullt inte för att det är flyktigt och något en bara upplever en gång, utan värdefullt för att det är något en är trygg och hemmastadd i. Något som är en stor lycklig del av ens liv, och som en är så så så glad att ha.
 
Translation; I'm back in Sweden again for two weeks, and my first three days here have been quite busy. Nice busy, but still busy. A part from yesterday, which I spent at my grand parents' house. It was a lovely, peaceful and sunny day, and it reminded me that rememberable days don't always have to be action filled but instead consist of sitting in a chair in the shade, looking through old photos and talking with loved ones. It was a lovely day. A truly lovely day.
 

Kommentarer

Postat av: Cornelis Sillanpää

Publicerad 2015-08-11 12:58:30

Fy vad fint med gamla album!

Svar: Ja visst är det! Älskar att knyta an till ens egna historia och inse hur allt det där som en bara läser om i böckerna faktiskt är personligt och så tätt anknutet till en själv.
Frida

Postat av: Daniella Chanelle

Publicerad 2015-08-11 13:32:25

Blir så glad att du har det bra <3

Svar: Men du vad fin du är <3
Frida

Postat av: ISA

Publicerad 2015-08-11 23:14:18

men jösses! vilken himla magisk gård/stuga de har då! sommardröm <3

Svar: Ja de och deras hus är verkligen helt fantastiskt fina <3
Frida

Kommentera inlägget här
Publiceras ej