Denna dagen, ett liv

Publicerad 2015-12-31 15:30:00 i Livet, Tankar och åsikter,

Så har vi alltså kommit till slutet på 2015. Sista dagen på ett helt år. Det har hänt så mycket, sånt som längtats efter och tänkts på och annat som bara hände och som nu saknas. Det har varit ett långt hår. Ett händelsefullt år. Så svårt att sammanfatta. Det är ju så stort. Men vi kan ju försöka. Sammanfatta 2015 i några stunder av alla, som jag kommer minnas som mitt år. Några av de stunder som jag kommer spara från 2015.
 
DSC_7131 (kopia)
 
När vi satt där på det kullerstenslagda torget i Ghent, under en stjärnklar himmel, och lyssnade till tonerna från pianot som någon ställt fram. Vem som helst fick gå och spela, och vem som helst fick sitta och lyssna. Och det var så drömmigt vackert. Du, jag och belgien. Och massa, massa kyssar.
 
När jag satt med en kaffe i handen och fjärilar i magen och pratade med dig om att ansöka till ett forskningsprojekt, och du sa att du tyckte så mycket om mig. Att det är sällan en träffar en så bra student. En sån trevlig person. En sån dedikerad elev. Och jag, som tycker så mycket om dig, som föreläsare och kunskapsperson och människa, kunde inte tro mina öron. Att lilla jag, som alltid tvivlar på mig själv, fick höra att någon som är så bra tycker jag är bra. 
 
DSC_7200 (kopia)
 
När vi började dansa hela stora gänget, fastän vi var i en pub där ingen dansar och vid en tid då fötter oftast står stilla. Någon började bugga, och rätt som det var tog du tag i mina händer och vi började snurra runt. Och jag hade på mig min finaste dansigaste klänning, som spred sig i vågor runt mig. Du är en sån där vän som jag inte visste att jag hade så nära förrän du allra mest behövdes. Och så hamnade vi där, i en bugg mitt i livet på en onsdagkväll.
 
När jag såg ett missat samtal från pappa och visste, visste, visste inom mig att nu var det över. Låste upp telefonen med darrande hand och hörde signalerna gå. Vi pratade i några minuter, och du berättade att sista andetaget hade dragits. Nu hade den berättelsen fått sitt slut. Vi lade på, och jag tände ett ljus. Höll om min engelsman, grät, och längtade till pappa.
 
Bae of the Beach
 
När vi satt på det där torget i vårsolen i stockholm, jag och mamma, och kollade på de nyutslagna körsbärsblommorna. Vi hade promenerat runt söder, och du hade berättat om hur det var att jobba på dagis och resa runt jorden. Det kändes så fint, att få en dag bara vi två. Vi två, sol, glass, och så shopping med Elsa Billgren. 
 
När vi grillade på stranden i Brighton. Vi satt och pratade skit och skickade dressingen och åt halvljumma paprikor med vegetariska hamburgare. Måsarna försökte ta mat och bakom oss satt ett skränigt gäng med klirrande flaskor men det gjorde ingenting. För vi var där, vi i gänget, på brightons strand och grillade burgare. I sommarsolen och sommarvinden och sommarkvällen och sommarkänslan. Och det var så jäkla fint.
  
DSC_7115 (kopia)
 
 
Men, mina berättelser och händelser har ni ju redan hört en hel del av det här året. Något jag skulle vilja höra, om ni har tid och ork och vilja, är ert år. Era berättelser. Era stunder. Om så bara en. Hur kommer ni komma ihåg ert 2015? Vilka ögonblick kommer ni spara? Och juste, gott nytt år.
 
Translation; and so, we've reached the end of 2015. Here are some of the memories which I will remember as my year. I'm sorry, but I won't translate them for you today, you can ask google for that. However, if you'd like, I'd love to hear some of your stories and your memories. What will your 2015 be remembered as? Which moments will make up your year? And also, happy new year.
  

Kommentarer

Postat av: anna

Publicerad 2016-01-02 15:49:12

2015 har varit både fint och kämpigt. Jobbmässigt var det så jobbigt att jag tillslut sa nej tack trots att jag blev erbjuden fortsatt vick. Orkade inte längre ha ångest över jobbet varje morgon. Kände mig dock väldigt nöjd med beslutet även när jag tvivlade som mest under månaden jag var arbetslös. Har nu ett nytt jobb på gång som jag hoppas mycket på. Gjorde även en europaresa i somras som kommer finnas med länge i minnet. Vi luffade runt med tåg i temperaturer mellan 30-40 grader och gick ungefär 20 000 steg per dag. Badade, vandrade, solade, fikade och åt. Väldigt fin resa. Vi utökade hushållet med en andra katt också, tror kanske att katterna är en av de grejor som ändå gjort mig gladast under året. De och min fina pojkvän:). Sammanfattningsvis ett bra år fast med lite kämpiga bitar.

Svar: Fint ock kämpigt tycker jag låter som ett bra sätt att sammanfatta ett år på, och jag är så glad att höra att det känns bättre, att det fina är lite mer än det kämpiga. Låt oss hoppas att 2016 fortsätter så :)
Frida

Postat av: phics.blogg.se

Publicerad 2016-01-02 21:57:01

vilka otroligt vackra bilder!!

Svar: Men hallå du, tack så mycket!
Frida

Kommentera inlägget här
Publiceras ej