Pojkvänslistan

Publicerad 2015-02-27 22:37:00 i Listor, Livet,

Hittade denna inne på Sandras blogg och tyckte att den var alldeles för fin och finurlig för att hoppa över. Så här kommer min stora pojkvänslista. Borde kanske be om ursäkt för antalet bilder av min engelsman som detta inlägg innehåller, men vad kan en göra när en råkar vara ihop med det finaste som finns i världen.

Hur länge har ni varit ihop?

Vi blev ihop den 13 april 2013, så snart snart två år.

Hur träffades ni?

Om jag ska ta frågan bokstavligt, så var väl vår första träff lite ovanlig. Detta då jag hann se engelsmannen i exakt två sekunder innan jag sprang fram och kysste honom. Sedan slutade vi inte kyssas för resten av kvällen. Vi hade varit ihop i två månader innan vi träffades på riktigt vid ankomstgaten på skavsta, och jag var alldeles utom mig av lycka.

Vi kom i kontakt med varandra för nästan exakt två år sedan, jag hade precis hittat en ny sida där människor som gillar fina saker - böcker, filmer, fakta, fantasy etc. - kunde skriva och diskutera med varandra, eller för den delen hitta brevväner. Där bland alla poster valde jag att svara på ett inlägg från en engelsman som verkade trevlig. Den engelsmannen visade sig vara min kärlek i livet.

Vem var mest på?

Båda, måste jag nog säga. Bara några veckor efter att vi börjat skriva med varandra fick jag fjärilar i magen för varje nytt mejl som landade i inkorgen, och i efterhand har jag fått veta att han kände likadant. Vi var dock alldeles för blyga för att säga något, och jag minns så väl hur jag skrev brev med försiktiga 'I really love how you...' snarare än vad jag ju verkligen ville skriva, vilket ju var 'I love you I love you I love you'.

 
Skedde några komplikationer?

Tja, jag bodde ju i Sverige och han i England, vilket ju alltid var i bakhuvudet sådär i början att 'herregud du kan ju inte gå och kära ned dig i någon som bor på andra sidan ett helt jävla hav'. Men det gjorde jag ändå.

Kan man få se något tidigt sms eller så?

Hittade det första mejlet som skickades mellan oss, för sådär precis två år sedan.

 
Hur blev ni ihop?

Vi satt och skypeade så där som vi hade börjat göra och plötsligt utbrast engelsmannen att det var något han velat säga så länge och nu bara var tvungen att få ur sig det. Så med händerna för ansiktet sa han de där bästa orden i världen. 'I think I love you'. Jag satt tyst några sekunder. Och svarade sedan 'I think I love you too'. Och sedan dess har vi varit ihop.

Bor ni ihop?

Ja! Flyttade ju till England efter att jag tog studenten och pluggar nu här tillsammans med min engelsman. Så vi bor ihop i en liten etta mitt i Brighton och lever livet typ.

Vad är hens bästa sidor?

Hur ärlig, riktig och kärleksfull han är. Min engelsman säger vad han tycker och menar det han säger. Han tänker, länge, innan han uttalar sig och det tar länge att lära känna honom och allt vad han är, men varenda ord och varenda pusselbit som man får ta del av är väl värd väntan.

Och sämsta?

Troligtvis att han har svårt att se allt fint i sig själv. Han är väldigt bra på att underskatta sitt egna värde, sin intelligens, hur omtyckt han är eller vilket bra jobb han lagt ned, vilket är så himlans synd.

Vad bråkar ni om?

Vi har nog aldrig riktigt bråkat. Istället blir jag temperamentsfull och upprörd och gråter över saker som egentligen är triviala men just då känns så viktiga, och han gör så gott han kan att liksom vara a voice of reason. Slutar ofta med att jag försvinner bort i ett hörn för några minuter och när jag lugnat ned mig ångrar mig och lommar tillbaka. Alltid, alltid, alltid, förlåter han mig. Även fast jag inte alltid, alltid, alltid, förtjänar det.

Vad gör ni när ingen annan ser?

Sådant par väl vanligtvis gör. Lagar middag. Pratar vänsterpolitik och feminism. Äter nutella med sked i sängen. Ser på serier. Dricker te. Skrattar, kittlas och larvar oss och har det väldigt bra.

Vad ger ni för komplimanger?

Jag tycker ju att engelsmannen är det finaste som finns i universum, och brukar ofta ge väldigt ytliga kommentarer vilket väl inte alltid är 100% bra. Engelsmannen, som alltid, är dock väldigt mycket mer eftertänksam och ger ofta komplimanger över sådana fina saker som hur stolt han är att ha en sån intelligent och stark flickvän. 

Vilken är din favoritbild på honom?

 
Från i somras, när vi var på hans kusins bröllop i Kent och fick en liten stund för oss själva i fruktträdgården där festen tog plats. Det är en favorit dels pga det är ett sånt fint minne men även främst pga hur fin är han inte?

Och på er båda?

 
Även denna är från i somras, från min studentbal. Kände mig så himlans fin och glad och älskad och allt var bara bara bra.

Något du vill avsluta med?

Att jag kan känna att jag låter så himlans käck och glad och *i perfekta förhållandet* vilket ju visserligen inte är hundra procent sant, då vi ju är ett helt vanligt par med problem och dåliga dagar precis som alla andra har. Men grejen är ju att kärlek är himlans himlans fint, och faktumet att vi två ens stötte på varandra och möttes och blev så kära som vi är är verkligen inget som jag någonsin någonsin vill sluta uppskatta. 

Translation: A list about my favourite englishman; how we met, got together, our first ever e-mail as pen pals, my favourite things about him(apart from his face ofc) and some of my favourite pictures of us.

 

En tisdag i bilder

Publicerad 2015-02-25 18:20:00 i Ett foto i timmen, Livet,

 
Började dagen med sovmorgon tills att det inte längre kändes jobbigt att gå upp. Tog fram almanackan och anteckningsboken och planerade dagen med en att-göra-lista.
 
 
Sedan upp och in i köket, där denna röra uppehöll sig. Det är disken från dagen innan, som jag hade somnat ifrån vid typ tio, och som i solens sken inte längre kunde undvikas. *living the dream*
 
 
Detta vet ni ju redan, men när disken var undanplockad fick jag ett plötsligt infall att plantera basilika i glasburk.
 
 
Det fick inte plats på bild, men efter basilikaplantering körde jag lite yoga - så skönt för en stillasittade studentkropp - och tog en dusch. Sedan var klockan lunch, och då jag ju hoppat frukost unnade jag mig ett stekt ägg till min pasta med pesto.
 
 
Plugg, en obligatorisk del av en students liv.
 
 
Så efter några timmar, när pyjamasen bytts ut till riktiga kläder och håret torkat efter duschen, var det dags för att ta mig in till campus för mitt enda seminarium för dagen.
 
 
Tillbaka från uni igen och ut i det fina vädret för införskaffande av nya blommor. Älskar den varma temperaturen och solen som verkar ha vaknat upp från vinterns dvala. 
 
 
Hem och i med blommorna i vas. Tyckte den solgula färgen passar i tid väldigt bra.
 
 
Så efter en stund var det dags att gå ut igen, ned till cafét Emporium där jag och Chelsea bestämt pluggträff. Det är en gammal metodistkyrka som blivit ombyggd till vad enligt mig är världens mysigaste place med soffor, gratis wifi och världens godaste varm choklad.
 
Och det var min dag! När Emporium stängde gick jag hem igen, åt middag med engelsmannen och somnade tidigt framför ett avsnitt av Game of Thrones. Kort och gott kan man säga att det var en himlans trevlig dag.
 
Translation: My tuesday in pictures. It started slow, with a morning spent at home doing the dishes, planting basil, doing some yoga and eating lunch. Then off to campus, came home again accompanied by some lovely sunlight and some tulips, before I went off to the Emporium to study with Chelsea until it closed. A lovely, love day. 
 
 
 

Bästa basilika i burk

Publicerad 2015-02-24 21:45:49 i Livet, Mina tips och favoriter,

Åh, de senaste veckorna har solen kommit tillbaka med stormsteg här i Brighton. Vi vaknar till en lägenhet badande i solsken och ljus varje morgon, och allt nytt ljus gör mig alldeles glad i kroppen. All ny energi som rusar tillbaka leder till att jag nu efter veckor av stress och upp-och-ned-vändning av det mesta äntligen börjar hitta tillbaka till mig själv - till glädje, inspiration och påhitt. 
 
 
(gif↑) Så idag fick jag ett ryck och tog tag i att plantera våra basilikaskott som stått i fönstret sedan i julas, en idé som har jag fått från bästa Sandra Beijer. Så efter att ha plockat några kvistar basilika och låtit de stå i en burk vatten på diskbänken från när vi sist köpte en kruka med basilika, var det nu dags att omplantera dem för att bli en ny basilikaplanta. Jag tycker förresten så himlans mycket om de långa rötterna som växer för varje dag.
 
 
För några veckor sedan hade 99p-store(dvs. inget i affären kostar mer än 99p) ett helt gäng med burkar i olika storlekar till försäljning, så jag passade på och införskaffade mig ett par. Sedan dess har jag undrat vad jag ska ha i dem(blommor? russin? kakor?), men så idag när rycket för omplantering föll in råkade jag ha en tom burk över och vips så hade den fått en mening att fylla.
 
Längst ned i burken lägger jag stenar från Brighton beach - billigare och finare än lecakulor - innan jag fyller upp med jord, monterar ned basilikan och sedan vattnar igenom hela alltet. Tyckte faktiskt att det blev himlans fint med den svarta jorden mot glaset och basilikans gröna färg. Men framförallt så är ju detta ett himlans trevligt och billigt pyssel för den som råkar ha en halvtimma och lite inspirationsenergi över.
 
 
Translation: I've had some branches of Basil soaking water in our window for a couple of weeks now, and they've slowly been growing out roots one day at a time - a tip I learnt from the lovely Sandra Beijer. So today I decided to finally replant them into their own pot, or should I say jar since that was what we had at home, and I think it turned out quite nicely. I mean, anything basil has to be nice, right?
 

Lördag i Brighton

Publicerad 2015-02-23 00:38:04 i Livet,

Efter världens längsta och mest välbehövda sovmorgon drog vi oss ut för att ta en promenad längs med the seafront. Jag har ännu inte lyckats ta tag i detta med motionerande - något som jag mår sämre och sämre över för varhe dag som går - och hade en fantastisk önskan att få lite energi ur mig. Och i en sådan situation är väl inget bättre än en fin promenad längs med Brightons legendariska promenad tillsammans med min engelsman. Havet var stilla, solen var på nedgång och himlen var helt fantastiskt vacker.
 
 
 
 
Brighton och Hove är två i princip lika stora städer som på många sätt smält samman och här har vi paviljongen som nästan precis märker gränsen mellan de två. Det är förresten en fantastiskt intressant prestigetävling mellan de två, då Brighton ju är legendariskt bohemisk medan Hove är fantastiskt lyxig(första gången jag var i Hove såg jag en vit rolls royce limosin)över vilken som är 'bättre'. Självklart är ju svaret Brighton. 
 
 
 
Efter en trevligt lugn promenad längs med havet satte vi oss ned vid väl vald tidpunkt för att dricka te, äta medhavda kakor och njuta av solnedgången. Typ bästa jag gjort på länge. Sån himla fin och fridfull stämning, att sitta vid Brightons hav och njuta av te alldeles bredvid min engelsman. Fram tills att solen gick ned och det började hagla dvs. Engelskt väder alltså.
 
Så vi skyndade hem för att sadla om och sedan gå ut för en middag med gänget! Trippeldate stod på schemat tillsammans med mina allra finaste vänner inne på wagamama, en japansk restaurangkedja som de andra sa att vi 'absolut måste prova'. Så det gjorde vi.
 
 
 
 
Chelsea och Miles, Phil och Laura samt jag och engelsmannen på trippeldatemiddag. De andra hade istället för vår promenad varit på bio innan middagen, något som vi tackade nej till då vi helt enkelt inte hade råd. Det kändes visserligen ganska tråkigt men ändå var rätt för våra två studentbudgetar. Dessutom visade det sig att de tillsammans just spenderat över 500 spänn på en film som var, enligt dem, helt värdelös - så jupiter ascending 0, promenad längs med havet 1. Men de var glada och fina ändå.
 
 
 
Middag! Först har vi engelsmannens ramensoppa med nudlar, diverse skaldjur samt fisk som såg helt magisk ut. Älskar de stora skålarna som rymmer typ all mat man kan önska sig, samt faktumet att vatten och grönt te är gratis på wagamama om man äter middag. Tänkte förresten bara bifoga bilden på min middag; råris, svamp, omelettbitar och vårlökar, som även om den var himlans god var väldans långt från att vara fullt så bloggvänlig som engelsmannens middag.
 
 
 
Vi par-lyxade även till det med att dela på förrätt och efterrät, dumplings med bästa chilidippen samt fudgekaka(bilden kallar jag bloggare vs. impatient boyfriend - ang. den ankommande skeden), och hade det så jäklans bra. Att tillbringa en lördagskväll tillsammans med mina favoritmänniskor, efter en fin promenad längs med stranden, ätandes fantastiskt god mat och drickandes gratis te är nog så bra livet kan bli. Åtminstone för mig, en sådan där vanlig lördag i livet.
 
Translation: Our saturday, which started off with a looong sleep in, followed by a nice walk alongside the Brighton seafront. The sea was splendid, the sky was splendid and the chocolate digestives we brought with were splendid, too. Until the sun set and hail started attacking, I mean. We then proceeded to wagamama for a lovely tripple date over japanese food together with my favourite people in the world. Such a nice way to spend a saturday.
 

Lördag och veckolista

Publicerad 2015-02-21 17:09:00 i Listor, Livet,

Hej på er och god lördag! Vår helg har nu varit två dagar lång, då jag och engelsmannen är lektionsfria på fredagar, och den har vi hittills tillbringat hemma. Långa sovmornar, frukostar, filmtittande och kramar är precis så jag just nu vill ha det efter så många veckor av stress och press. Min vecka kan nog på bästa sätt sammanfattas i en trevlig lista, ackompanjerad av bilder från de tillfällen som jag faktiskt dokumenterat.
 
 
 
♦ såg ↑ såhär ↑ fab ut en dag och kände mig himlans fräsch
♦ har haft möte med alla föreläsare inom politik i min roll som representant för studenterna i min kurs
♦ en dag åt jag inget annat än pannkakor till frukost, lunch och middag
♦ äntligen införskaffat kursboken på 400 spänn som jag hittills undvikit att inse nödvändigheten i. Det gjorde ont i plånboken.
♦ spontant ringt upp Chelsea och bjudit över mig själv för te och plugg för en kväll
 
 
 
♦ Ätit finfrukost med engelsmannen 
♦ njutit av finaste blombuketten
♦ påbörjat min TEFL, Teaching English as a Foreign Language, kurs som är obligatorisk för att jag ska kunna arbeta som engelsklärare i sommar
♦ avslutat stängningspass på jobbet med ett glas cola och eurovisionprat på studentbaren tillsammans med kollegorna 
 
Translation: A list of my week, and some appreciation of our really slow and indulgent weekend.
 

Om att säga nej

Publicerad 2015-02-18 01:04:00 i Livet, Tankar och åsikter,

I fredags, när jag och engelsmannen satt och drack te, bad jag honom att ta en bild på mig. Han suckade lite lätt men tog sedan ett par, och jag posade så som man gör. När jag sedan fick tillbaka kameran så insåg jag att jag inte på en enda bild såg så där glad ut som jag brukar. Istället såg jag trött ut. Himlans trött faktiskt. Det var då det slog mig att jag var himlans trött. Faktiskt, kunde jag inte komma på en enda dag på flera veckor då jag inte varit trött. Inte en enda dag då jag bara varit jag. Och då insåg jag att något inte stod rätt till.
 
Denna andra termin på universitetet har varit fullspäckad för min del, då jag ovanpå förra terminens uppdrag - skolarbete, 18 h jobb i veckan, egna hobbys och ett socialt liv - lagt på ytterligare ett lager av bollar att jonglera, i form av olika sällskap som jag nu är engagerad i, som tar upp flera extra timmar ovanpå schemat som förra terminen tog upp all tid jag hade. Men trots det så hade jag inte en endaste gång tänkt att jag kanske borde prioritera lite för att klara av de nya uppdragen tillsammans med de gamla. Nej, jag körde rakt in i terminen beslutsam att klara allt, och någonstans där på vägen tappade jag mig själv.
 
Jag är en jäkligt positiv person, och jag älskar att säga ja. Men om det är något som jag är dålig på, så är det att säga nej. Jag är asdålig på att prioritera mig själv och mina behov. Istället låter jag min positivitet överspegla verkligheten, och prestationskraven som jag själv sätter driva mig längre än någon annan någonsin skulle begära. Så istället för att inse att jag är trött och se varningssignalerna när jag nästan somnar i ett seminarium - jag som alltid annars aldrig kan sluta prata och engagera mig - kör jag på mer och mer. Tidiga mornar, långa skift, alla texter, möten, uppdrag. Det tar aldrig slut.
 
Fram tills att det tillslut dimper ned i knät på en, insikten att jag inte är odödlig utan snarare dödlig med stora behov av sömn, energi och glädje. Att jag faktiskt behöver ge mig själv tid att bara ta det lugnt. Ha tid som inte är precist uppskriven i almanackan och prompt måste vara produktiv exakt varje minut. Tid att istället dricka te med sin pojkvän och känna sig lugn och glad, istället för trött och trött. Så nu har jag skrivit till jobbet och bett om mindre skift de närmaste veckorna. Jag har bestämt mig för att ta på mig mindre uppdrag. Prioriterat sovmornar och biokvällar med kära, samt tid bara med mig själv. Tid att ta det lugnt. Tid att inse värdet i att säga nej. Och det känns så jäkla skönt.
 
 
Bild från i somras, då jag var fri, glad, oklippt och nyinflyttad i Brighton. Så himla pepp.
 

Lite matigare beans on toast

Publicerad 2015-02-17 18:36:00 i Budgettips för studenter, Livet, Mat och recept,

Baked beans är något som jag älskar och engelsmannen hatar. Och jag vet att känslorna gällande baked beans är många och starka, så detta 'recept' kommer absolut inte falla alla som läser det i smaken. Men för den utvalda skara av excellens som håller med mig om att baked beans är en fantastisk sak, hoppas jag att det kan vara till nytta. 
 
 
Även om jag älskar baked beans, så kan jag ibland tycka att det ibland kan bli lite väl stabbigt med bara tomatsås och bönor, i vilket fall jag tar till detta knep för att göra det lite trevligare, lite grönare och, låt oss vara ärliga, lite nyttigare.
 
 
Detta är vad du behöver: baked beans(eller vita bönor i tomatsås som det heter i Sverige), en bit bröd och ett urval av grönsaker som ni har i kylskåpet. Aubergine, lök, svamp och zucchini är mina favoriter.
 
 
Sedan är det bara att börja! Hacka det som ska hackas.
 
 
Sedan ned i pannan, salta, peppra och lägg till valfri mängd Lea Perrins sås.
 
 
När grönsakerna mjuknat tjoffar vi i bönorna, ifall vi använder spenat åker den med här också, saltar och pepprar ytterligare och smakar av med lite trevliga kryddor så som basilika eller timjan.
 
 
Sedan är det bara att servera och njuta! Helst framför en superengelsk serie så som Downton Abbey eller Doctor who, med ett glas juice eller kopp te. Och så blir en dag lite trevligare på bara några minuter.
 
Translation: A quick recipe for a bit more meaty beans on toast.
 
 

Alla hjärtans dag - mystery date no 2

Publicerad 2015-02-15 15:03:00 i Extra fina dagar, Livet,

Så är det alltså söndag, och vår tvådagars mystery dates är över. Efter Crispins afternoon tea var det igår min tur att ta hand om en överraskningsdate, och om jag ska vara ärlig så var jag lite nervös över hur det skulle mottas. Varför får ni se lite längre ned.
 
 
 
Första delen av daten bestod av hemlagad middag, precis som jag vet att engelsmannen föredrar det. Zucchinibiffar, halloumi, hummus, guacamole, grekisk yoghurt och diverse sallader i tacobröd, inspirerat av vår favoritrestaurangs falafelwraps. Vi fick sitta på golvet vid vårt stora soffbord då det vanliga matbordet var för litet för alla tallrikar och röror. Compact living liksom. 
 
 
 
Glatt par på golvet i lägenheten. Första delen avklarad och klart godkänd.
 
 
 
Sedan gjorde vi oss iordning för att gå ut, jag med lite fjärilar i magen och mycket glitter på ögonlocken. Anledningen till båda var då jag köpt biljetter till ett event som antingen skulle bära eller brista. Men det är väl så livet ska vara, lite spänning i vardagen och allt.
 
 
 
Vi skulle nämligen på Valentine's Ceilidh, som hölls inne i Brighton dome. Ceilidh är en traditionell keltisk ladudans, tänk Jimmy's Hall eller lite mer bondelik Pride and Prejudice, som jag hittade häromveckan och bara inte kunde stå emot att köpa biljetter till. Anledningen till min nervositet var att min engelsman inte alltid är lika entusiastisk som jag är över att dansa, men jag hoppades att detta skulle falla honom i smaken.
 
Något som dessutom gör det roligt att gå på events i Brighton Dome är ju att det är i just de lokalerna som ABBA vann Eurovision år 1974. Och förutom det så är de ju helt fantastiska gamla viktorianska byggnader som i sig bara gör en glad att få vara i.
 
 
 
 
Ceilidh! Kan nu lugnt säga att mina farhågor inför kvällen var helt obefogade då vi båda hade en helt fantastisk kväll. Vad som gjorde det så härligt var att då det var sådana traditionella danser så visste typ ingen i förväg hur de gick, vilket ju innebar att ingen hade prestationsångest över att vara okunnig utan alla bara fick göra sitt bästa så gott de kunde. Det ledde till helt fantastisk stämning med kära, glada och härliga par i alla dess olika konstellationer som svängde runt i lokalen så gott de kunde, med mig och engelsmannen i en svettig men leende röra i mitten. Det var verkligen så himla roligt.
 
 
Sedan, efter att vi dansat till fötterna värkte och ögonlocken nästan föll ihop av sig själva, gick vi hemåt i natten. Båda med stora leenden, och jag med en hjärtballong som engelsmannen med tillstånd stulit från ett av borden. Att promenera under gågatornas lampor med en ballong i ena handen och engelsmannen i den andra kändes väldigt filmiskt romantiskt på ett sätt som en nog måste ha upplevt för att verkligen kunna förstå. 
 
 
Så kom vi trötta och glada hem, slängde av oss skorna, parkerade ballongen och oss själva i sängen framför några avsnitt av Parks and Rec. Engelsmannen hade trots vår överrenskommelse om förbud av presentköp fixat finglass till oss båda, som vi åt ur paketet med en delad sked. Och där somnade vi sedan glada, nödja, utmattade och påklädda efter en himlans bra alla hjärtans dag. 
 
Translation: Our second secret date was mine to steer up; I made a zucchinifritters and halloumiwrap and took my englishman out for a valentine's Ceilidh. In return, he got us some ice cream and stole me a balloon.
 
 

Överraskningarnas dag - mystery date no 1

Publicerad 2015-02-13 23:14:00 i Extra fina dagar, Livet,

Som jag nämnde i förra inlägget så har jag och Crispin detta år bestämt oss för att göra alla hjärtans dag lite annorlunda, gällande två dagar av dates efter varandra istället för presenter och choklad. Detta för att det helt enkelt känns finare att lägga tid och pengar åt oss och vår relation snarare än materiella ting. Ytterligare en anledning till varför det blir två dates, är för att den 13e är vår månadsdag - vi måste vara det enda paret som nästan två år in fortfarande firar månadsdagar - så för att fira detta tänkte vi köra en date var för varje fint datum.
 
Så fick vi alltså båda varsin dag att göra vad vi vill med, och ta med den andra ut på en överraskningsdate. Idag var det Crispins tur att bestämma, dvs. min tur att inte ha någon aning om vad som skulle hända. Så efter en morgon på jobbet kom jag hem, fick en mystisk instruktion om att klä upp mig och så tog vi bussen ned till the Seafront. Efter en promenad, fylld med nervositet och överraskningsglädje som passar en 7-åring snarare än någon som snart fyller 20, svängde Crispin sedan om och pekade in till det gamla Old Ship Hotel.
 
 
'Here we are' sade han lite käckt, och avslöjade att vi skulle tillbringa eftermiddagen här med deras afternoon tea(!). Sån himla fin överraskning, speciellt som jag inte hade den blekaste aning om vad som väntade fram tills vi bokstavligen klev in i rummet. Älskar verkligen överraskningar.
 
 
Glad och överraskad tjej med massor av te i magen. Vi hade sånt himla fint bord med utsikt över havet och stranden.
 
 
Afternoon tea! Älskar dessa kakfatsställningarna de har, med mackor, scones och vad engelsmännen kallar 'fancies', dvs. bakelser, på varsin nivå. Kategoriskt och välordnat och så gott.
 
 
Scones och clotted cream, precis som det ska vara.
 
Visst vet vi förresten om att just scones är ett av de stora skiljeämnena i England? Dels på grund av debatten gällande uttalet (skånnns eller skounes) men även gällande ordningen på pålägg (clotted cream på sylt eller sylt på clotted cream). Skämtar inte när jag säger att några av de hetsigaste debatter jag sett i England är om just dessa ämnen.
 
Hursomhelst, så efter att ha avnjutit detta ovan och drygt tre kannor te mådde jag bättre än jag gjort på länge. Och som vi vet så när en fin sak händer tenderar andra fina saker att rulla med, så när jag efter några timmar i fåtöljen kollade telefonen visade det sig att jag fått mejl från jobbet som jag sökte igår - och jag fick det! Så om allt går som det ska kommer jag i sommar arbeta som engelsklärare för ett språkreseföretag i Brighton(!!!!).
 
 
Så ut till den blåsiga seaside gick vi, och njöt av utsikten. Älskar verkligen denna utsikt över gamla West Pier, de viktorianska staketen och stenstranden. Fina, fina Brighton.
 
 
Älskar även denna utsikt kan jag ju säga utan att överdriva. Världens finaste engelsman som överraskar med afternoon tea, kramar och fina ord. Är så glad att jag har honom.
 
 
Och här har vi mig, en himlans glad jag som mest känner att allt i livet är perfekt precis just då. Drömjobbet just fixat, te i magen och smaken av scones fortfarande nära i minne, engelsmannen bara en handsträckning iväg och havssalt vind i håret. På väg hem tillbaka kom jag på mig själv att inte kunna sluta le, och jag kan inte i ord beskriva hur det kändes efter en sån lång vecka av tyngd och trötthet som denna har varit. 
 
 
Så avslutade vi vår mystery date no 1 med att stanna förbi en blomsteraffär på vägen hem, då jag i alla hjärtans dag-anda fått ett blommogram från bästa mamma som ju skulle hämtas ut. Jag har sagt det förut, men jag älskar verkligen stora, yppiga blombuketter och deras färger och former. Ytterligare en fantastisk överraskning på denna överraskningarnas dag, som verkligen kändes som ett passande sätt att avsluta denna oväntat underbara dag.
 
Och imorgon blir det min tur att styra med dejt. Spännande. 
 
Translation: The first of mine and Crispin's surprise dates, where he took the unknowing me to afternoon tea at a Brighton hotel by the seafront. Also I got a dream job for the summer. And mum sent me flowers. It was an absolutely fantastic day.
 

Plus och minus

Publicerad 2015-02-12 20:00:00 i Listor, Livet,

 
 
Torsdag och årets hittills tyngsta vecka är över. Jag känner mig lättad, glad och energisk på nytt, vilket verkligen är alldeles fantastiskt. Men tidiga mornar och sena kvällar gör sig dåligt i bloggform, så här kommer veckan i plus och minus form, ackompanjerad av två bilder på samma tema.
 
     + Vaktmästarna har klippt allt gräs på campus, så varje morgon börjar med en hoppfull doft av vår
     -  Sovmornarna har varit få denna vecka, så varje morgon börjar tidigt med slöa steg och trött huvud
 
     + Jag fick med mig ett paket sparris med utgånget datum hem från jobbet som hamnade i veckans risotto
     - Lyckades skära fingret istället för lök och går nu runt med ett rödlätt plåster som prydnad
 
     + Gick idag på jobbintervju för ett sommarjobb som jag hoppas hoppas få
     - Missade bussen till intervjun, hetssprang och kom fram alldeles svettig och dan. Men:
     + Jag blev inte sen och kände att jag ändå gjorde ganska bra ifrån mig.
 
     + Rörmokare kommer förbi imorgon för att spola igenom våra element då,
     - Elementen inte funkat på en vecka vilket innebär att temperaturen i lägenheten växlar mellan acceptabelt och istid
 
     + Har värlens bästa vänner som kan mötas upp bara för en styrkande kram eller impromptu sushi
     - Ser de alldeles för lite pga. jobb och skolarbete
 
     + Fredag imorgon ♥
 
Anledningen till att fredagen för mig är så efterlängtad, är för att jag och Engelsmannen bestämt hemlig date fredag och lördag för att fira månadsdag och alla hjärtans. Istället för presenter och choklad tyckte vi. Återkommer senare med uppdateringar när de hemliga daterna är avslöjade och upplevda.
 
Translation: My week's plus and minus.
 

Om att äta på en budget

Publicerad 2015-02-10 07:00:00 i Budgettips för studenter, Mat och recept,

Att äta god mat på en budget är något som jag har sett att en del undrar över; Hur gör man, hur ska man tänka och vad ska man handla är frågor som jag sett poppa upp lite här och var i bloggosfären. Och då jag ju är 1. Student 2. Matälskare så tänkte jag att jag kanske har lite upplysande information att dela med mig av. Detta då jag ju själv tycker att vi faktiskt har lyckats ganska bra med att laga god mat för en billig peng här i England, och därmed kanske har ett tips eller två att dela med mig av till någon som vill skära ned på budgeten men ändå äta gott.
 
Mitt absolut första tips är att bli vegetarian, alternativt att skära ned på kött så mycket du kan. När en väl sätter på sig kritiska glasögon är det lätt att se hur pass mycket kött ändå kostar i relatitivet med det mesta andra - pasta, mjölk, grönsaker etc. - och att sluta äta kött är verkligen ett snabbt sätt att enkelt skära ned på kostnaderna för maten rejält. Dessutom är det ju himla bra för naturen/omvärlden/djuren/medmänniskorna, vilket ju är ett stort plus.
 
 
Vi handlar det mesta av vår veckoliga mat inne på grönsaksmarknaden i centrum.
 
Mitt andra tips är att införskaffa en bra vegetarisk bas för matlagning. Grönsaksvis brukar vi köra på aubergine, zucchini, lök, svamp och spenat. Sedan laddar vi upp med några burkar krossade tomater, kikärtor, kidneybönor och linser, samt pasta, ris och couscous. Och sedan lagar vi mat utifrån det. Just denna sammansättning av ingredienser kan ju förändras utifrån preferenser, men det funkar bra för oss - det är gott, går bra ihop, innehåller de vitaminer och proteiner vi behöver samt är mättande.
 
Mitt tredje tips är att bestämma recept utifrån maten du har hemma, istället för att handla mat utifrån ett gäng olika recept. Fördelen med detta är att man istället för att köpa in fyra sorters lökar och sju sorters sallad lär sig att klara sig på en av varje, eller ersätta sådant som inte finns hemma med sådant som man har. Det kanske inte är superroligt, men det gör det markant billigare. Och så länge basen man har hemma består av ingredienser som man tycker om, så går det faktiskt förvånansvärt bra att få till det.
 
 
Pizza är ett av våra absoluta favoritrecept att göra: det är enkelt, billigt och så gott.
 
Mitt fjärde tips är att införskaffa ett gäng med solida recept som är enkla, goda och väldigt olika jämfört med varandra. Detta för att spara in tid på att leta upp recept, även om det ju är roligt så är det skönt att kunna komma hem en måndagskväll och bara svira ihop något som du vet att du tycker om utan att tänka eller krångla för mycket. Vi brukar köra på diverse pastasåser, chili sin carne, wok, soppa, pizza, pajer och couscous-sallader i veckoliga omlopp vilket funkar bra för oss. Enkelt, gott och billigt.
 
Mitt sista tips för den som verkligen vill skära ned på matbudgeten är att unna sig goda basingredienser istället för snacks och godis. Att lägga några kronor extra på olivolja istället för vegetabilisk olja gör stor skillnad i matlagningen, eller att införskaffa ett gäng paprikor någon vecka, är för mig så otroligt mycket mer värt än låt oss säga en godispåse i veckan. Sedan menar jag ju självklart inte att en student ska skära ned på sötsaker helt och bara köpa grönsaker istället, själv hade jag inte klarat mig utan en sporadisk burk nutella här och var, men om man verkligen vill budgetera så är ett enkelt tips att unna sig lite mindre av sådant som man väl egentligen klarar sig utan till förmån för en lite godare version av sådant man verkligen behöver. Dessutom så funkar det för mig så att när vi äter god, riktig, mat så brukar jag vara mindre sugen på sötsaker, vilket ju är himla bekvämt.
 
 
Curry med tomater, aubergine, lök och kokosmjölk är även den en uppskattad standardmåltid hemma hos oss.
 
Och det är mina fem tips för att äta gott och billigt. Tillsammans lever jag och Engelsmannen på en matbudget på ungefär 200 kr i veckan, samtidigt som vi äter himla god mat - i varje fall enligt oss själva. Jag hoppas detta är användbart för någon som vill spara lite pengar men ändå äta gott, vill ni har mer tips eller recept så får ni jättegärna säga till.
 
Translation: My tips for buying and eating nice food on a budget.
 

Vårpromenad

Publicerad 2015-02-09 01:45:00 i Livet,

Hej och åh så fina ni är som tittar in lite då och då även när jag inte uppdaterar. Veckan som gått har varit mycket, samtidigt som jag varit mindre än jag varit på länge. Mindre glad, mindre självförtroelig, mindre energisk. Inget att lägga särskilt mycket tygnd på, och troligtvis inget som särskilt många märkt av, men för mig har det denna vecka varit en extra stor tröskel mellan mig och prestationer. 
 
Något som var min absoluta höjdpunkt på veckan var dock idag, Söndag. Det var första dagen sedan i torsdags som jag inte behövde gå upp vid kl. 4.30 för jobb, utan istället kunde avnjuta i lugn och ro utan väckarklocka eller jobbkläder. Så jag och Engelsmannen åt långfrukost, löste korsord och gick på promenad runt kyrkogården som är alldeles nära där vi bor. Det är en liten skogsoas mitt inne i centrala Brighton som idag var alldeles vårig av sol och blommor. Det var verkligen så himla härligt, och precis en sådan energikick som jag behövde inför en ny vecka som banne mig ska innebära mera av mig, mera av sol och mindre av trötthet.
 
 
 
 
 
 
Translation: After a long and rather exhausting week, me and my englishman spent the sunday on a slow walk in the sun and amongst the spring flowers.
 
 

Helgen i bilder

Publicerad 2015-02-01 21:55:41 i Livet,

Söndag kväll och denna helg har för min del försvunnit med stormsteg, för att ersättas med en ny vecka av jobb och uppdrag. Men innan det drar igång tänkte jag att vi kunde kolla på det vi har hunnit med denna helg, som ju har varit väldigt trevlig även om den kändes väldigt, väldigt kort.
 
 
(gif)

Min helg började med tio timmars jobb inne på campus, vilket av uppenbara skäl lämnas odokumenterat. Men efter veckans sista pass, som firades med lite snö som visserligen smälte direkt men ändå festade till stämningen lite, kom jag hem, bytte om och gjorde mig redo för att gå ut.
 
 
För vi skulle ut och handla in veckans mat! Här är vår veckoliga frukt och grönsaks-depå, inne på the Open Market. Älskar att köpa grönsaker: det är billigt, nyttigt, djurvänligt och färgglatt. Bra på alla sätt.
 
 
Sedan, efter en alldeles för lång stund inne i mataffären när vi försökte bestämma oss för vad vi skulle ta med hem, mötte vi upp dessa fina för en lunch inne på Grubb's. Vad engelsmannen gör på denna bild har jag inte helt klart för mig men fina är de ändå, alla fyra.
 
 
Det är en sådan restaurang som jag tycker himla mycket om, där man måste specifikt säga huruvida man vill ha biff eller vegetarisk burgare, då ingetdera tas för givet. 
 
 
På kvällen lyxade jag sedan till det med ett härligt skummigt bad, som belöning efter en lång vecka bestående av kalla skift staplandes mjölk. så.skönt.
 
 
Söndag och engelsmannens föräldrar skulle komma på besök. Vi lyssnade på First Aid Kit medan jag bakade semlor och engelsmannen städade lägenheten. Utanför var dagen solig och fin, vilket gav perfekt fotoljus. Väldigt bra start på dagen.
 
 
Efter semlorna var uppätna drog vi ut på en promenad runt Brighton tillsammans med föräldrarna Field. Här är en av alla fina husväggar inne i North Laines.
 
 
Sedan, när vi promenerat hela vägen ner till piren, tog vi en liten tur längs med stranden medan solen gick ned i horisonten. Tycker så mycket om pirens ljus i halvmörker.
 
 
Familjen Field i uppvisande varierande glädjeyttringar. Jag lovar att de alla tre vanligtvis är väldigt mycket muntrare än de är i den millisekund som fastnade på bild just idag. 
 
 
Sedan promenerade vi upp till lägenheten igen och över till engelsmannens faster Alison, för att äta middag ute någonstans. Litet problem bara: alla restauranger var stängda/hade slut på mat. Men efter en sisådär timmas promenad runt Brighton hittade vi en som var öppen och beställde in varsin hamburgare, 15 min innan köket stängde. Helgens andra vegetariska burgare, vilket vi väl egentligen inte har någon anledning att klaga på.
 
 
Sedan när middagen var över var det dags för alla att ta sig hem till sitt. Och nu sitter jag med datorn i knät medan engelsmannen kokar te i köket. Vår helg kommer avslutas framför serier, med en kopp te i handen och under det varma täcket, vilket passar mig alldeles perfekt efter denna snabba, men intensiva och väldigt trevliga helg. Hur har er helg varit, har ni haft det bra?
 
Translation: About our weekend, which we spent eating burgers, shopping for food, working, walking around Brighton and trying out the typically swedish tradition of eating semlor.