Ett år i England

Publicerad 2015-07-30 08:22:00 i Extra fina dagar, Livet,

Idag har jag bott i England i ett helt år. Ett helt jäkla år. Och vilket år det har varit. Fantastiskt. Soligt. Stressigt. Spännande. Läskigt. Roligt. Stormigt. Härligt. Utmattande. Äventyrligt. Ett helt år har jag bott i ett annat land, ett helt år har jag bott med min favoritmänniska till engelsman. Ett helt år har vi druckit te om kvällarna, solat i parker på eftermiddagen och om mornarna vaknat upp i vår alldeles egna säng. Ett helt år har jag levt min dröm.
 
Jag kan ju inte rå för att känna mig så otroligt lyckligt lottad; att vara en av dem som har chansen att leva ut sina drömmar. Att ha möjligheten att packa upp allt och försvinna till ett helt annat land, och att inte få något annat än stöd och uppmuntrande ord från sin famij, är inte alla förunnat. Dessutom, hur liten är väl chansen egentligen att det en drömt om visar sig bli bra i verkligheten? Så mycket hade ju kunnat gå fel. Fast istället gick det mesta rätt. Tack och lov.
 
Jag har alltså bott ett år i Brighton. Och jag älskar det. Tack, livet, familjen, vänner, karma, kollegor, engelsmannen, planeternas position, för att jag får ha det så bra. Och tack alla ni som läser detta, för att ni vill hänga med på alla äventyr. Tack världen, för att livet får vara så här. Så bra. Låt oss hoppas att det fortsätter så.
 
 
 
 
 
 
Translation; Today is the anniversary of when I moved to England. One year ago I was just getting ready to take my bag and leave Sweden for three years. One year ago I had no idea how my life would turn out. Now I do. And I can tell you, it's been so much fun.
 

En sommarkvälll

Publicerad 2015-07-26 20:16:27 i Livet,

 
I onsdags när jag kom hem från jobbet kände jag att det var dags att hitta på något. Inte något stort eller fantastiskt eller magnifikt. Men något. Så jag bytte ut jobbtröjan mot en passande klänning, plattade ner hårrufset och bad engelsmannen att ta bild till en gif så att det skulle se ut att ha gått mycket snabbare än det egentligen gjorde.
 
 
Sedan tog jag engelsmannen under armen - eller, han är ju för lång för det så kanske mer över armen eller för den delen i handen - och promenerade ut på Brightons gator. Solen var ute värmen var framme och träden var alldeles glatt gröna.
 
 
Så efter en liten paus vid vår favoritaffär som trots alla odds var öppen hamnade vi här, vid Brightons paviljong. Återkommande ämne på denna blogg är definitivt hur mycket jag tycker om estetiken på denna paviljong, en västerländsk tolkning på architecture of *the far east*. The far east är omgiven av asterisk pga så himla imperialistisk term. Ändå fin byggnad.
 
 
Så när vi hittat en bra plats i gräset parkerade vi nöjda och öppnade vår middag i matpaket som kom från vår favoritaffär som vi ju stannat vid för ♥ falafelwrap bestående av rödbetsfalafel och halloumi ♥ helt ärligt the stuff of dreams.
 
 
Så mådde vi sedan jäkligt bra där på gräset i motljuset. Runt om hade vi folk som spelade på gitarrer, klättrade i trän, umgicks på picknickfiltar och lekte med hundar. Väldigt trevlig omgivning.
 
 
Så satt vi sedan här tills att solen gick ned och skuggorna gick från svala till kalla. Fint som snus, förutom att snus väl inte är särskilt fint alls om en får säga sitt. Och så var det dags att gå hem.
 
Translation; I spent my wednesday evening in the pavillion park, eating falafel, enjoying the sunshine and the company of my englishman.
 

Havsstänk och varma vindar

Publicerad 2015-07-21 21:39:00 i Livet,

 
 
 
 
Jag vet att den här bloggen går på lågvarv nuförtiden, och har egentligen ingen riktig ursäkt utöver min förklaring; jag jobbar största delen av dagarna, och den tid som blir över prioriterar jag helt enkelt till annat än bloggskrivande. Så som:
 
♦ promenader i långa skuggor ♦ solstänkta kinder och havssalt hår ♦ planerar framtida resor ♦ kyssar mellan varma lakan ♦
♦ ljummet te i skymningsljus ♦ konversationer med bortresta vänner ♦ sommarprat ♦ skratt ekandes över solvarma gator ♦ 
 
Och så får det vara ett tag till. Jag återkommer snart med lite mer kött på benen, foton i bagaget, mindre kryptiska meningar och fler faktiska berättelser i minnet. Förhoppningsvis.
 
 Translation; I'm busy enjoying my summer and so this blog is suffering a wee bit. But that's ok. Because summer is meant to be lived, not retold.


En ledig onsdagslista

Publicerad 2015-07-15 16:57:18 i Listor, Livet,

 
Vad har du på dig idag? Helt ärligt så sitter jag fortfarande i sovtröjan i sängen, oborstad och osminkad och njuter alldeles för mycket av en ledig dag mitt i veckan. Och med alldeles för mycket så menar jag att klockan snart är fyra på eftermiddagen. Eheh. Men snart ska jag upp och ut för ett möte inför morgondagens grupp av språkelever och då tänker jag ta på mig klänningen ovan.

Vilken film såg du senast? Igår kväll bestämde jag och engelsmannen att det var dags att se om Ex Machina - ps som förövrigt är en sån hejdundrande bra och välgjord och fylld med girl power film ds - vilket var helfint förutom att jag då somnade tjugo minuter in och inte vaknade förrän filmen var över. Typiskt mig.

 
Har du några blommor eller växter hemma? Okej, ändrade denna frågan från att handla om min plånbok till att handla om blommor pga 1) har världens äldsta plånbok som är överfull av kvitton vilket inte är särskilt kul att se så jag 2) försökte komma på något annat fint som jag kan visa vilket fick bli blommorna jag köpte in häromveckan. De är från mataffären och pryder matbordet samt matchar gardinerna så att en nästan kan tro att det är genomtänkt.

Beskriv platsen du befinner dig på just nu. Jag sitter i sängen i vårt vardagsrum/sovrum i lägenheten. Till vänster om mig har jag en liten hylla med böcker, till höger vår garderob och framför mig vårt köksbord, fönstrena är öppna och släpper in en sommarbris och stadens sus i lagom mängd. Lägenheten är stökig och ostädad och har möbler på fel plats då vi håller på att möblera om, fast det gör ingenting. Den är fin ändå. 

 
När vaknade du idag? Då jag ju somnade vid kl 10 igår vaknade jag vid åtta i morse, och ägnade sedan någon timme åt att scrolla igenom tumblr på telefonen i väntan på att engelsmannen skulle vakna. Tycker det är så mysigt att ligga vaken bredvid någon som sover, det blir så varmt och fridfullt och mysigt sätt att starta en dag på.

Vilka fem saker kan du inte vara utan i ditt skafferi? Pasta. Couscous. Tomatsås. Lök. Spenat. Använder nästan alltid minst två av dessa i varje maträtt jag lagar. 

 
Vad har du gjort idag? Idag har jag varit ledig!(!!!!)! vilket har varit så sjukt skönt efter tre veckors intensivt jobb. Så som den soffpotatis jag är har jag ägnat den hemma i lägenheten, sittandes eller liggandes, gått igenom min budget inför hösten - samt svurit över CSNs nya låneregler som ju är alldeles för förbannat krångliga och dumma - och lyssnat på David Batras sommarprat. Jag har haft en väldigt lugn och långsam ledig dag, helt enkelt.
 
Var har du fått listan ifrån? Den har jag snott lånat av fantastiska Sara såklart. Tack så mycket!

Translation; a list dedicated to this slow wednesday off work.

En ledig dag

Publicerad 2015-07-13 06:16:00 i Ett foto i timmen, Livet,

 
Min lediga söndag startade med sovmorgon och läsande i sängen. Läser Tove Janssons Sommarboken fast på engelska, pga de flesta böcker i england är ju på engelska, och är inte helt såld på översättningen men gillar handlingen starkt.
 
 
 
Blev sedan serverad frukost vilket ju alltid är lyx. Åt rostad macka med jordnötsmör och sylt som smakar <3 men ser ut </3 på bild. Aja.
 
 
Sedan såg vi att det regnade ute och migrerade tillbaka till sängen för hångel och sherlocktittande. Det är verkligen en av mina absoluta favoritserier och rekommenderar den varmt till alla mvh en som borde tvätta fönstren snart.
 
 
Så efter ett lagom antal timmar tyckte vi att det var dags för lunch. Sillunch närmare bestämt, som importerats från svealandet tillsammans med min engelsman. Och juste, han är hemma igen! Så mycket kram och kärlek på det.
 
 
Efter lunch tog jag god tid på mig att diska och borsta tänderna och göra iordning mig innan vi sedan tog en promenad genom ett grådaskigt men välbesökt brighton. Såhär såg brighton ut.
 
 
 
Och så här såg jag ut i regnjacka + kofta + tights. Tänker dock inte klaga då vi har haft så sjukt varmt väder på sistone att lite kyla bara gör gott i landet utan ac.
 
 
Vi promenerade ner till the lanes och kollade på klänningar respektive vinyler. Jag slog faktiskt till på en sommarklänning, vilket kändes lyxigt men välförtjänat efter två långa arbetsveckor. Engelsmannen slog inte till på något fast fick en kyss så han var nöjd ändå.
 
 
Sedan hade vi  roligt åt de hiskeliga priser som antika juveler värderats till och kom fram till en hypotes om att det finns ett negativt samband mellan kostnad på ring och romantik i förhållandet; ju mindre romantik en har desto dyrare ring behövs. Liksom, varför annars skulle en lägga 100 000 spänn på en jäkla ring?
 
 
Sedan blev vi så hungriga efter allt (k)ringtittande att vi - läs jag - bestämde att det var dags för en fika. Vi hade planerat att bara dela på en kakbit, fast jag slog på stort och bjöd på två koppar te. Riktig studentlyx i storkvadrat.
 
 
Sedan promenerade vi hemåt igen. Höll händer och stannade för hångel i gathörn och mådde bra.
 
 
Väl hemma skyndade jag att prova min nya klänning, det är en riktig tradition här hemma, och mådde väldigt bra i mitt köp. Vintage för 10 pund kan en ju alltid vara glad över om en är så vintageälskande som jag är.
 
 
Så lullade jag sedan runt här hemma i ny klänning och avklarade diverse nödvändiga saker såsom scrollande genom tumblr och lite mer läsande tills det var dags att göra middag. Tycker så mycket om vårt ljusa kök, fast det vet ni väl vid det här laget.
 
 
Pasta med tomatsås och alla grönsaker vi hade i kylen toppad med parmesanost blev det. Gott och mättande. Sedan ägnade vi resten av kvällen åt att dricka te, äta kakor och se på mer sherlock. Varför inte liksom.
 
Translation: My lazy sunday was spent with my englishman - who has returned home btw - and was the perfect day off; cakes, tea, sleep-ins and kisses.
 

Ett litet hej

Publicerad 2015-07-05 15:46:08 i Extra fina dagar, Livet,

Jag tillbringar varendaste dag i polotröjor och de bekvämaste lärarskorna jag har. Äter lunch på stranden och slumrar i somrig solvärme. Pratar om nordisk mytologi och rasism med kollegor. Umgås med mina två underbara kursledare. Räknar ungar i utflyktsgrupper och drar runt dem på resor landet runt. Dricker gin ur kapsyler på en bakgård och testar varandras nykterhetsgrad med frågor om grammatik.
 
Idag är min första lediga dag på hela veckan, och den har jag hittills tillbringat med säsong fyra av vänner samt tre koppar te. Idag ska jag städa lägenheten, njuta av att inte ha på mig ett endaste magentafärgat klädesplagg, och äta middag med min engelsmans faster. Ska nog läsa en bok och sedan somna tidigt. Den här sommaren är verkligen så jäkla fin. 
 
 
 
Translation; I'm really enjoying life right now. Working away and exploring England with my travelling group. Spending the evenings with wine and lovely colleagues. Hanging out with the dream team that is me and my two course leaders. Enjoying the summer sun and having lunch on the beach. Today is my first day off for a week, and I'm gonna spend it with friends and tea. This summer is truly splendid.