En ledig dag

Publicerad 2015-07-13 06:16:00 i Ett foto i timmen, Livet,

 
Min lediga söndag startade med sovmorgon och läsande i sängen. Läser Tove Janssons Sommarboken fast på engelska, pga de flesta böcker i england är ju på engelska, och är inte helt såld på översättningen men gillar handlingen starkt.
 
 
 
Blev sedan serverad frukost vilket ju alltid är lyx. Åt rostad macka med jordnötsmör och sylt som smakar <3 men ser ut </3 på bild. Aja.
 
 
Sedan såg vi att det regnade ute och migrerade tillbaka till sängen för hångel och sherlocktittande. Det är verkligen en av mina absoluta favoritserier och rekommenderar den varmt till alla mvh en som borde tvätta fönstren snart.
 
 
Så efter ett lagom antal timmar tyckte vi att det var dags för lunch. Sillunch närmare bestämt, som importerats från svealandet tillsammans med min engelsman. Och juste, han är hemma igen! Så mycket kram och kärlek på det.
 
 
Efter lunch tog jag god tid på mig att diska och borsta tänderna och göra iordning mig innan vi sedan tog en promenad genom ett grådaskigt men välbesökt brighton. Såhär såg brighton ut.
 
 
 
Och så här såg jag ut i regnjacka + kofta + tights. Tänker dock inte klaga då vi har haft så sjukt varmt väder på sistone att lite kyla bara gör gott i landet utan ac.
 
 
Vi promenerade ner till the lanes och kollade på klänningar respektive vinyler. Jag slog faktiskt till på en sommarklänning, vilket kändes lyxigt men välförtjänat efter två långa arbetsveckor. Engelsmannen slog inte till på något fast fick en kyss så han var nöjd ändå.
 
 
Sedan hade vi  roligt åt de hiskeliga priser som antika juveler värderats till och kom fram till en hypotes om att det finns ett negativt samband mellan kostnad på ring och romantik i förhållandet; ju mindre romantik en har desto dyrare ring behövs. Liksom, varför annars skulle en lägga 100 000 spänn på en jäkla ring?
 
 
Sedan blev vi så hungriga efter allt (k)ringtittande att vi - läs jag - bestämde att det var dags för en fika. Vi hade planerat att bara dela på en kakbit, fast jag slog på stort och bjöd på två koppar te. Riktig studentlyx i storkvadrat.
 
 
Sedan promenerade vi hemåt igen. Höll händer och stannade för hångel i gathörn och mådde bra.
 
 
Väl hemma skyndade jag att prova min nya klänning, det är en riktig tradition här hemma, och mådde väldigt bra i mitt köp. Vintage för 10 pund kan en ju alltid vara glad över om en är så vintageälskande som jag är.
 
 
Så lullade jag sedan runt här hemma i ny klänning och avklarade diverse nödvändiga saker såsom scrollande genom tumblr och lite mer läsande tills det var dags att göra middag. Tycker så mycket om vårt ljusa kök, fast det vet ni väl vid det här laget.
 
 
Pasta med tomatsås och alla grönsaker vi hade i kylen toppad med parmesanost blev det. Gott och mättande. Sedan ägnade vi resten av kvällen åt att dricka te, äta kakor och se på mer sherlock. Varför inte liksom.
 
Translation: My lazy sunday was spent with my englishman - who has returned home btw - and was the perfect day off; cakes, tea, sleep-ins and kisses.
 

Kommentarer

Postat av: lovisa

Publicerad 2015-07-13 10:00:28

det kanske är något med vinklarna, men de tre senaste bilderna är bara AAAHH. sjukt snyggt fotograferade.

blir förresten nyfiken på att din karl äter kaviar och SER NÖJD ut? det är ju inte direkt det ryktet man hört talas om (och sett i reklam) att kalles kaviar har internationellt :) han gillar det alltså?

Svar: MEN du tack <3333 och jaaa asså min engelsman ÄLSKAR allt sånt där knäppt svenskt; sill, kaviar, surströmming (???) och kan inte få nog av det. Han var nog en smålandsbonde i sitt förra liv eller nåt.
Frida

Postat av: LisaMarie

Publicerad 2015-07-13 10:36:57

Låter som en väldans skön dag det där! När jag läser din blogg vill jag bara åka till England NUUU, fast det vill jag typ alltid, hehe :p Jag vill också läsa Sommarboken btw, har funderat på det ett tag. Men jag tar det nog på svenska :p

Svar: Åååhh asså känner verkligen igen den där viljan att bara åka bort, fastän mitt ställe är Rom - vill alltid alltid till Rom - och sommarboken är verkligen så bra, har du tid så tycker jag absolut att du ska läsa den!
Frida

Postat av: Felicias mode

Publicerad 2015-07-13 17:24:51

vilken härlig ledig dag!!

Svar: Ja verkligen :D
Frida

Postat av: ISA

Publicerad 2015-07-13 23:16:28

men hur snuttiga får man vaaa? hångel <3

Svar: <3333
Frida

Postat av: Felicia

Publicerad 2015-07-16 21:30:27

Åh vilken mysig dag!! Älskar regnjackan, får man fråga var du fått tag i den? :)

Svar: Hej och hopp och så ledsen för sent svar, men min gula regnjacka kommer från Urban Outfitters - tycker inte om affären och dess etik men därifrån kommer den - och är från märket Rain. Jag har *killmodell* storlek S/M då jag gillar att den är lite oversize :))
Frida

Postat av: Sandra

Publicerad 2015-07-20 10:20:54

Så mysigt att få följa med på en av dina dagar såhär. Reagerade lika positivt som Lovisa till den nöjda minen över kaviartuben. Haha :) Din klänning är dessutom helt och hållet ljuvlig, vilken sommarkänsla den ger!

Svar: Men du tack så mycket för alla fina ord! Och jaa engelsmannen är väldigt positiv till svenska påhittigheter - så som sill och kaviar och surströmming - för att vara så brittisk ;)
Frida

Kommentera inlägget här
Publiceras ej