Middagsurval; två sorters pasta

Publicerad 2015-06-30 07:00:00 i Livet, Mat och recept,

Mina dagar består av spring runt klassrummen på jobbet tills jag kommer hem, slänger av mig skorna, rör ihop en middag och somnar dödstrött alldeles för tidigt. Dagen efter är det upp, i med en kopp kaffe, på med kläder och ut genom dörren. Som resultat av detta snabba schema har jag än sålänge bortprioriterat onödiga saker så som att diska, hitta på saker med vänner eller plocka upp gårdagens ivägslängda paltor, fast jag antar att det snart borde tas tag i. Snart. Så tills att mitt liv återgår till något som består av mer än mat/spring/jobb/mat tänkte jag att vi kunde kolla på två middagar jag haft på senaste tiden. De är båda pasta pga bästa ju och är båda fantastiskt fint upplagda pga visste att jag skulle ta kort; alla andra middagar inmundigas i sängen framför en Harry Potter-film. Perks of att vara temporärt ensam, eller nåt. Och jag lovar er, de är båda sjukt goda.
 
 
Först ut har vi en remake på pastan som min engelsman åt när vi var i Chester, den kallades Super Mario och enligt menyn på restaurangen innehöll den 'ruccola, soltokade tomater, vitt vin, pesto, ansjovis och parmesanost'. Och då den råkade vara sjukt god har jag sedan dess utvecklat ett anpassat recept till dess liknelse som består av körsbärstomater, pesto, ansjovis och parmesan - samt vitt vin ifall en vill vara lyxig - som bara är att röra ihope och verkligen blir perfekt varje gång. Om du som jag tycker om ansjovisens sälta, aldrig tackar nej till lite pesto och känner för något gott men lättlagat så är detta ett hett tips tips tips.
 
 
Andra rätten var egentligen planerad att bli en soppa, men som en erfaren matlagare vet så blir ju maträtter inte alltid som en tänkt sig - och denna blev snarare en slags pastagryta än soppa. Fast god blev den ändå. Den består av körsbärstomater på burk, zucchini, svamp, grönkål, röda linser, pasta och grönsaksbuljong som bara slängs ihop i en fin röra, samt en klick crème fraiche på toppen. Älskar att ha en burk med crème fraiche att dutta på maträtter, det är verkligen riktig vardagslyx för en student. Dessutom ärade jag denna maträtt med lite hemmagjorda vitlöksbröd då det ju är bland det bästa som finns. Skär upp bröd, häll på olja, pressa över vitlök och in i ugn. Klart. Mmm.
 
Translation; I'm working away and once I get home I don't really have much time for anything but food. So here are some fancily put together dishes I've made recently, which we can pretend that I didn't eat alone in bed in front of Harry Potter.
 

Solsken och nytt jobb

Publicerad 2015-06-28 09:17:00 i Livet,

Hej hörni och glad Söndag! Hoppas ni är upptagna med att njuta för fullt av sommaren med glass, solsken och massor med böcker. England har den senaste veckan haft helt fantastiskt väder - asså typ 30 grader varje dag - och all en vill göra är att ligga på stranden med en drink i handen dagarna långa. Fast sedan i onsdags har åtminstone inte jag haft tid för strandhäng, då jag har börjat nytt jobb! På grund av det har jag inte haft tid att stanna och ta ordentliga kort med kameran, så jag tänkte att vi kunde ta och kolla på hur min vecka har sett ut genom mobilen istället.
 
 
Första dagen på jobbet var ju tvungen att förevigas med en selfie, då det ju även var min absolut första dag som engelsklärare. Har visserligen erfarenhet som läxläsare och en TEFL-utbildning i bagagaget, men hade aldrig tidigare varit ensam lärare åt en hel klass förut, vilket en väl kan säga var ganska nervöst. Och Brighton Beach med solen och havet och piren är mitt ständiga lunchhak; då våra lokaler håller till alldeles vid the seafront är det på stenarna på stranden som vi i arbetslaget äter lunch och sover middag vareviga dag. Definitivt det bästa lunchrummet jag någonsin haft.
 
 
Igår tog jag med en av mina grupper till London för en dag, vilket var så roligt men så nervöst. Liksom, jag och mina två kursledare har ju ansvar över att se till att alla 32 ungar har en bra dag och förslagsvis inte tappas bort mitt i folkvimlet som London en söndag ju består av. Men trots all nervositet innan så fick vi verkligen en fantastiskt fin dag. Nästan 30 grader sol, fantastiska ungar som en bara vill ta med hem och underbara kursledare gjorde min stressdag i London väldigt mycket enklare. Jag hade ansvar att vara tourguide och tog med ungarna till Big Ben, Buckingham Palace, Horseguards Parade och Prideparaden! Det var verkligen så jäkla kul. Utmanande, men kul.
 
Nu ska jag njuta av min första lediga dag på ett tag, äta långfrukost och titta på fåglar utanför fönstret tills att det blir dags för en överraskningsfest åt en vän. Ha en bra söndag!
 
Translation; I've started a new job! And that is why I haven't been updating! I've had such a great week though, very stressful and challenging, but so much fun. Got to know new kids and new course leaders, teach english and take a group around London for a day. It's quite challenging, but it's also really good fun.
 

Indisk mat och längtanskänslor

Publicerad 2015-06-23 11:16:00 i Livet, Mat och recept,

Idag vaknade jag upp i en alldeles tom säng, då min engelsman tidigt imorse åkt iväg för en tvåveckors-seglats till Norge medan jag stannar kvar i Brighton för jobb. Det är verkligen jättedelat för mig att relatera till, då jag ju å ena sidan är glad för hans skull men å andra sidan verkligen inte är ett dugg glad för min skull. För jag hatar att vara ensam; all ensamhetstid som går utöver en spontan kväll med fet mat, pyjamas och serier är utöver vad jag frivilligt väljer och tycker om. Jag vet visserligen att en 'borde lära sig att vara ensam', men ärligt; fy satan vad tråkigt det är. Det kanske är nödvändigt, och en del av livet, men det är ändå så jäkla tråkigt.
 
Därför behöver jag ladda upp inför ensamhetstiden med massor av bra tillsammansgrejor, så igår ägnades åt precis just det. Lång sovmorgon och mysfrukost på de få ingredienser som överlevt vår sverigevisit, hångel och tittande på serier, kramande och kärleksförklarande och diverse annat töntigt men välbehövligt för att överleva 15 dagar isär. Dessutom bjöd jag med min engelsman på lunch på en av våra favoritrestauranger; The Chilli Pickle. Och då jag ju har en kronisk fotograferingsmani tänkte jag att ni kunde få se lite bilder från lunchen som bestod av fin inredning, svingod vegetarisk mat och en stilig engelsman som just nu är alldeles för långt borta. 
 
 
 
 
 
 
Translation; My englishman has left for a two week sailing trip to Norway, whilst I'm still in Brighton. I miss him like crazy, and I hate being alone(although I know it's a part of life), so for our last day together for a while I decided to take him to our favourite restaurant; the Chilli Pickle.
 

Tillbaka i England

Publicerad 2015-06-21 13:54:00 i Livet,

Vi har på bara några dagar gått från att fira midsommar med familj och sill i sverige till att vakna upp i ett helt annat land och hos en helt annan familj, nämligen engelsmannens. Och mitt emellan hunnit med en panikartad eftermiddag à la resfeber deluxe. Vi hade nämligen bokat biljetter till gårdagens sista flyg, vilket kändes som en jättebra idé - 'då får vi ju en hel dag extra i sverige' - tills vi insåg att vi inte skulle hinna med sista tåget tillbaka till Brighton. Vilket innebar att vi skulle behöva vänta på morgonens första tåg vid kl 4 på morgonen genom att antingen tillbringa en natt på Londons gator eller på flygplatsens golv.
 
Jag behöver väl knappast poängtera att ingen av ovanstående alternativ lät särskilt trevligt. Så när engelsmannens föräldrar föreslog att istället hämta upp oss, sade vi högljutt JA JA JA TACK. Det innebär visserligen att vår hemresa till Brighton försenats ett par tolv timmar, men å andra sidan så är vi ju vid liv och har fått sova i en säng vilket jag personligen alltid uppskattar. Dock är det ju alltid tråkigt när en fin vecka iväg avslutas så stressfullt - jag som alltid blir stressad av att resa var ett nervvrak igår - även när det slutar väl. Påminn mig gärna i framtiden om att aldrig igen boka biljetter till sista flyget till England. 
 
 
Translation; We're back in England again, after a hell of a journey. Our plane landed after the last train back to Brighton, i.e. we had the lovely choice to spend the night in 1) the streets of London or 2) the floor of the airport - two alternatives which we didn't really fancy that much. Luckily, my englishman's parents offered to pick us up and as such my panicking over getting robbed in London/Stansted airport was never actualised. Please remind me to never ever again book the tickets for the last plane to London.
 

Julita gård

Publicerad 2015-06-19 07:00:00 i Extra fina dagar, Livet,

I tisdags var ingen vanlig dag, för det var min systers 18-års dag! Jippi hurra och frukost på sängen. Då jag och engelsmannen var de enda som var lediga, en vanlig tisdag till ära, så fick vi i uppdrag att ta hand om födelsedagsbarnet under dagen. Och efter mycket funderingar bestämde vi oss för att inviga henne till vuxenvärlden i vår stil; en lugn dagstripp till Julita Gård med äppelträn och historieinlärning.
 
För er som inte vet så är Julita Gård ett utomhusmuseum alldeles utanför vår hemstad, med gamla hus och massor med blommor och fullt med sol. Det kanske inte riktigt faller in i hur samhället anser att en fartfylld artonårsdag ska se ut men å andra sidan så får väl samhället tycka vad det vill, för vi hade en jättefin dag ändå. Speciellt som vi fick sånt fantastiskt fint sommarväder; perfekt väder att tillbringa en dag utomhus med sina bästa personer i.
 
 
Först ut har vi mitt sällskap för dagen: födelsedagsbarnet Klara och min hemlighetsfulle engelsman till pojkvän.
 
 
Och som den samlingen av vuxna vi var gick vi självklart direkt till Pettson och Findus gård. 
 
 
Så ägnade vi sedan en god halvtimme åt diverse stylttävlingar och konster. Because that's what adults do.
 
 
Fast sedan gick vi ju vidare och ägnade oss åt lite mognare aktiviteter, så som inspekterande/fotograferande av diverse växter i köksträdgården. 
 
 
Vårt besök var tyvär lite dåligt tajmat, för sent för vårblommor men för tidigt för sommarblomster. Fast dessa halvutslagna pioner var fina ändå.
 
 
Så tog engelsmannen lite outfitbilder på mig - thank you dear - medan jag frenetiskt försökte få lockarna att ligga fint i vinden.
 
 
Tycker så mycket om trädkronor och all grönska som om sommarna bara drömskt vilar ovanför en.
 
 
Sedan hittade vi massor med gamla hus som absolut skulle utforskas. Obs till att vi har en bild på min engelsman och mig tillsammans? Hur ofta händer det?
 
 
Så gick vi ut igen och kollade på fler gamla hus. Som detta med gräs på taket ♥ tycker det borde implementeras oftare i nybyggda hus.
 
 
Ett annat gammalt hus hade diverse ordspråk som jag väl inte direkt förstod allt utav. Tror att detta handlar om att det är mysigt med vänner? Oavsett så var det ju väldigt fint målat.
 
 
Att promenera genom en solig sommardag med några favoritpersoner är sannerligen en trevlig syssla.
 
 
Så hittade vi en långbrygga med bänkar och bestämde oss för att det var dags för lunch. Kändes som taget ur en madickenfilm.
 
 
Bästa systerliga samarbetet för foto; gå ihop för att få skugga över picknicken så att det blir lite finare på bild. Det är en sån ynnest att få tillbringa tid med andra fotograftokiga ♥
 
 
Efter lagom lång tid av melon och ost och sol var det sedan dags att gå vidare. Obligatoriskt stopp för tittande på förgätmigej som förresten är bästa blomman någonsin.
 
 
Systrar på vift och unikt nog i en och samma bild. Vi är inte ett dugg lika på ytan men vad är det i jämförelse med att vara typ identiska i allt annat.
 
 
Sedan hittade jag en toalett med världens mest inkikbara fönster, som skulle testas av dessa coolingar. 
 
 
Eller ah.. de kanske är snarare fantastiska töntar än coolingar. Men I love 'em all the same. (för er som läser på telefonen så är det en gif)
 
 
Kolla vad fin Julita gård är i sommarskrud! Dessutom var det extra lyxigt att vara näst intill ensamma på hela stora området.
 
 
Sedan hittade vi fruktträdgården och kände oss så fantastiskt somriga; jag och engelsmannen sjöng på låtar från the Wickerman(väldigt bra väldigt gammal film) medan Klara hjulade genom lundarna. Och så var det i princip slut på vår födelsedagsdag på Julita Gård!
 
Translation; This tuesday was the day my sister Klara turned 18, and in a proper grown up spirit my englishman and I decided to bring her to an open air museum dedicated to horticulture, swedish history and old houses. With some absolutely lovely weather it turned into a really lovely day.
 

En blåmönstrad klänning

Publicerad 2015-06-17 06:00:00 i Klänningar och kjolar, Livet,

Vid det här laget är ni nog vana vid mina spontana inlägg som dedikeras helt och fullt åt vintageklänningar; sorry not sorry för klänningar är verkligen bland det bästa som finns, näst rabarberkräm. En av mina nya, som jag ju unnade mig i grattis-du-klarade-dina-exams-present för ett tag sedan, har dock ni ännu inte sett på - trots att jag haft på mig den nästan varje dag den senaste veckan, den är ju bara för fin och somrig för att låta vara, tycker jag - vilket jag tycker är dags att ändra på..
 
Det är en superfin femtiotalare med pressveck fram, på kjolen och på ärmarna, samt ett jätteroligt mönster vars like jag aldrig sett. Är det blommor? Är det maskar? Är det frukter? Ingen vet. Mönstret är till och med så fint att det fått återspeglats i skärpet - ett skärp som några kanske tycker är kaka på kaka fast jag tycker att all kaka är bra kaka - vilket tillsammans blir en fantastisk färgbomb som är så fin att ha på sig. Tycker så mycket om klänningar som självstående skapar en hel, proper, färgglad outfit, och denna klarar det jobbet alldeles galant.
 
 
 
 
Translation; Another dress! This one I bought a couple of weeks ago, as a treat for surviving my exams, and I absolutely love it. The pattern, the colour, the matching belt and the cute details are to me ingredients for an amazing dress. It's also absolutely lovely to wear in summertime; I feel like I match the happiness of the season.
 

En dag i skogen

Publicerad 2015-06-16 10:37:31 i Livet,

 
 
Igår tog jag och min engelsman vara på det fina vädret genom att tillbringa en heldag ute i skogen. 
 
 
Vi promenerade på skogsvägar och stannade titt som tätt för kvistplockning alt. fotograferande och lyssnade på alla sommarskogsljuden.
 
 
Tills vi kom fram till vårt mål; krämbolsstugan. Vi brukade alltid gå hit när vi var små, så det var lite mysnostalgiskt att vara tillbaka.
 
 
(gif) Så tände vi en eld med kvistarna som plockats upp och väntade på grillchans.
 
 
Sedan grillade vi hamburgare på portabellosvampar - i svinäcklig marinad men aja - med majskolvar.
 
 
Efter maten satte jag mig i solen och läste den där boken som ännu inte tagit slut fastän jag läst den i säkert två månader.
 
 
Engelsmannen hoppade i sjön trots att den var iskall och såg väldigt somrig ut.
 
 
Och när han sen kom upp igen tyckte vi att det var dags att gå tillbaka igen. Och så var vår heldag i skogen!
 
Translation; My englishman and I spent a day out in the woods; listening to bird song, reading in the sun, eating burgers and my englishman swam in a nearby lake.
 
 

Finväder och finklänning

Publicerad 2015-06-14 06:30:00 i Klänningar och kjolar, Livet,

Åh, vilket fantastiskt fint väder sverige bjuder på! Jag och engelsmannen njuter så gott vi kan av alla sjöar, skogar och stigar och har det så bra. Eftermiddagar tillbringas vid stranden, han simmar och jag läser, medan förmiddagarna ägnas åt promenad i skog och mark. Solljus, grönska, stillhet och fågelkvitter hör verkligen en svensk sommar till, och jag som aldrig varit särskilt sverigeälskande blir alldeles nostalgisk av att må så bra i mitt fina hemland. Fast jag slutar aldrig påminnas om hur brittisk jag ändå blivit; cyklar på fel sida vägen, drar till med engelska ord i varannan mening och inte klarar mig en endaste dag utan en kopp te.
 
Så igår när var vi ute på en promenad bad jag min engelsman att ta bild på min klänning, som ni kanske minns är det en av två som jag unnade mig själv i grattis-du-överlevde-dina-exams-present. Han påpekade att han väl nuförtiden tar minst hälften av alla bilder som visas upp här på bloggen, då samtliga bilder på mig ju är tagna av honom. Ledde till en tillfällig egocentrisk kris som ändå övergick ganska snabbt liksom sorry not sorry pga vill ju visa upp alla fina klänningar. Denna tror jag är från tidigt 70-tal, designad av den engelska Anna Roose och är helt fantastiskt sommarlätt med de fladdrande ärmarna och luftiga kjolen. Tycker dessutom så mycket om mönstret och detaljerna, och den är verkligen perfekt att ha på sig när sverige levererar så fint väder.
 
 
 
 
Translation; Sweden is delivering some absolutely lovely weather, and my englishman and I are making use of it as much as we can. Spending our days by a lake or walking in the woods and just enjoying our holiday is just the way to do it. Oh and also, I thought I'd show you how one of my new dresses look on! It's from the early '70s with some amazing prints and details and yeah, I'm in materialistic love.
 

Sommar i sverige

Publicerad 2015-06-12 17:59:00 i Livet,

 
Den senaste veckan har uppdateringen här verkligen varit sporadisk; sista tentaperioden var så full med händelser och upplevelser och pluggstunder att vissa sidor av livet liksom blev tvunget att ges upp. Men tack och lov så är den perioden äntligen över, och jag kan äntligen pusta ut och åter ta upp det som i pluggstressen blivit översett.
 
Så nu är det verkligen dags för en uppdatering, då mycket har hänt sedan sist; jag har skrivit min sista exam, firat sommarlov på studentpub och sedan tagit min engelsman under armen för en flygtur till Sverige. Så nu kommer jag och min engelsman tillbringa en vecka av vårt sommarlov bland svensktalande familj, blommande syrener och solstänkta gräsplättar, en vecka jag tyckte kunde representeras av ett sommarstilleben. 
 
Translation; My englishman and I are back in Sweden for a week, and we're really loving it. 
 

En grillkväll på stranden

Publicerad 2015-06-09 16:43:00 i Livet,

Det verkar som att livet just nu gör som det vill med en, och det enda en kan göra är att så gott en kan att hålla i och hoppas att det snart blir bättre. Men snart är plugget över och då kanske livet ändå kan bli lite lugnare. Kanske. Fram till dess tänker jag i varje fall fortsätta ta vara på de små, fina tillfällena med nära och kära som gör en berg och dalbana av liv väldigt mycket trevligare. Så som igår kväll, då vi hade en grillkväll nere på stranden med Phil och Laura. 
 
 
Vi började kvällen med att ägna en halvtimma åt att tända engångsgrillen, som ju enligt tradition inte ville starta utan möda. Fast tillslut så gick den igång, tack och lov.
 
 
Fina människor ♥ Har inte umgåtts med Phil och Laura på väldigt länge - tentavärlden har inte plats för umgänge - och det var så kul att få prata igenom allt som hänt sedan sist.
 
 
Jag och engelsmannen hade med oss portobellosvamp till vegetariska burgare, medan köttätarna grillade korv på sin sida. Plus obligatoriska paprikabitar och majskolvar, såklart.
 
 
Så medan allt grillades drack vi lemonad, oroade oss för fiskmåsattacker och tömde stenar från skor.
 
 
Mmmm grillad portobellosvampburgare. Väldigt lyckat.
 
 
Jag hade på mig en av mina nya klänningar som var kall men fin och ägnade kvällen åt att bara må bra.
 
 
 
Så satt vi sedan med grilllukt, matrester, solnedgångsutsikt och pratade om livet tills det blev kallt. Och så avslutades en måndag mitt i livet.
 
Translation; Life is rather rough right now, and it seems like all I can do is to hold on and hope that things will eventually turn out for the better.  However, I am very happy to have such nice friends and family to make up for the roughness of life; yesterday we spent an evening on the beach, having a lovely BBQ with my friends Philip and Laura.
 

Sommarlistan

Publicerad 2015-06-06 06:54:00 i Listor, Livet,

 
Den här listan har ni kanske redan sett då jag snott den lite fräckt från Sandras blogg; den är ju så fin och sommardrömmig och alldeles perfekt prokrastination inför sista tentan. Lovar att jag återkommer med lite roligare och mer originella upptåg när plugget ligger bakom mig, förkylningen har besegrats och livet äntligen återtagits. 

Mina planer för sommaren: Som den fattiga studenten jag är så kommer jag ägna största delen av sommaren åt att jobba. Har ju blivit anställd som engelsklärare för språkresestudenter här i Brighton, vilket säkert kommer vara både läskigt och roligt. 

Bästa sommarstället: Mitt bästa sommarställe är absolut Bohuslän, helst på klipporna ovanför vårt gamla sommarställe vid Tanumshede. Det är tyvärr inte vårt längre, men det är fortfarande det allra somrigaste stället jag kan tänka mig.

Favoritsommarblomman: Prästkragar! Tycker de är så fina.
 
 
Här badar jag helst: ...inte alls? Är världens badkruka och tycker aldrig att det blir tillräckligt varmt i vattnet.

Hur länge ska du vara ledig? Jag kommer vara ledig i två perioder, jag har drygt två veckor efter att tentorna är över tills att jobbet börjar, och sedan lite mer än en månad efter att jobbet slutat tills uni börjar igen.

Vad ser du mest fram emot? Att få tillbringa en sommar i Brighton! Ljumma grillkvällar nere vid stranden, mjuka kyssar på morgonen och härliga sommarvindar som viner genom håret. 

Vad kommer du köpa inför semestern? Skulle så gärna vilja ha en fin, stor, solhatt att vippa runt med i sommar, fast har ännu inte hittat någon som passar.

Det här lyssnar jag på i sommar: Sommar i P1, måsskratt(de är oundvikliga här i Brighton) och massor med akustiska gitarrer.

 
Favoritsommardoft: Solbränd hud med saltstänk från havet.

Hur kommer du att göra dig illa? Jag bränner mig alltid/slår mig alltid/river mig på allt/får massor med myggbett så typ på alla sätt som finns tror jag.

Vad oroar du dig för? Att jag kommer jobba och stressa bort sommaren. Det blir så lätt så att jag planerar och bokar för mycket, och sedan vid slutet på sommaren inser att jag faktiskt aldrig riktigt fått ta det lugnt.

Hur kommer du minnas din semester sen i september? Förhoppningsvis som en framgångsrik sommar på jobbet, varm och solig samt tillbringad med massor av vänner. Fast om en känner England rätt så är väl det där med fint väder ett stort kanske.

Den ultimata sommardagen: Den tillbringar jag vid stranden dagen lång och läser böcker tills ögonen går i kors, äter glass som smälter i solen och ligger alldeles alldeles nära min engelsman. Helst avslutas den sen med grillning med vänner, medhavda vinflaskor och sing along till någon förskräcklig gammal dänga. 

 
Translation; A summer list. I'll be spending most of my summer working and/or at the beach with my friends, eating ice cream and having barbeques.
 

Två tentor och två klänningar

Publicerad 2015-06-04 19:07:00 i Klänningar och kjolar, Livet,

Vid kl 11 imorse hade jag så tillslut tagit mig till punkten i livet som jag längtat efter så länge; att vara klar med mina första två exams. Så med värkande arm (skriva för hand är verkligen så jobbigt) men lätta fötter cyklade jag hemåt för en första dag utan plugg. Jag stämde sedan träff med Chelsea och så ägnade vi eftermiddagen åt att sola i park/promenera i stan/äta glass/prova kläder. Perfekt recept för att göra en stressdag till en findag.
 
Dessutom unnade jag mig faktiskt hela två vintageklänningar idag, som belöning för all exam stress och som förpepp till min sista exam nästa vecka. Visserligen väldigt materialistiskt, men jag kunde inte hålla mig när de ju var så fina. Nu ska jag ta och se en hel säsong av parks and rec, äta linssoppa och somna tidigt. Det ska bli så skönt att ha en kväll utan plugg, och att få tid att kurera förkylningen som smugit sig på. Hoppas ni har en bra kväll ni med.
 
 
 
 
Translation; I finished my second exam this morning, and even though I have one left it still feels so great to be done with these first two. I got myself two dresses as a reward, because materialism, and I really do love them.
 

Pluggstress och maträtter

Publicerad 2015-06-02 14:07:00 i Budgettips för studenter, Livet, Mat och recept,

Nej nu vill jag verkligen bara lägga mina exams bakom mig. Imorgon har jag min absolut första exam någonsin, och de senaste dagarna har verkligen bara bestått av plugg, plugg och plugg. Fast det förstår jag ju att ni vid det här laget nog är ganska uttråkade att läsa om; så jag tänkte att jag istället kunde dela med mig av två maträtter som vi ätit den senaste tiden i förhoppningen att blidka er tillräckligt för att ni ska orka ta er igenom denna pluggperiod med mig. Självklart är de vegetariska och båda relativt billiga att få till.
 
 
Shanshuka! Egentligen heter den visst shakshuka men då vi glatt kallat den shanshuka så länge vi kan minnas så får den heta det även här. Det är ett av mina absoluta favoritrecept att bara slå ihop; den blir så fin på tallriken och kan varieras i all oändlighet. Här lyxade vi till den med hummus och ruccolasallad på sidan, samt med limeklyftor i, vilket blev en riktig höjdare. Receptet hittade jag hos bästa Sandra.
 
 
Portobello mushroom burgers! Det här är en riktig favorit här hemma och är även detta superenkelt att svänga ihop. Diverse recept på hur en gör går att hitta lite överallt, fast jag tänker ändå dela med mig av ett snabbrecept; 1. grilla portobellosvampar i ugn med riven parmesanost på 2. och glöm inte att även grilla lite rotsaker i ugn 3. sväng ihop créme fraiche med sambal oelek och sweet chilli sås 4. skär upp grönsakerna du vill ha med 5. servera med hamburgerbröd 6. njuuuuut.
 
P.S. ville bara dela med mig av bästa motivationsvideon till att plugga - eller göra vilket annat som helst - vilket ju självklart är denna video D.S.
 
Translation; I'm deep down in the djungle of revision stress - my first exam is tomorrow and right now I just want it over and done with. However, I do realise that my going on over and over again about how stressed I am is probably boring you, so here are some recipes for absolutely amazing dinners; shakshuka and portobello mushroom burgers.