Julita gård

Publicerad 2015-06-19 07:00:00 i Extra fina dagar, Livet,

I tisdags var ingen vanlig dag, för det var min systers 18-års dag! Jippi hurra och frukost på sängen. Då jag och engelsmannen var de enda som var lediga, en vanlig tisdag till ära, så fick vi i uppdrag att ta hand om födelsedagsbarnet under dagen. Och efter mycket funderingar bestämde vi oss för att inviga henne till vuxenvärlden i vår stil; en lugn dagstripp till Julita Gård med äppelträn och historieinlärning.
 
För er som inte vet så är Julita Gård ett utomhusmuseum alldeles utanför vår hemstad, med gamla hus och massor med blommor och fullt med sol. Det kanske inte riktigt faller in i hur samhället anser att en fartfylld artonårsdag ska se ut men å andra sidan så får väl samhället tycka vad det vill, för vi hade en jättefin dag ändå. Speciellt som vi fick sånt fantastiskt fint sommarväder; perfekt väder att tillbringa en dag utomhus med sina bästa personer i.
 
 
Först ut har vi mitt sällskap för dagen: födelsedagsbarnet Klara och min hemlighetsfulle engelsman till pojkvän.
 
 
Och som den samlingen av vuxna vi var gick vi självklart direkt till Pettson och Findus gård. 
 
 
Så ägnade vi sedan en god halvtimme åt diverse stylttävlingar och konster. Because that's what adults do.
 
 
Fast sedan gick vi ju vidare och ägnade oss åt lite mognare aktiviteter, så som inspekterande/fotograferande av diverse växter i köksträdgården. 
 
 
Vårt besök var tyvär lite dåligt tajmat, för sent för vårblommor men för tidigt för sommarblomster. Fast dessa halvutslagna pioner var fina ändå.
 
 
Så tog engelsmannen lite outfitbilder på mig - thank you dear - medan jag frenetiskt försökte få lockarna att ligga fint i vinden.
 
 
Tycker så mycket om trädkronor och all grönska som om sommarna bara drömskt vilar ovanför en.
 
 
Sedan hittade vi massor med gamla hus som absolut skulle utforskas. Obs till att vi har en bild på min engelsman och mig tillsammans? Hur ofta händer det?
 
 
Så gick vi ut igen och kollade på fler gamla hus. Som detta med gräs på taket ♥ tycker det borde implementeras oftare i nybyggda hus.
 
 
Ett annat gammalt hus hade diverse ordspråk som jag väl inte direkt förstod allt utav. Tror att detta handlar om att det är mysigt med vänner? Oavsett så var det ju väldigt fint målat.
 
 
Att promenera genom en solig sommardag med några favoritpersoner är sannerligen en trevlig syssla.
 
 
Så hittade vi en långbrygga med bänkar och bestämde oss för att det var dags för lunch. Kändes som taget ur en madickenfilm.
 
 
Bästa systerliga samarbetet för foto; gå ihop för att få skugga över picknicken så att det blir lite finare på bild. Det är en sån ynnest att få tillbringa tid med andra fotograftokiga ♥
 
 
Efter lagom lång tid av melon och ost och sol var det sedan dags att gå vidare. Obligatoriskt stopp för tittande på förgätmigej som förresten är bästa blomman någonsin.
 
 
Systrar på vift och unikt nog i en och samma bild. Vi är inte ett dugg lika på ytan men vad är det i jämförelse med att vara typ identiska i allt annat.
 
 
Sedan hittade jag en toalett med världens mest inkikbara fönster, som skulle testas av dessa coolingar. 
 
 
Eller ah.. de kanske är snarare fantastiska töntar än coolingar. Men I love 'em all the same. (för er som läser på telefonen så är det en gif)
 
 
Kolla vad fin Julita gård är i sommarskrud! Dessutom var det extra lyxigt att vara näst intill ensamma på hela stora området.
 
 
Sedan hittade vi fruktträdgården och kände oss så fantastiskt somriga; jag och engelsmannen sjöng på låtar från the Wickerman(väldigt bra väldigt gammal film) medan Klara hjulade genom lundarna. Och så var det i princip slut på vår födelsedagsdag på Julita Gård!
 
Translation; This tuesday was the day my sister Klara turned 18, and in a proper grown up spirit my englishman and I decided to bring her to an open air museum dedicated to horticulture, swedish history and old houses. With some absolutely lovely weather it turned into a really lovely day.
 

Kommentarer

Postat av: Dixi Wonderland

Publicerad 2015-06-19 10:30:35

Nu är inte jag den som rätter folk men är det inte pioner på bilden och inte lupiner? Två underbara blommor dock :D

Svar: Hahaha ja åh det har du ju rätt i! Har ändrat till pioner nu, tack för att du pekade ut det :)
Frida

Postat av: ISA

Publicerad 2015-06-19 22:39:14

Jag vill bo i ett hus med gräs på taket. SÅ SÅ FINT!och jag hurrar högljutt för folk som firar "icke-normativt", hehe. Mysigare ju!

Svar: Jaaa mer gräs på taket till alla <3
Frida

Postat av: lovisa

Publicerad 2015-06-20 12:53:35

gif:en!! <3

Svar: ja åh asså älskar den bortom ord <3333
Frida

Postat av: Jasmin

Publicerad 2015-06-21 01:14:40

Ååå vilka fina bilder!!!

Svar: Men åh tack så mycket!
Frida

Kommentera inlägget här
Publiceras ej