Middagsurval; två sorters pasta

Publicerad 2015-06-30 07:00:00 i Livet, Mat och recept,

Mina dagar består av spring runt klassrummen på jobbet tills jag kommer hem, slänger av mig skorna, rör ihop en middag och somnar dödstrött alldeles för tidigt. Dagen efter är det upp, i med en kopp kaffe, på med kläder och ut genom dörren. Som resultat av detta snabba schema har jag än sålänge bortprioriterat onödiga saker så som att diska, hitta på saker med vänner eller plocka upp gårdagens ivägslängda paltor, fast jag antar att det snart borde tas tag i. Snart. Så tills att mitt liv återgår till något som består av mer än mat/spring/jobb/mat tänkte jag att vi kunde kolla på två middagar jag haft på senaste tiden. De är båda pasta pga bästa ju och är båda fantastiskt fint upplagda pga visste att jag skulle ta kort; alla andra middagar inmundigas i sängen framför en Harry Potter-film. Perks of att vara temporärt ensam, eller nåt. Och jag lovar er, de är båda sjukt goda.
 
 
Först ut har vi en remake på pastan som min engelsman åt när vi var i Chester, den kallades Super Mario och enligt menyn på restaurangen innehöll den 'ruccola, soltokade tomater, vitt vin, pesto, ansjovis och parmesanost'. Och då den råkade vara sjukt god har jag sedan dess utvecklat ett anpassat recept till dess liknelse som består av körsbärstomater, pesto, ansjovis och parmesan - samt vitt vin ifall en vill vara lyxig - som bara är att röra ihope och verkligen blir perfekt varje gång. Om du som jag tycker om ansjovisens sälta, aldrig tackar nej till lite pesto och känner för något gott men lättlagat så är detta ett hett tips tips tips.
 
 
Andra rätten var egentligen planerad att bli en soppa, men som en erfaren matlagare vet så blir ju maträtter inte alltid som en tänkt sig - och denna blev snarare en slags pastagryta än soppa. Fast god blev den ändå. Den består av körsbärstomater på burk, zucchini, svamp, grönkål, röda linser, pasta och grönsaksbuljong som bara slängs ihop i en fin röra, samt en klick crème fraiche på toppen. Älskar att ha en burk med crème fraiche att dutta på maträtter, det är verkligen riktig vardagslyx för en student. Dessutom ärade jag denna maträtt med lite hemmagjorda vitlöksbröd då det ju är bland det bästa som finns. Skär upp bröd, häll på olja, pressa över vitlök och in i ugn. Klart. Mmm.
 
Translation; I'm working away and once I get home I don't really have much time for anything but food. So here are some fancily put together dishes I've made recently, which we can pretend that I didn't eat alone in bed in front of Harry Potter.
 

Kommentarer

Postat av: Daniella Chanelle

Publicerad 2015-06-30 08:50:14

Jag hinner inte ens med middag nu för tiden :( dumma jobb.

Postat av: lovisa

Publicerad 2015-06-30 15:06:01

haha, relaterar SÅ MKT till creme fraiche-lyxen. när vi var studenter var kräm fräs värsta lyxprodukten (gjorde kall sås med filmjölk + majonäs blandat istället, faktiskt gott men såklart ej kokbart). nu har vi alltid det hemma. plus yoghurt, grädde, mjölk, fil... åh, fint att hitta tillbaka på ändå. pro med att bli vuxen.

Svar: Asså värsta senaste svaret men måste ju bara utbrista SÅ SMART att hitta på egen creme fraiche? plus är ju så avis på människor som har sitt liv together och har yoghurt och grädde hemma <33
Frida

Postat av: ɑ n n i k ɑ

Publicerad 2015-06-30 22:18:33

Mumsigt :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej