Pluggstress och maträtter

Publicerad 2015-06-02 14:07:00 i Budgettips för studenter, Livet, Mat och recept,

Nej nu vill jag verkligen bara lägga mina exams bakom mig. Imorgon har jag min absolut första exam någonsin, och de senaste dagarna har verkligen bara bestått av plugg, plugg och plugg. Fast det förstår jag ju att ni vid det här laget nog är ganska uttråkade att läsa om; så jag tänkte att jag istället kunde dela med mig av två maträtter som vi ätit den senaste tiden i förhoppningen att blidka er tillräckligt för att ni ska orka ta er igenom denna pluggperiod med mig. Självklart är de vegetariska och båda relativt billiga att få till.
 
 
Shanshuka! Egentligen heter den visst shakshuka men då vi glatt kallat den shanshuka så länge vi kan minnas så får den heta det även här. Det är ett av mina absoluta favoritrecept att bara slå ihop; den blir så fin på tallriken och kan varieras i all oändlighet. Här lyxade vi till den med hummus och ruccolasallad på sidan, samt med limeklyftor i, vilket blev en riktig höjdare. Receptet hittade jag hos bästa Sandra.
 
 
Portobello mushroom burgers! Det här är en riktig favorit här hemma och är även detta superenkelt att svänga ihop. Diverse recept på hur en gör går att hitta lite överallt, fast jag tänker ändå dela med mig av ett snabbrecept; 1. grilla portobellosvampar i ugn med riven parmesanost på 2. och glöm inte att även grilla lite rotsaker i ugn 3. sväng ihop créme fraiche med sambal oelek och sweet chilli sås 4. skär upp grönsakerna du vill ha med 5. servera med hamburgerbröd 6. njuuuuut.
 
P.S. ville bara dela med mig av bästa motivationsvideon till att plugga - eller göra vilket annat som helst - vilket ju självklart är denna video D.S.
 
Translation; I'm deep down in the djungle of revision stress - my first exam is tomorrow and right now I just want it over and done with. However, I do realise that my going on over and over again about how stressed I am is probably boring you, so here are some recipes for absolutely amazing dinners; shakshuka and portobello mushroom burgers.
 
 

Kommentarer

Postat av: Jennifer D

Publicerad 2015-06-02 15:03:27

Åh vad gott

Postat av: Dixi Wonderland

Publicerad 2015-06-02 15:25:36

Jag lånade din header i ett inlägg som kommer upp ikväll på min blogg där jag tipsar mina läsare om din blogg. Hoppas detta är okej ;D

Svar: nej men åh, vad roligt! En tackar och bockar :)
Frida

Postat av: carolina rigo

Publicerad 2015-06-02 20:37:58

Kämpa på med pluggandet! Känner du att du behöver ta en paus, slå mig en pling ifall du e kaffesugen. Kram

Postat av: Isabelle Johansson

Publicerad 2015-06-03 07:36:15

Gud vad gott det såg ut :D

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-06-03 13:12:15

Mumsigt :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej