Utflykt till Chester

Publicerad 2015-05-27 21:21:00 i Livet, Resor och upplevelser,

Vi har det så bra här uppe i Cheshire tillsammans med min engelsmans morföräldrar. Vi blir bjudna på hemlagad middag, sover i nymanglade lakan som luktar så gott och upptäcker små städer i en fantastiskt lantlig del av landet. Häromdagen tog jag och min engelsman bussen iväg till Chester för en dag tillsammans. Inte för att Chester är särskilt speciellt eller för att göra något speciellt, utan bara för att vi ville och för att vi kunde. Och dessutom är det ju så fint för en student att kunna få en fin dag ute utan att spendera en förmögenhet; hela vår dag ute kostade inte mer än 15 pund, vilket jag tyckte var ett redigt pris för en så pass bra dag. 
 
 
Här är vi precis framme i Chester och på en av de gamla gågatorna. Chester är en gammal stad ända från romersk tid, och innerstaden känns igen på de typiskt engelska svartvita husen från medeltiden. Väldigt fina, tycker jag.
 
 
Vi hade lite sevärdheter att stryka av vår Chesterlista, så vi slog in på en liten gränd som vi hoppades skulle leda oss rätt.
 
 
Och det gjorde den! Gratis inträde till katedralen tackade vi och bockade för. Kolla vilka fina fönster.
 
 
Vi är båda väldigt intresserade av kyrkor och katedraler för att vara ateist respektive agnostiker. Jag tycker så mycket om arkitekturen och utsmyckningarna, och min historiestudent till pojkvän älskar ju all historia.
 
 
Sedan tyckte vi att det var dags för lunch, så efter lite promenerande och sökande på tripadvisor hittade vi en italienare med bra priser och bra mat.
 
 
Efter lunch stötte vi helt ur det blå på denna! Eller asså, inte jag, utan det jag står på; en del av den gamla stadsmuren som romarna en gång byggt och som ännu ringlar runt stadscentrumet. 
 
 
Sånt världsfint promenadstråk, att promenera tio meter upp i luften med träd och utsikt och all historia. Just denna delen av muren hade skjutits sönder under inbördeskriget på 1600-talet, fast såklart reparerats sedan dess.
 
 
Så när vi till och från hittade något intressant klev vi ned och läste lite skyltar. Kolla denna om den gamla amfiteatern med titeln 'Warlords and Martyrs'. Coolt ju.
 
 
Hittade denna drömmiga bladhimmel bland diverse gamla romerska kolonner.
 
 
Så gick vi tillbaka upp på muren igen. Fin utsikt mellan trädgrenarna som jag tyckte var alldeles för Billy Elliott för att inte förevigas.
 
 
Fin utsikt och sällskap i ett. Himlans bra kap.
 
 
Så när vi promenerat en bit runt muren tyckte vi att det var dags för lite nivåförändring och gick istället hela vägen ned till den gamla kanalen.
 
 
Kollade på grönska som växte på väggar och övade trollröster under broar. Engelsmannens var bäst.
 
 
Såg kanalbåtar som puttrade förbi och smygkikade in genom fönstren. Tycker det verkar vara ett fantastiskt fritt sätt att leva på.
 
 
Så hittade jag en vintageaffär! Engelsmannen hade jag redan lämnat av vid en vinylaffär lite längre ned på gatan så jag kunde dyka rätt in i allt.
 
 
Det var den enda vintageaffären jag hittat i hela Chester, fast tyvärr så var inte allt riktigt vintage utan snarare i 'vintagestil' vilket jag väl inte tycker är riktigt samma sak.
 
 
Får ju dock erkänna att jag klämde lite extra på denna blå skapelse, även fast jag tillslut vände på klacken och lämnade den kvar. Tiden mellan termin och innan sommarjobb är ju inte direkt känd som den rikaste för studenter så det kändes som ett ansvarsfullt val.
 
 
Så mötte jag upp min engelsman och promenerade tillbaka genom staden. Hejhej katedral!
 
 
Vi hade fått drink vouchers från engelsmannens mormor till M&S - som ju annars är alldeles för fint för oss studenter - vilket vi bestämde oss för att ta vara på. Och hörreni, jäklars vad skönt det är att sitta ned efter en lång dag ute.
 
 
Sedan tyckte vi att vi hade sett tillräckligt av Chester, så vi tog promenaden tillbaka genom gågatan tillbaka till bussen och åkte hem. Tacktack Chester för denna dag!
 
Translation; Me and my englishman spent a day in Chester, visiting the roman ruins, the cathedral and eating pasta. 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-05-27 21:40:33

Började nyss läsa din fina blogg (<3) och har därför möjligen missat något; varför kallar du din engelsman för just engelsman? Vill han inte vara med med sitt namn? Eller vill du att han ska få vara anonym?
Kram!

Svar: Åh tack så mycket för din kommentar! <3 jag tog chansen och skrev en bloggpost om det, den hittar du här; http://weareallstoriesintheend.blogg.se/2015/may/varfor-jag-kallar-honom-for-engelsman.html
Frida

Postat av: Matilda - Skönhetsblogg

Publicerad 2015-05-27 21:56:23

så fina himla bilder!

Svar: åh tack så mycket!
Frida

Postat av: ISA

Publicerad 2015-05-27 23:26:57

Vilka fantastiska byggnader! / Isa 78 år.

Postat av: lovisa

Publicerad 2015-06-14 11:25:34

den där pastan alltsååå <3 <3 och den gröna klänningen i vintagebutiken <3 trodde mitt hjärta slutat spontanbulta för gamla klänningar, men ibland så händer det, tydligen, fortfarande.

Svar: pastan var verkligen heeelt fab <333 och yay för gammal-klännings-hjärte-bult :)
Frida

Kommentera inlägget här
Publiceras ej