Varför jag kallar honom för engelsman

Publicerad 2015-05-28 09:36:38 i Livet,

 
 
'Började nyss läsa din fina blogg (<3) och har därför möjligen missat något; varför kallar du din engelsman
för just engelsman?Vill han inte vara med med sitt namn? Eller vill du att han ska få vara anonym? Kram!'
 
Frågan ovanför var en kommentar jag fick häromdagen, och då jag tror att det kan vara något som fler undrar/kommer undra i framtiden tänkte jag berätta lite mer om det mystiska epitetet 'engelsman'. Det har helt enkelt att göra med att en blogg ju är ett väldigt öppet sätt att dela med sig av ens liv, och släppa in människor som en aldrig träffat förut till alla ens tankar och påhitt. Fast när en delar med sig så mycket av ens egna liv, så kommer ju oundvikligen en stor del av ens nära och käras liv in också. Och det kanske inte alla är så bekväma med.
 
Ni som har läst den här bloggen länge alt. känner mig personligen vet ju vad min pojkvän heter, och minns kanske att jag förut brukade kalla honom vid namn här på bloggen. Ni kanske också har märkt att jag på senare tiden har mindre bilder på honom och att han figurerar längre bort i bilder än vad han brukade. Det är helt enkelt för att min engelsman för några veckor sade till mig att han kände sig obekväm som en synlig och lättfunnen person på internet. Jag får erkänna att det till en början var svårt för mig att förstå, då jag ju mest bara vill ha med bilder på honom överallt, men en måste kanske inte alltid förstå allt för att respektera någons önskan.
 
Så sedan dess har han tagit på sig epitetet 'engelsman' och figurerar allt mer sällan på bloggen. Just valet av epitetet engelsman gjorde han själv, han tycker visst att han låter som en mystisk karaktär snarare än en person. Huruvida det är sant eller inte kan en väl argumentera över, fast vi försöker att inte göra det allt för mycket. Det blev liksom en kompromiss mellan oss två; jag som vill dela med allt allt allt och han som inte vill finnas med alls alls alls, och jag tycker ändå att det blev ganska bra. Hoppas ni står ut med att jag kallar honom för engelsman även i fortsättningen, annars får ni ju säga till så kan vi hitta på något annat. What's in a name liksom.
 
Translation; Why I've started calling my boyfriend 'the englishman' here at the blog, which is basically to respect his wish to not flaunder his life on the internet. Not that an internet generation person like me gets it, but I suppose one doesn't need to understand in order to want to respect someone elses wishes.
 

Kommentarer

Postat av: Daniella Chanelle

Publicerad 2015-05-28 14:16:11

Samma här. Frågar alltid innan om det är ok med namn och bilder och... sen dess blev bloggen tom haha!

Svar: Ja, det känns ju liksom så mycket rakare om en är ärlig och ber om lov. Även fast det ju, som du säger, riskerar att slå bakut och lämna en utan bilder att använda ;)
Frida

Kommentera inlägget här
Publiceras ej