Mitt i novemberlistan

Publicerad 2015-11-20 17:17:00 i Listor, Livet,

 
 
Hur mår du? Helt okej, faktiskt. Just nu sitter jag i biblioteket på campus och väntar på att klockan ska slå 6 då mitt kvällskift på jobbet börjar. Jag är mest trött, hela tiden, men lyckas fortfarande hålla jämna steg med allt, vilket känns skönt. Det enda positiva med att vara nere är att en inser hur fina vänner en har, som bryr sig så när en inte är på topp.
 
Hur har november varit hittills? Ganska jobbig. November började med att farmor blev dålig, väldigt dålig, och sedan inte blev bättre igen. Det har varit en ganska jobbig tid, att inte vara hemma i sverige, att vara så långt bort när en bara vill vara nära. Men november har också haft fina stunder. Varm choklad med vänner, inlämnande av uppsats som jag blev nöjd med, och att inse hur många jag har i mitt liv som bryr sig och tyr sig och stöttar när det behövs som mest.
 
Vad har du gjort idag? Idag är den enda dagen på veckan då jag inte börjar kl 10, så idag hade jag lång sovmorgon och kom inte ordentligt ur sängen förrän kl 1. Hoppsan. Tillbringade hela morgonen i säng med engelsmannen, te, kakor och serier. Älskar att vara lat och dricka te. Tycker mindre om att sedan behöva stressa till skolan trots att en haft 6 timmar på sig från att en vaknar till en behöver gå att göra sig redo.
 
 
Vad gjorde du i november förra året? När jag kollar tillbaka på arkivet så tänker jag mest på hur jag kämpade för att krysta fram inlägg till bloggen. Skrev om filmer, serier, pyssel och tankar nästan varendaste dag. Tittar tillbaka nu och känner att ett är impad över energin som lades ned och två lite hopplös över all energi som slösades. Hade kunnat använda lite av den energin nu. Annars så hängde jag med vänner, såg på rememberance parade, pluggade och drack te.
 
Vad ska du göra innan månaden tar slut? På onsdag tar jag flyget hem till sverige, för att gå på begravning och krama familj. Kommer tillbaka till england på söndag, och ska sedan skriva klart två uppsatser och plugga inför en exam innan december tar vid. Har också en biodejt inbokad med Laura och Chelsea på lördag. Det ska bli väldigt fint.
 
Ska du göra något kul i helgen? Kompisdejt! Och läsa på om eurocentrisk kritik inom international relations, samt skriva uppsats om ämnet. Så himla nördigt egentligen, men tycker faktiskt sånt är ganska kul. Och så ska jag filmmysa med engelsmannen. Obligatorisk helggrej.
 
Har du några novembertips? 1 Samtliga avsnitt av historieätarna finns på youtube 2 Det är äntligen acceptabelt att äta pepparkakor så gör det 3 Tillåt dig själv att vara trött 4 Tillåt dig själv att vara lycklig, när det går.
 
 
 
Bilderna är från vår resa till Ghent, och listan är lite halvsnodd och omgjord från fina Klaras Amandas blogg.
 
Translation; a november list. I'm ok, although stressed and overall a bit sad. November is a dark month, this year in particular with illness in the family looming over us. However, despite feeling down, I've also never been so thankful for all the lovely people I have in my life as I've been recently. They bring light to my darkness. Thank you, guys. Life truly wouldn't be the same without you.
 

När mamma var här och hälsade på

Publicerad 2015-11-19 14:19:00 i Extra fina dagar, Livet,

DSC_7115 (kopia)
 
För ett tag sedan hade jag mamma på besök och vi hade några fina, varma höstdagar tillsammans här i Brighton. Sådär precis i guldtimmen mellan sensommar och höstrusk, då löven är guldiga, solen varm och gräset fortfarande grönt.
 
DSC_7095 (kopia)
 
Vi njöt av hösten, gick på promenader, åt god mat och hade det bra. Så himla, himla bra.
 
DSC_7293 (kopia)
 
Vi åt lyxfrukost hemma i lägenheten, med croissanter och blombukett och öppet fönster.
 
DSC_7194 (kopia)
 
Tillbringade en eftermiddag på en mysig pub inne i the North Laine, åt chips och pratade om livet.
  
DSC_7317 (kopia)
 
Tog en promenad längs med havet, fast det vet ni ju redan.
 
DSC_7210 (kopia2)
 
Blev bjudna på ostron med champagne till förrätt och kände oss som världens lyxigaste lilla minifamilj. Det är en sån himla fin ynnest att få bli bortskämd. Speciellt med något så lyxigt som en ostronförrätt med mamma.
  
DSC_7251 (kopia)
  
Fortsatte sedan kvällen med att bjuda mamma på huvudrätt på Jamie Oliver's restaurang. Det är en sån ynnest att få chans skämma bort de som betyder mest för en.
 
DSC_7200 (kopia)
 
Gick runt Brighton och njöt njöt njöt av att få ta det lugnt i höstvärmen och bara umgås.  
  
DSC_7112 (kopia2)
 
Och avgudade höstens sista varma solstrålar, strålande ner genom lövverket och dansande på kinderna. Att kolla tillbaka på de här bilderna och minnena nu, och tänka på hur bra vi hade det, hur bortskämt bra det var, med sällskap och prat och mamma och mat, är tillräckligt för att hålla mig gående i höstrusket och pluggstressen lite till.
 
Translation; some pictures from when mum was here. I know, it's a while ago. But still. It was such a lovely few days, with talks and strolls and food and sunshine. Just looking at the pictures now is enough to envigorate me, enough to keep me going a bit more through this autumnal rain and darkness.
 

Krafter, vågor och rädsla

Publicerad 2015-11-14 13:42:00 i Livet, Tankar och åsikter,

 
Bae of the Beach
 
 
Bae of the Beach
 
 
Bae of the Beach
 
 
Bae of the Beach
 
 
Tänker på Paris, på Beirut, på flyktingar. På alla som är rädda, ledsna, sårade. Alla de som lämnas efter dessa vågor av ondska som drar över världen. Och jag tänker på den där dagen, när klara var här på besök, som var så stormig. En sån där höstig dag med havsstänk i luften som får läpparna att smaka hav och håret att knytas i tovor.  En dag där vågor går höga och vinden blåser starkt, och en känner sig liten men levande mitt bland naturens alla krafter. Att se naturens krafter och att känna de dra i håret, får åtminstone mig att inse hur liten jag är i denna stora värld. Och hur fantastiskt stor världen är. Hur mycket kraft som finns i den.
 
Det finns så många, stora krafter i denna värld. Krafter för ont, och krafter för gott. Som ständigt slåss mot varandra, mot allt annat, mot stränder och stenar och städer. Drar sig fram och tillbaka. Det är lite som att stå vid en strand, och se en våg slå upp emot en med all sin kraft och styrka. Se den bryta mot stenar och mark och flytta allt i sin väg. Och en känner att en liten människa har inget att sätta upp emot den. Den ser ut att sluka allt. Ser ut att aldrig kunna stoppas, tills den plötsligt tappar styrka och dras tillbaka igen. Det känns överväldigande nu, när en står mitt i det, men jag måste våga tro att även detta kommer ta slut. Att vi bara måste hålla ut, våga tro att vi klarar detta. Kämpa emot medan det stormar och drar, våga tro att vi är starka nog att stå emot. Våga tro på att kärlek är starkare än hat. Att även denna kraft kommer försvinna bort. Som vågor mot en strand.
 
Translation; some pics from when my sister Klara was here, and we went down to the beach on a particularly stormy day. I love seeing and feeling the forces of nature, the wind blowing in your hair and the waves splashing down in front of you. It makes me humble, towards the world I live in. That I am nothing, compared to the vasteness of the world. And that the forces of the world are all to fade. Like waves against a shore, they splash up and make a mess and they feel so overwhelming. Right up until the moment when they're drawn back again. Back, out again. Like waves in the sea.
 

Femte november

Publicerad 2015-11-05 14:48:02 i Livet,

 
Livet är kämpigt nu, stressigt nu, jobbigt nu. Från alla håll och kanter. Så kan vi, för en stund, 
bara fokusera på något annat? För ett år sedan idag var vi i Lewes och firade femte november, 
såg på parad och drack glögg och mådde bra. Jag skrev om det här, ifall någon är intresserad.
För er andra, vill jag bara visa lite bilder från livet för ett år sedan.
Jag från livet just nu återkommer om en stund.
 
 
 
 
 
 
 
 
Translation; Life is pretty crap right now and I'm doing my best to get through it. So instead of focusing on today, let's reminisce over today a year ago, when we went to Lewes bonfire night. Me of then really enjoyed it. Me of now will be back in a bit.