Finbesök och promenad längs med havet

Publicerad 2015-10-11 18:42:00 i Extra fina dagar, Livet,

Nej hörreni nu verkar det som att jag hamnat här igen. Här där jag tagit på mig liite för mycket och jobbar liite för intensivt och sedan glömmer bort allt annat. Som att sova. Eller umgås med vänner. Eller ta kort till bloggen. En tycker ju att en borde lära sig tillslut, det där med att balansera livet bättre. Men herrejäklar vad svårt det är.
 
Något som hjälpt mig den här gången med att dels inse problemet i och dels ta tag i och bryta denna cirkus av upptagenhet, var helgens finbesök. I onsdagskväll kom nämligen mamma hit! Hon tillbringade tre hela fina dagar här i Brighton, och vi hade det så himla bra och lugnt och glatt och härligt. I lördags, alltså igår, åkte vi ut på äventyr till the undercliff walk, som går längs med havet utanför Brighton. Och jag tycker att ni kan få hänga med ni med.
 
DSC_7330 (kopia)
 
Jag och finaste finaste mamma glada och vindblåsta. Tycker den här bilden är så himla fin.
 
DSC_7373 (kopia)
 
The undercliff walk är alltså ett långt promenadstråk som går längsmed kustens vita kalkklippor. Det är kilometer efter kilometer med havsutsikt och kustklippor som sträcker sig ända till horisonten.
 
DSC_7310 (kopia)
 
Havet var mörkt turkost och alldeles glittrande. Det luktade hav och salt och sommar även fast det ju är höst nu.
 
DSC_7438 (kopia)
 
Även engelsmannen var med, och var snygg som vanligt. Jag vet, han är mer än bara looks och jag borde inte objektifiera honom så, men kolla liksom. Han är ju så jäkla drömmig.
 
DSC_7453 (kopia)
 
Vi promenerade över en mil längsmed kusten, upp och ned för kullar och vid havet och uppe på gräset ovanför. Överallt var utsikten helt fantastisk.
 
DSC_7404 (kopia)
 
Så när vi kände för det stannade vi för picknick. Mamma mor hade stått för inhandlande av proviant dvs inhandlande världens finaste och mest plockiga lunch. Baguette, vindruvor, macarons, nötter, brie, fikon och dadlar. Mmmmmmmmmm.
 
DSC_7317 (kopia)
 
Men mestadels av dagen promenerade vi. En känner sig så himla liten här där en står som en liten människa mellan det gigantiska havet och de tronande klipporna. Men jag tror det är ganska bra att ibland inse hur obetydlig en är. Åtminstone för mig lättar den insikten lite av all prestationsångest en känner i livet.
 
DSC_7466 (kopia)
 
Åh asså tycker så mycket om den här promenadvägen. Just igår var det så lugnt och så varmt och så stilla. Vädret var perfekt höstvarmt, havet lugnt, fåglarna i fjärran och sällskapet nära. Det var så fridfullt.
 
DSC_7334 (kopia)
 
Dessutom är ju stränderna här i södra england fyllda med alla dessa runda stenar som låter så speciellt när en går på dem. Det går inte att förklara riktigt, men om du har gått på stränderna här så vet du vad jag pratar om. Jag älskar verkligen det ljudet.
 
DSC_7348 (kopia)
 
Och något annat jag älskar här i världen är min mamma. Hon är så himla bra att ventilera och prata och ha det bra med. Och så bra att få en att tänka efter och tänka om. Den här helgen var verkligen så välbehövlig för att fylla på uttömda batterier, och så bra för att inse hur bra en kan ha det om en bara andas lite mer och tar det lite lugnt. Så bra som en har det när en får tillbringa en lördag med mamma. 
 
Translation: Mum's come over for a visit! One day we took her out to the undercliff walk outside of Brighton, and walked alongside the promenade beneath the chalky cliffs. It was such a gorgeous day and the sea was lovely and the weather really temperate. We walked along the promenade for over 8 miles, had some picnic - which consisted of such gorgeous food which you can probably guess mum bought - and enjoyed the sound of walking on the pebble becah. It was such a lovely day, and such an eye opener for miss forgets to relax and how to say no to some things(that's me). I've realised now that I probably need to slow down and enjoy life a bit more, and have a nice calm time even when mum isn't around to make everything joyous.
 
 

Kommentarer

Postat av: Jennifer Palmblad

Publicerad 2015-10-11 23:24:41

Men åh, så himla fint! Var är det du bor egentligen?

Svar: Men du tack! Jag bor och pluggar i Brighton, tillsammans med min pojkvän :)
Frida

Postat av: joré

Publicerad 2015-10-13 08:00:23

vad fina ni är alla tre, och så galet vackra bilder! verkar som en härlig dag. <3

Svar: Men hallå du tack! Det var verkligen en fantastiskt fin dag :)
Frida

Postat av: lovisa

Publicerad 2015-10-17 20:44:33

picknickbilden <3

Svar: <33
Frida

Postat av: Daniella Chanelle

Publicerad 2015-11-19 17:24:52

Alltså åh, varför upptäcker jag detta nu när jag bor på andra sidan stora lilla ön? :(

Kommentera inlägget här
Publiceras ej