In Bruges part 2

Publicerad 2015-10-20 12:12:00 i Livet, Resor och upplevelser,

 Nu är det dags för del två av vår resa till Brugge! Del ett hittar ni → här ← och ifall ni inte hört talas om fridas belgienturer förut så heter jag frida, min pojkvän går under aliaset engelsmannen och vi tillbringade en helg i augusti i Belgien och jag har ännu inte delat med mig av alla bilderna så de går vi igenom nu. Alla med? Tandborstar packade? Seatbealts on? Då kör vi!
 
DSC_5184 (kopia)
 
Här är mitt i vår promenad genom brugge, då vi precis hittat ännu en kanal med fina broar att följa. Brugge är en sån stad som inte har så mycket att göra, men så många gamla fina hus och starka stenbroar och vackra gatuhörn som en måste se. Det råkar faktiskt vara mitt favoritsätt att resa på, då en får så många prislösa minnen och upplevelser, men utan att behöva betala pengar för det. Billigt, men så, så värdefullt.
 
DSC_5187 (kopia)
 
OCH HÄR HÖRNI har vi min favoritstund på dagen. Ser ni denna hund? SER NI? Detta är en lokalkändis i Brugge, alltså har varit med i filmen In Bruges med Colin Farrell kändis, som blivit känd enbart för att den är en hund som alltid sitter i sitt fönster och ser ut att må bra. Väldigt bra anledning att vara känd för.
 
DSC_5196 (kopia)
 
 
Jag tyckte så mycket om denna hund så det får bli en till bild på'n. Vet inte vad det är med mig men är inne i värsta katt och hund perioden. Vill klappa allt. Så när vi stötte på detta var jag helt förbi mig själv av excitement. Liksom, att vi råkar stöta på en lokalkändishund bara sådär. Kolla vilken fin hund. Så himla nöjd med livet. Too good for this world. Too pure. 
  
DSC_5193 (kopia2)
 
 
Engelsmannen var inte fullt så impad som jag, även om han väl uppskattar en hund som har det bra han med. Så medan jag var upptagen av excitement över hunden tog han fram kartan och letade fram vart vi skulle gå nu.
 
DSC_5226 (kopia)
 
För vi hade vid det här laget blivit hungriga och tyckte att det var dags för middag. Så vi stannade på ett 500 år gammalt café och åt löksoppa. Och ja, du läste rätt. Detta café har hållit hus i denna lokal i 500 år. Aldrig stängts. Aldrig flyttats. På 500 år. Om en ska relatera så har jag i mitt tjugoåriga liv flyttat nio gånger.
  
 
DSC_5153 (kopia2)
 
Promenera promenera promenera lite till. Gick förbi ett hus som Audrey Hepburn bott i och dessa träd som väl mest bara huserat fåglar.
 
DSC_5254 (kopia)
 
Vi hade en specialkarta med oss, gjord av lokalbor och för unga engelskspråkiga turister, och en av punkterna i den innefattade en pub i en kyrkkällare vilket ju självklart måste besökas. Så det gjorde vi. Kolla cool ingång. God öl var det med, fast det var för mörkt och kyrkkällaraktigt för att ta kort.
 
 
DSC_5261 (kopia)
 
 
Nöjda efter den upplevelsen styrde vi fötterna in mot stadscentrumet igen. Älskar belgiska städer pga deras klocktorn som gör det nästintill omöjligt att tappa bort sig. Vet du inte var du är? Kolla efter det gigantiska klocktornet och gå i den riktningen. Klart.
 
 
DSC_5277 (kopia)
 
 
Solen var påväg ner när vi var åter på stora torget bland alla fantastiskt gamla hus, och en orkester spelade peppiga låtar med bronsinstrument. Väldigt festlig stämning med solnedgångsljus.
 
DSC_5274 (kopia2) 
Vi stötte även på dessa två inne på torget. Hejhej! (Om ni inte läser den här bloggen särskilt ofta så är det alltså jag och min pojkvän. Rolig en är.)
 
 
DSC_5268 (kopia)
 
 
Stortorget är verkligen så jäkla fint, som tagen från en julsaga. Detta hus är ett postkontor? Tycker det är så fint hur dagens sista strålar värmer upp och lyser upp. Just solnedgångsljus är så himla varmt och härligt.
 
 
DSC_5292 (kopia)
 
 
Vi hittade en gata som vi inte utforskat förut - även fast vi väl på vår enda dag i Brugge väl missat många gator - och slog in på den. Gick förbi uteställen och chokladaffärer och en staty.
 
 
DSC_5295 (kopia)
 
 
Och tyckte att det var dags för en till våffla. Alltså belgiska våfflor måste ju vara bland det bästa som finns.
 
DSC_5318 (kopia)
 
 
Så hipp happ hade solen gått ned och orkestern gått hem och stortorget såg ut såhär. Vi gick till en bar som serverade en öl som bara de i hela världen serverade, åt ostkuber och blev lite runda under fötterna.
 
DSC_5322 (kopia)
 
 
Sedan, när ölen druckits upp och ljusen falnat och fötterna tröttnat gick vi genom nattliga brugge med alla sina ljus och lampor, tillbaka till tåget och åkte hem till vandrarhemmet. Tack för denna dagen, Brugge. Vilken fantastisk stad du är.
 
Translation; part deux of our trip to Bruges! We walked alongside the canals, saw the gloriously famous bruges-dog who has been in hollywood films etc. etc. drank beers in a church cellar, ate waffels and visited a 500 year old café, took selfies and drank some more beer. I loved Bruges, such a gorgeous city.

Kommentarer

Postat av: Daniella Chanelle

Publicerad 2015-10-20 15:34:35

Älskar gamla hus <3

Postat av: Matilda

Publicerad 2015-10-26 15:26:05

Åhh, hunden!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej