På sistone

Publicerad 2015-10-22 20:30:00 i Livet,

Hösten har kommit med stormsteg och marken är täckt av eldfärgade löv. Om kvällarna får en vira filten extra nära när fönstren skallrar och vindarna viner kallt. På mornarna är luften krispigt kall och jag väntar bara på att se den första frosten komma krypande. Men kvällarna är fortfarande ljusa och dagarna är fortfarande varma; hösten är här men sommaren har ännu inte helt släppt taget. Regnjackan ackompanjeras av den rödgula halsduken och vantar packas ned på mornarna, även om de ännu inte alltid behövs.
 
DSC_7144 (kopia)
 
Jag är mitt uppe i allt och är alltid på väg någonstans. Jag som bara dricker kaffe när jag verkligen behöver det har nu minst en kopp per dag och djupdyker in i text efter text dag ut och dag in. Står i kassa och frågar om folk vill ha kvitto tills dagen övergått till natt och det är dags att åka hem. Försöker träffa vänner men alla är för upptagna för att det ska gå ihop. Pratar med föreläsare om uppsatser och börjar nästan gråta av stress framför honom, mitt bland alla böcker och kaffekoppar. Kollar igenom almanackan och undrar när jag näst får vara hemma och ta det lugnt. Får säga åt mig själv att nu får du ta och sätta dig ned och andas lite.
 
DSC_7131 (kopia)
 
Kommer hem och kryper upp i engelsmannens famn och frågar om vi bara kan sitta i sängen ikväll och se på film. Får komplimanger från oväntade håll som får en att hålla igång lite lite till. Träffar bästa vännen på bussen hem och får 20 minuter att ta igen allt. Blir enhälligt vald till överrepresentant för hela politikdepartementet och känner kinderna blossa av lycka. Känner mig extra fin en dag och inser att jag visst glömt sminka mig den senaste veckan men varit fab ändå. Tillbringar en kväll med film och mat och vänner och mår så bra. Dricker varm choklad och äter vaniljkakor. Livet rullar på och är allt på en och samma gång. Fint, stressigt, och höstigt.
 
Translation; What I've been up to recently, as university is heading into essay times and my commitments are taking up more and more time. I'm drinking lots of coffee, reading up on women's representation in Europe, stressing over deadlines and on one particularly bad day I'm only seconds away from crying in front of a lecturer. I'm also rejoicing over the autumnal feeling outside, the crisp air and the fiery leaves that fills up the ground all over campus. Meeting lovely new people, accidentally bumping in to a best friend on the bus, having a film night with the gang and getting elected chair rep. Life is going on, and it's everything. Good, bad, and autumnal.
 

Kommentarer

Postat av: ISA

Publicerad 2015-10-22 23:21:48

tycker ändå det låter fint! <3 bara stressen inte blir för långvarig. Ta hand om dig! kram

Postat av: Daniella Chanelle

Publicerad 2015-10-23 00:20:16

Skönt att ha ett extrajobb ändå. Ekonomi är det enda som låter mig bo här och det skrämmer mig så himla mycket.

Postat av: jore

Publicerad 2015-10-24 20:40:06

men vad fint det låter ändå, och vilka bilder! låt inte stressen ta över bara och njut av de stressfria ögonblick du får! kram. <3

Postat av: Embla

Publicerad 2015-10-27 12:20:44

har stirrat på sista bilden jättelänge nu, SÅ fin. fan för stress, men hoppas de fina stunderna väger upp det.

Postat av: linah

Publicerad 2015-10-27 14:37:33

såå vacker bild! <3

Postat av: Malin Hyving

Publicerad 2015-11-01 13:12:35

Älskar hur du beskriver din tid och så bra det passar med bilderna. Det är liksom samma sagostämning över alltihop.

Har också haft en sönderstressig månad med heltidsjobb, extrajobb och volontäruppdrag. Helt crazy, fast nödvändigt för ekonomin. Men det orkar man ju inte i längden och min sömn har verkligen blivit lidande. Nu tar vi och lugnar oss lite, va?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej