En höstlista

Publicerad 2015-09-13 06:21:00 i Listor, Livet,

 
1. Vad är det bästa med hösten?
Alla nystarter och omstarter. Älskar att ladda upp inför skola och jobb och andra uppdrag, känna hur det kliar i en att efter en lång och varm och ledig sommar ta tag i höstens utmaningar. Dessutom älskar jag höstens rostigt varma färger, och lyxen i att ha på sig stickat typ varje dag.

2. Vad kommer du äta i höst?

Billigt, vegetariskt och varmt. Främst olika grytor i varma färger, som curry eller denna jordnötstomatsgryta

3. Vad kommer du dricka i höst?

Chaite och rödvin.

4. Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst?

Mina nystickade vantar och matchande hårband. Hatar att frysa så jag packar alltid med mig varmt att ha om huvudet och händerna.

 
5. Vad gör du om dagarna egentligen?

Just nu njuter jag fortfarande av sommarledighetens sista dagar och ska iväg på en sista weekend excursion till the lake district innan jag ska tillbaka till Brighton för plugg och jobb och engagemang i diverse studentsällskap.

6. Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?

Försökte vänja mig vid den fortfarande nya upplevelsen att bo utomlands, gick på invigningsfester med de som visade sig bli mina finaste vänner och började första året på universitetet.

7. Vad läser du?

Wolf Hall av Hillary Mantell. Handlar om England under 1500-talet och då det råkar vara Ghent och Brugge och Antwerpens storhetstider känns det väldigt passande med tanke på vår nyliga belgienresa. 

 
8. Vad tittar du på?

Är i en tv-serie paus för tillfället, och ser istället om gamla favoriter. Så som Parks and Recreation, Doctor Who och Blackadder. Fast mest Parks and Recreation. 

9. Vad var bäst med sommaren?

Åh, det är så svårt att bestämma sig för ett så jag tänker istället bestämma mig för ett par fyra stunder. Som när jag och engelsmannen lyssnade på en gratis pianokonsert sent på kvällen mitt inne på ett belgiskt torg medan natten föll runtomkring oss. Eller när jag och mamma satt på operaterassens uteservering mitt en somrig eftermiddag. Eller när jag och minstasyster och pappa stannade mitt i dalarna och badade i en tom och stilla och sommarvarm skogsjö. Eller när jag drack björksavsvin med mormor och morfar och pratade om det som varit och det som blir. Eller när jag och engelsmannen kysstes på en bro i St. James' Park i solnedgången. Jag gillar att samla på små stunder. Och dessa stunder var mina bästa den här sommaren.

10. Vad har du för höstplaner?

Jag vill läsa mer och bättre - dvs. ägna mindre tid åt sociala medier och tumblr posts och mer åt tidningar och böcker och argumentativa texter - laga mycket varm mat, hamna i feministiska argument över ett glas vin med nära vänner. Jag längtar efter att ha familj på besök och att återgå till studier och mysa med en kopp te framför en serie. Mer definitiva planer kommer väl så småningom.

 
Och juste, listan är lånad från Flora.
 
Translation; an autumn list. I hope to spend my autumn with my boyfriends and close friends, drink wine and rant about patriarchy, work hard and learn alot, wear knitted hats and watch tv series.
 

Kommentarer

Postat av: Sandra

Publicerad 2015-09-13 08:21:02

Älskar den här listan! SÅ mycket pepp på en och samma gång plus att dina bilder är ljuvliga som vanligt!

Svar: Men du åh vad jag känner likadant! Älskar höstlistorna som går runt bloggarna just nu, så peppiga och mysiga.
Frida

Postat av: June

Publicerad 2015-09-15 18:32:42

Fin liste :D

Svar: Tack!
Frida

Kommentera inlägget här
Publiceras ej