Recept: portobelloburgare och hummus

Publicerad 2015-09-26 06:00:00 i Livet, Mat och recept,

Efter två ganska djupa inlägg efter varandra känns det som att det är dags för denna blogg att handla om annat. För även om livet ju är djupt och krångligt på så många sätt, samt härligt och fantastiskt på massa andra, och alla sådana riktiga känslor förtjänar att tänkas över och skrivas om, så är livet också ibland väldigt lätt. Som kvällar en tillbringar med nära och kära och levande ljus och blommor och god mat. Just en sådan lätt kväll hade jag för några kvällar sedan, då jag och engelsmannen avslutade en dag mitt i veckan med finmiddag: portobelloburgare. 
 
 
Portobelloburgare är verkligen den bästa, billigaste, mest vegetariska lyxmiddag vi äter. Och vi gör såhär: 1) skär upp rotsaker och hä't in i ugn. Typ 200 grader. 2) lägg upp portobellosvamparna på en plåt med foten upp 3) rör ihop riven parmesan, senap, soja, honung och vitlök och lägg på svamparna, liksom inne i hatten 4) skjuts in i ugn. Sedan är det dags för tillbehör.
 
 
Denna vecka gjorde vi hemgjord hummus! Hummus är verkligen bland det bästa jag vet. Så gott. Så lyxigt. Så billigt. Jag gör såhär: 1) häll en burk kikärtor i en bunke tillsammans med en halv dl olivolja 2) addera en vitlöksklyfta, en sked tahini, peppar, salt, basilika och en skvätt av valfri stark sås 3) mixa med mixer tills fluffig. Om du inte har tahini hemma så rekommenderar jag lite mer vitlök bara för smak. 
 
Sedan kan en fixa med andra tillbehör så som en vill. Ibland karamelliserar vi lök, denna vecka hade vi 'braised cabbage' dvs rödkål stekt med äpplen och kanel, tomat och så hummusen förstås. Vi öppnade också våra sista belgiska öl, vilket gjorde det alldeles extra trevligt och speciellt. Sedan skar vi upp tomater och serverade med babyspenat och hamburgerbröd och mmm. Och så får vi till vår favoritmiddag!
 
Translation; One of our favourite dinners to make is portobelloburgers with toppings and sides. This week we did hummus, braised cabbage, tomatoes and spinach. 
 

Kommentarer

Postat av: ɑ n n i k ɑ

Publicerad 2015-09-26 18:39:24

Mumsigt :D

Postat av: Sandra Leone

Publicerad 2015-09-27 09:52:01

Hummus är livet <3

Svar: Visst är det <3
Frida

Postat av: Daniella Chanelle

Publicerad 2015-09-27 16:49:57

men dör <3

Postat av: Thea

Publicerad 2015-09-29 19:54:02

Alltså det här lät ju ungefär hur underbart som helst?!?!

Har aldrig ätit portobello men det kanske är dags att prova nu? Har ju ätit halloumiburgare så det nästan sprutar ur öronen så det kan ju vara bra med omväxling, hihi!

Postat av: Jeanette

Publicerad 2015-09-30 18:01:08

Wow det där lät verkligen gott!

Svar: Det är verkligen helt helt helt helt fantastiskt gott!
Frida

Postat av: Embla

Publicerad 2015-10-20 23:56:51

alltså det låter verkligen som drömmiddagen. portobelloburgare = heaven, hummus = heaven.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej