Självkänsla, statistik och tacksamhet

Publicerad 2015-09-22 13:50:00 i Livet, Tankar och åsikter,

DSC_6508 (kopia)
 
Hej hörni, och oj vad mycket kan förändras på så lite tid. Sedan jag skrev det senaste inlägget om mina berg har mycket hänt, både fysiskt och psykiskt i livet och i huvudet. Universitetet har börjat igen och jag är tillbaka i biblioteket med mina texter. Jobbet har startat och jag är tillbaka bland krossade vinflaskor och kvitton. Jag har också ägnat mycket tid i negativa tankar om bloggen och antalet följare och kommentarer den får, och brottats med känslor som en inte vill ha men ändå är så svåra att göra sig av med. 
 
Det känns så himla gnälligt och tråkigt att skriva om att att önska sig mer följare eller kommenterare eller besökare. Dessutom känns det nästan som ett tabu att vara missnöjd med hur många en har, och på grund av det så jag har inte velat dela med mig av dessa känslor förrän nu. Nu när jag har klarat av min brottning med känslor och självkänslan. Nu när jag kan åter se varför ett tabu existerar runt om att reducera människor till nummer och att värdera ens liv utifrån uppmärksamheten en får av andra. Dessutom har jag insett att personliga kriser angående antal följare eller läsare egentligen inte har att göra med ens antal följare eller läsare alls. Det går djupare än så. Djupt ner till självförtroende och självkänsla. Ett behov att få en klapp på axeln från andra, helt enkelt för att en just där och då inte kan ge det till sig själv.
 
DSC_6381 (kopia)
 
Men jag har nu tagit mig upp genom kurvan av självmisstroende och tillbaka till ett självförtroende. Jag kan klappa mig själv på axeln, och behöver inte desperat be om det från någon annan. Jag har åter lugnat mig i tanken på att värdet på det en gör i livet inte har att göra med hur många människor som vet om att en gör det. Värdet ligger tvärtom i en själv och hur en själv värderar det en gör. Ifall några vill ta del av det, så är det fantastiskt. Om inte, så är det så. Efter den kurvan av självmisstroende och överfokusering på triviala ting som verkar så övervälmande är jag glad att åter vara uppe i min studentbubbla. Det ger mig en välbehövlig distans till bloggvärlden med sina likes och hjärtan och tickande statistik. Som att livet kunde mätas i siffror.
 
Jag är också så glad över att jag har så fina människor som tar tid ur sin vardag att läsa det jag skriver och tänker och gör. Som delar med sig av sina tankar och åsikter, och som jag nästan tycker att jag känner även fast vi ju aldrig setts. Och vars bloggar och hemsidor och känslor jag får ta del av. Och jag vill säga förlåt. Förlåt, för att jag inte uppskattade er så som ni förtjänar. Ni är fantastiska människor och jag är så glad att jag får prata med er. Tack, för att ni läser. Tack, för alla era stödjande och upplyftande och positiva ord. Det betyder verkligen jättemycket. Tack, för allt som ni delar med er av. Det är så trevligt att ha er här. 
 
DSC_6347 (kopia)
 
Translation; I've recently been focusing way too much about the amount of followers I have on social media, and feeling down about it. Or, I've been feeling rather self-conscious and self-doubting and it lead to me wanting others appreciation as substitute of my own. It didn't work. So I want to apologise, for trivialising you readers to something as ridiculous as numbers. And thank you, for spending time here. Thank you for getting to know me, and for letting me getting to know you.
 

Kommentarer

Postat av: Dixi Wonderland

Publicerad 2015-09-22 14:35:57

Alltså du är för go! Tror jag förstår till viss del vad du menar med inlägget. Blev först rädd att du skulle skriva att du ska sluta blogga vilket jag verkligen inte hoppas att du kommer göra! Via din blogg kan jag drömma mig bort till en värd som är så olik jämfört min egna och det är så underbart :)

Svar: Men du vad söt du är, och så kul att höra att du får så mycket från min lilla blogg <3
Frida

Postat av: armani

Publicerad 2015-09-22 17:09:07

love u <3

Svar: <3333 u 2
Frida

Postat av: lovisa

Publicerad 2015-09-22 19:53:14

du är magiskt bra, glöm aldrig det! <3

Svar: Men du åh vad fin du är <33
Frida

Postat av: Daniella Chanelle

Publicerad 2015-09-22 22:06:27

tack för att jag prata med dig och ta del av glimtar från din vardag <3

Svar: tack själv! det är så himla fint att få lära känna varandra och prata och finnas till för varandra <3
Frida

Postat av: Agnes

Publicerad 2015-09-23 11:00:31

Åh, hoppas att det känns bättre nu i alla fall! Din blogg är ju så fin!

Svar: Men du åh tack tack tack! Det gör det absolut :) <3
Frida

Postat av: ISA

Publicerad 2015-09-23 23:20:44

Men fina, VI är glada som får ta del av ditt vardagsliv med all dess charm. Men jag kan verkligen relatera.. detta ständiga bekräftelsebehov! :O Kram <3

Svar: Men finaste du, tack tack tack <3
Frida

Postat av: Sandra

Publicerad 2015-09-24 08:06:53

Kan verkligen känna igen mig i det här inlägget, Frida. Hur man helt plötsligt börjar tvivla, jämföra och bara känna sig allmänt kass och nere. Undrar varför det blir så ibland? Jag mår så mycket bättre när jag kan få bekräftelsen från mig själv, när jag tror pådet jag gör och den jag är men ändå så trillar jag ju dit ibland. Skönt att du lyfter ämnet!

P.S älskar din blogg och dina bilder :)

Postat av: anna

Publicerad 2015-09-27 13:10:10

så fina bilder!

Svar: men du tack!
Frida

Postat av: Emma

Publicerad 2015-09-27 18:11:23

Det är helt okej att känna så Frida. Ibland har man förväntningar, men det är inte alltid verkligheten lever upp till dem och då är det okej att vara ledsen/arg/frustrerad osv. Jag har läst din blogg kanske i ett år snart, och jag blir alltid så glad av dina inlägg, dina vackra bilder och texter. Jag bodde själv i Brighton i fyra månader för fem år sedan och det är så fint att återuppleva delar av Brighton genom din blogg. Tyvärr är jag hemskt dålig på att kommentera och jag är ledsen för det, jag vet liksom inte vad jag ska skriva, för egentligen känner ju inte du och jag varandra. Men du ska veta att jag tycker om din blogg hemskt mycket i alla fall och att du verkar vara en väldigt fin person. Så jag hoppas du fortsätter blogga och dela med dig av dina äventyr framöver också. Kram till dig <3

Kommentera inlägget här
Publiceras ej