Vem jag var när jag var 20

Publicerad 2016-04-03 11:33:00 i Livet, Tankar och åsikter,

Imorgon är min födelsedag, dagen då jag fyller 21. Dagen jag lämnar året då jag var 20 bakom mig, med allt allt allt det varit. Men också allt allt allt jag varit. Allt jag just nu är. Så innan klockan inatt slår tolv och jag övergår till ett nytt år i livet, ett nytt år att fylla med minnen och känslor, så vill jag åtminstone försöka stanna tiden. Spara den jag är just nu. Vem jag var när jag var 20.
 
Friends
 
Mina vänner kallar mig Frida, Friday, Old Gus eller Swede, och de vännerna är det finaste jag har i livet. Jag har alltid haft vänner, men aldrig som dessa. Sådana som jag kan ringa mitt i natten och veta att de kommer springande, som ringer mig när deras lägenhet fylls med rök för de vet att oavsett var jag är så är jag snart där. Vi har varandras ryggar, finns alltid för varandra. De är med mig och peppar och hejar när det är valtider, de sitter och håller handen och torkar tårar när det är dags att göra slut och de sitter på stranden och väntar och vinkar och ler när vi bestämt att ikväll är en grillkväll. De är de finaste jag har.
 
Jag har börjat tycka mer och mer om mig själv. Tappade sjukt mycket vikt genom februari, men ägnade sedan mars åt att återgå till vanliga jag igen. Tyckte inte om smala tunna jag. Det var ju inte jag. Och med varje måltid jag åt visade jag ett mentalt finger åt alla gamla hjärnspöken som aldrig tyckte att jag dugde. Jag duger. Jag är okej. Även fast jag fortfarande med varje komplimang undrar när omvärlden kommer inse att jag inte är så bra som de tror jag är, så börjar jag mer och mer också ta åt mig komplimangerna. Lyssna. Ta in. Och försöka förstå att det de säger menas och är sant.
 
Friends
 
Jag är singel, och känner mig mer jag än jag gjort på länge. Är så glad att få vara ute så länge jag vill, hemma så länge jag vill, och att aldrig mer behöva känna att jag behöver be om ursäkt för den jag är. Att jag är stark i mig själv. Och det där hjärtat som vant sig vid tanken att aldrig mer få känna ny kärlek, pumpar och spritter så där som jag glömt att hjärtan kan pumpa och spritta. Jag är lite kär på nytt. Och så glad i att få känna känslor, känna mig själv leva, på nytt. Längtar efter sådana nätter som Sandra Beijer skriver om, om långa nätter med klackar och drinkar och kyssar i hörn. Om ögon som möts och känslor som sprakar. 
 
Jag ser fram emot framtiden, mot våren och sommaren och de nästkommande åren. Att få ha en till sommar i Brighton med klackar och vintageklänningar och grillkvällar i solen. Kicka ass som Sussex Uni's Women's Officer. Få hitta nya engelsmän att kyssa i gränder och nya ögon att förlora mig själv i. Fira min födelsedag med ett storkalas och glitter och drinkar. Ta tag i pluggandet igen och lämna in mina uppsatser och bara känna mig så stolt över att jag gör det så bra. Känna solen i ansiktet när jag kliver ut från biblioteket. Få fortsätta leva livet, med mina finaste vänner i denna fina stad där jag känner mig så så så hemma. Jag mår bra. Jag är bra. Och jag är precis där jag vill vara. Vem jag var när jag var 20, är precis den jag ville vara.
 
Friends
 
 
Translation; I'm turning 21 tomorrow, and leaving all I was when I was 20 behind. But before that happens, I thought I'd try and preserve who I was when I was 20. As far as that's possible, in a piece of text.
 
When I was 20, I would've been nothing without my friends. They're the kind of friends I never knew a person could have, the kind of friends that would come running in the middle of the night if you needed them, and who would call you when they need someone because they know that no matter where you are, if they need you, you will soon be with them.
 
I'm also becoming better and better friends with myself. Starting to appreciate me, to feel like the person I am and the body I have is actually kinda cool. And for every positive thought I'm flipping the finger to my old ghosts, telling the thoughts that said I wasn't good enough that yes yes I am. I'm good. I'm alright.
 
I'm also single, and so happy to finally get to be my own atomic individual. And I'm looking forward to feeling and falling in love again. To dance all night and kiss in alleyways and just get to be me and enjoy being just that. Me.
 
I'm looking forward to the future, I actually can't wait to turn 21 and experience everything that 21 will bring with it. To kick ass as women's officer, to hand in my essays and feel proud of the work that I've done. To spend summer evenings down on the beach with my friends, late nights on the dance floor, mornings riding the bus to work and my days in the library. To catch someone's eye in a crowded room. Feel the sun warm my face as I step out in the sunlight. Drink copious amounts of wine and complain about life. But still, really, deep down, feel really happy.
 
And that's what life was when I was 20. Who I was when I was 20.
 

Kommentarer

Postat av: lovisa

Publicerad 2016-04-03 14:50:00

vilket superfint inlägg. som att det har varit motvind så länge och helt plötsligt vänder vinden mitt i en backe och man slipper trampa en stund. så fint. massa grattis <3

Postat av: Daniella Chanelle

Publicerad 2016-04-03 16:04:49

grattis på födelsedagen finaste frida <3

Postat av: Alma

Publicerad 2016-04-03 20:40:55

Så fint inlägg och grattis på födelsedagen <3

Postat av: Lili

Publicerad 2016-04-04 13:54:31

Vilket fint inlägg, så underbart att känna som du gör, och grattis på födelsedagen!

Postat av: joré

Publicerad 2016-04-05 20:38:45

men iiiih!! tror jag sagt det innan men säger det igen: du är så jäkla inspo!

Postat av: Thea

Publicerad 2016-04-06 16:11:32

lika bra som alltid, och så himla träffsäkert. hoppas du hade en helt fantastisk födelsedag, men med tanke på hur fina dina vänner verkar, så har jag inga tvivel <3 grattis i efterskott fina du!

Postat av: Linnea Aurora

Publicerad 2016-04-27 14:17:31

Åh, älskar det här inlägget! Hoppas du hade en jättebra födelsedag!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej