Best nine 2015

Publicerad 2016-01-01 19:02:55 i Listor, Livet,

Okej, som ni vet så har ju jag en förkärlek för listor. Allt som ger mig möjlighet att strukturera upp den omöjligt komplexa världen vi lever i, tar jag till mig och gör till mitt, och listor gör precis just det. Och då 2015 ju nu är över och borta, men ändå fortfarande så nära och så känslofyllt och så stort, så tänkte jag att jag skulle lista upp mitt år. För att göra det enklare att hantera. Eller bara för att listor är kul. Så här är mina best nine för 2015, inte utifrån vad andra gillat, utan det jag gillat.
 
1. En bild du tycker extra mycket om, Den här togs uppe på ett slott inne i Ghent i Belgien, och jag kommer så väl ihåg hur bra jag mådde just där just då. Hur jag kände mig on top of the world, med utsikt över en medeltidsstad, hoppade mellan tinnar och torn och skrattade med min engelsman, och hade belgiska våfflor i magen. Som en queen of fucking everything. Typ.
 
Top of the world
 
2. En stund du kommer komma ihåg, När jag och engelsmannen stod på kullen mitt i natten, och kollade upp på stjärnorna ovanför oss. Vi hade bara några timmar tidigare kommit fram till västerbotten, och njöt fullt ut av kylan och snön och stjärnorna. Alla andra hade gått och lagt sig, så det var bara vi två och månskenet. Eller, vi två och en varg, som vi senare skulle få se svansen av när han gick iväg i nattmörkret. För medan vi skådat stjärnor hade vargen skådat människor. Fast det visste vi inte just då. Just då, var det bara vi och stjärnorna.
 
3. Tre mindre bloggar du hittat,  Åh det finns ju så många fantastiska storbloggare därute, Lovisa och Sandra bland andra, men också så många lite mindre guldkorn som följt iår. Mina favoritbloggar 2015 har varit Joré DirgélaitésTheas, och Klara Amandas. Så härliga personer, med fantastisk känsla för bilder och som jag mest bara vill bjuda ut på fika och bli bffs med.
 
4. En maträtt som du älskat, Åh min engelsman har tagit detta recept på one-pot creamy pumpkin pasta och perfected it till drömska nivåer. Med lite grädde, puréead rostad butternut squash, rostade kikärter och alla grönsaker du har hemma får du till vad jag nästan tycker är världens godaste maträtt. Så varm och härlig och åh. Comfort food, som alla engelspersoner jag känner säger. Så mycket komfort. Så mycket kärlek.
 
One pot pasta
 
5. Tre filmer du sett, ♦ Pride - en fantastisk feel good film om LGSM, lesbians and gays support the miners, satt i 80-talets England. Fantastiska karaktärer, klockren kostym och så mycket glädje och viktiga budskap. ♦ Star Wars VII - har redan gått och sett den två gånger faktiskt, och vill se mer, mer, mer. Sci fi och vapen möter badass kvinnliga huvudrollsinnehavare, och så lite söta droider på det. ♦ Mad Max - det är som att bli indragen i en helt ny värld, en värld av sand och ondska och fattigdom och hemskheter. Badass kvinns, såklart, och helcool action. ♦
 
6. En upplevelse som du kommer minnas, Vår resa till Belgien var helt, helt, helt fantastisk. Att få resa bort bara på tu man hand och uppleva en del av världen som vi aldrig sett förut. Få promenera runt på kullerstensklädda gator och beställa in öl och äta våfflor och gå på museum. Jag tyckte så mycket om Belgien. Fast mest tyckte jag om att få uppleva det med dig.
 
7. Tre album som gjort ditt år, ♦ First Aid Kit - Stay Gold ♦ Abba - Super Trouper ♦ Sigur Rós - Kveikur ♦
 
8.  Ett ställe som betytt extra mycket, Högst högst högst upp på det där berget som vi klättrade upp i höstas, där där en aldrig skulle kunna bli mätt på utsikten. Där vi såg kilometervis oavsett vilket håll vi såg åt, och kunde se hur solstrålarna lekte över dalarna och vinden spelade i träden. Där var världen så vacker. Och jag var så glad att dela den upplevelsen med dig.
 
DSC_6859 (kopia)
 
9. En känsla som beskriver ditt 2015, Fantastiskt. Så mycket som hände som jag aldrig hade kunnat drömma om. Att jobba som lärare. Lära känna så många nya människor. Resa iväg som vuxna på semester. Att komma närmre vänner jag hade innan. Att ta sig igenom en stor sorg. Att klara av en arbetsbörda som inte ville ge sig. Att efter allt 2015 dumpade på mig få stå starkare, gladare, bättre, när nyårsraketerna small av, redo att ta mig an 2016.
 
Translation; my best nine from 2015, not based on other people's likes, but my own.
 

Kommentarer

Postat av: ISA

Publicerad 2016-01-01 22:53:27

alltså finis du, man får sån kärlekslängtan av att läsa om er relation <3

Svar: Men finaste du vad gullig du är <3
Frida

Postat av: Sandra

Publicerad 2016-01-03 07:21:04

Haha storbloggare :') Är så glad att jag hittat din blogg och ser verkligen fram emot att få följa dig (och din engelsman) under det här året. Håller verkligen tummarna för att det kommer bli ett pangår för dig :*

Svar: Hahaha ja men det är du ju, åtminstone i mina ögon ;) :) Du är så jäkla fin sandra, tack för alla fina ord och för 2015, det ska bli så kul att fortsätta denna bloggvänskap och se vad 2016 har i gömmorna :)
Frida

Postat av: Joré Dirgélaité

Publicerad 2016-01-04 04:06:06

men hörru1!! vad glad jag blir! vill med bjuda dig på fika. ;-) helmysig lista förresten. må 2016 (känns konstigt att skriva det) vara lika fantastiskt och utvecklande!! <3

Svar: Men hallå åh vad mysigt! Hör av dig om du någonsin far åt englands håll, och jag hör av mig när jag åker tillbaka till sverige, så kanske vi faktiskt kan få till ett fika ;) om inte så ska det bli fortsatt fint att få läsa din blogg 2016 :)
Frida

Postat av: Lund Johanna

Publicerad 2016-01-06 20:37:21

Grymt härlig lista! Får se om jag kanske kapar den lite :)

Och pastan tar jag med mig och försöker förfina själv då! ;)

Svar: Men hallå du tack! Gör det gärna om du vill :) Pastan är så drömmig, ta den och lev väl och njuuut :D
Frida

Postat av: Sandra Leone

Publicerad 2016-01-07 11:34:16

Så himla mysig lista (älskar 2:an) och megafina bilder.

Svar: Men hallå du tack! <3
Frida

Postat av: Amanda Jona [SPONTAN]

Publicerad 2016-01-16 17:35:59

Åh vilket mysigt inlägg och verkligen så härliga bilder! :)

Svar: Men hallå du tack! :)
Frida

Postat av: phics.blogg.se

Publicerad 2016-02-14 20:49:41

åh hittade hit via joré, och måste bara säga, vilken mysig blogg! & vad fint du skriver!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej