En ledig dag i livet

Publicerad 2016-01-22 07:37:00 i Livet,

A day in Brighton
 
Hej på er! Så här såg jag ut igår, andra dagen ledig efter sista tentan och så glad och nöjd. Har här redan hunnit med firarfika med oscar, mysmiddag med patrick och alice och engelsmannen första dagen ledig, och en hel lång sovmorgon till kl 2 fylld med harry potter dokumentärer och abbalåtar på andra dagen. Men sedan, vid klockan 2.12 så tyckte jag att det var dags att ta tag i dagen. Smink på, jacka på, halsduk på, selfie tagen och ut!
 
A day in Brighton
 
Jag promenerade ned till the North Laine, en av brightons promenadgatsområden som är fyllda med små butiker och massor med folk. Tycker så mycket om att strosa runt i de här kvarteren, det finns alltid så mycket att kolla på. Fast jag hade mer i tanken än bara att titta på folk, och styrde kosan mot mina favoritaffärer för vintagekläder.
 
A day in Brighton
 
Så med massor av radioprogram laddat i hörlurarna ägnade jag ett par timmar i mina favoritgömmor, letandes efter klänningar och skjortor och kollandes på tjocktröjor och platåskor och bara bara njöt. Älskar verkligen vintageaffärer. Så mycket grejer, som även om en inte ska köpa't bara blir glad åt att det finns. Njutning utan begär. Förutom åt alla tylliga balklänningar. De har jag allt begär i världen för.
 
A day in Brighton
 
Jag provade även en hel del klänningar och tröjor och kjolar, en hel del som lämnades kvar men även en del som kom med hem. Några klänningar och så ovanstående skjorta, för att vara lite mer precis. Jag brukar alltid spara spara spara pengar, men efter en intensiv pluggperiod älskar jag att få gå i affär och bara unna mig ett två tre plagg som tack för att jag klarat mig igenom det. Det är så jäkla fint att få vara student med jobb, så att jag har råd och möjlighet att när jag verkligen vill kunna unna mig lite lyx.
 
A day in Brighton
 
Och sedan gick jag till mitt favoritställe, the Emporium, för en kopp choklad och bokläsning. Har varit där så mycket på sistone att hansomstårbakomdisken känner igen mig och vet vad jag ska beställa. En varm choklad? Jatack. Efter en stund kom även min bästa Joana förbi, så satt vi ett par timmar och pratade framtid och pojkvänner och böcker och uppsatser. Tycker så mycket om min Joana. Och sedan var den dagen och den utflykten över. Så fint att få tillbringa en hel dag åt så enkla, lättsamma och fina saker.
 
Translation; My exams are over!! Woop woop! And I decided to celebrate with the calmest day ever. After a sleep in until 2 (spent watching HP documentaries and listening to ABBA), I went down to the North Laine to look for (and buy) some vintage dresses and shirts, something I can genuinely spend hours doing. I love vintage stores, filled with so many glorious shoes and clothes that I even though I know I won't buy am just so happy that they exist. Pleasure without desire. And then, to top off an already great day, I went to the Emporium for some hot chocolate and reading, and chitchatting with my bestest Joana. It's such a joy to just get to spend a day without any must do's, and instead just relax and enjoy how lovely life can be, post exams and post payday.
 

Kommentarer

Postat av: Sandra

Publicerad 2016-01-22 08:42:28

Älskar att få följa med dig såhär och hurra till att du fixat tentorna. Så härligt!

Svar: Men du tack och tack och ja! Är så glad att tentorna är över :D
Frida

Postat av: Sandra Leone

Publicerad 2016-01-22 21:23:52

Älskar också att unna mig saker efter en intensiv pluggperiod.

Svar: Ja åh asså, det är verkligen bland det bästa som finns. Bara få chansen att ta det lugnt och ha det bra :)
Frida

Postat av: Lili

Publicerad 2016-01-23 22:26:42

Åh, vilken fin skjorta! Och är det Igelkottens elegans jag ser på fikabordet? ^^

Svar: Men du tack! Och ja precis, läser den nu och älskar älskar älskar'n :)
Frida

Kommentera inlägget här
Publiceras ej