En students utsikt i tentatider

Publicerad 2016-01-12 11:03:00 i Livet,

Revisionision
 
Om bara några dagar har jag mina tentor för höstterminen, en på lördag och en på tisdag, och i dagarna som varit och kommer så rör jag mig så lite som möjligt. Faktist, så sitter jag mest stilla vid vårt lilla matbord och antingen äter, ser på youtube filmer, eller pluggar pluggar pluggar. Något som lyfter upp tillvaron, dock, är ett litet informellt nyårsmål jag gett mig själv, nämligen att lägga mer pengar på frukt och mindre på sötsaker. Inte så att jag inte kan köpa sötsaker, men så att jag har råd med frukt. För det gör ju frukostar, som förra året var så tråkigt studentiga med gröt och te och inget mer, så himla mycket roligare.
  
Revisionision
 
Men det jag ägnat allra mest tid åt den här veckan är plugget. Det tog mig så himla länge att komma igång med pluggandet, så att när jag träffade kurskamrater med gråt i ögonen av stress så hade jag fortfarande knappt öppnat den första boken. Väldigt ovan känsla för mig, som annars är först av alla att stressa och oroa mig. Men det känns ändå väldigt skönt, att istället för att oroa mig lita på mig själv och vad jag kan. Ta det en dag i taget och som det kommer, istället för att stressa upp mig bara för att jag tror att jag snart kommer bli stressad. Men nej ni, nu ska jag återvända djupt in i alla böcker jag kan hitta om internationell teori och europeisk politik. Vi hörs senare.
 
Translation; Revision time is go and I'm finally revision and not just procrastinating. I'm actually spending most of my time by our dinner table/desk and the pictures above show you what I spend most of my time doing; eating food and books. Please do notice how unusually luxorious the breakfast is, with avocado and two types of fruit. I've decided to eat more fruit and less naughty sweets and so far so good. But now I better get back to revising again, I'll talk to you guys later.
 

Kommentarer

Postat av: Sandra

Publicerad 2016-01-14 07:28:54

Du är så grym som orkar ta dig igenom det här med den inställningen, att ta en dag i taget för det är verkligen inte det lättaste om andra runt omkring stressar upp sig. Jag är inte ett dugg avundsjuk på plugget men romantiserar ändå innehållet i bilderna något enormt :P

Svar: Åh, det betyder så mycket att få lite pepp och fina ord i såna stressiga tider, då en ju kämpar på så gott en kan men enkelt tappar fotfäste över om det en gör är bra nog. Tack!
Frida

Kommentera inlägget här
Publiceras ej