En vecka i taget II

Publicerad 2016-05-09 17:50:00 i Livet,

On my phone pt. 2
On my phone pt. 2
 
Om jag ska vara helt ärlig så har den här veckan mest varit plugg plugg plugg plugg. Jag har de senaste tre veckorna skrivit samman tre uppsater på sammanlagt 10 000 ord, läst hundratals sidor papers om diverse politiska problem och fått träsmak i rumpan av att sitta still. Längtar så mycket efter att få lägga undan datorn, gå ned till stranden och glömma allt vad fotnoter heter.
 
On my phone pt. 2
On my phone pt. 2
 
För Brighton har varit så jäkla fint på sistone, så varmt, så soligt, så grönt. Varendaste dag vill en bara sitta ute och lapa sol, äta glass och dricka öl, men då en ju istället är fast inomhus mestadelen av dagarna så får en nöja sig med att drömma om sommarupptåg inifrån biblioteket och njuta av kvällsolen på väg hem.
 
On my phone pt. 2
On my phone pt. 2
 
Men om kvällarna har vi tagit tillvara på all värme som stannat kvar efter att solen gått ned, och suttit i parker, grillat på bakgårdar och promenerat genom staden i shorts och kjolar och linnen. Och bara mått så jäkla bra. Älskar sommarkvällar efter sommardagar, då solen gjort alla så glada och avslappnade och kvällen närmast vibrerar till minnet av dagens värme. Det är så varmt, så somrigt, så romantiskt.
 
On my phone pt. 2
On my phone pt. 2 
 
Sen har vi ju också smugit iväg vissa speciellt soliga dagar och njutit av vädret även fast vi borde plugga och jobba. Som när vi alla möttes upp för att plugga men efter nån timma utbrast att nu får vi ändå ta och gå och äta glass. Så tillbringade vi sedan eftermiddagen inne vid fontänen vid Old Steine, tittade på folk, åt glass, hjulade och retades. Så där som vänner gör. Plus ovanstående glass från boho gelato - nutella, banan och jordnötssmör - är att dö för.
 
On my phone pt. 2
On my phone pt. 2 
 
Annars då? Så som det alltid är i deadline times så försöker hjärnan så mycket den kan att hitta på saker att göra istället för att plugga, vilket lett till att vi ägnat mycket tid åt mat. Äta, laga, you name it. Som den där kvällen då vi möttes upp på the North Laine pub, och pratade och åt och drack och mådde så bra. Eller när jag och Patrick bestämde att nu är det dags för portobellosvampburgare och sedan lagade världens festmåltid. 
 
On my phone pt. 2
On my phone pt. 2
 
Och så en morgon så vaknade vi helt utan frukost hemma, och bestämde oss för att gå och äta frukost ute. Vi bor högst uppe på en av Brightons kullar, långt från de flesta caféer men alldeles nära Queens Park, så vi köpte croissanter och juice från en cornershop och tog med till parken. Bara jag och Patrick och solen och fåglar, sån jäkla bra start på en dag.
 
Så för att sammanfatta veckan så har den varit tråkig och stressig och bra, tråkig och stressig pga uppsatser som ju aldrig skriver sig själva, men också så bra pga allt allt annat. På grund av vänner och mat och sol och kvällar och dagar och mornar ute. På grund av att sommaren äntligen är på väg.
 
Translation; part II of my weekly catch ups. Last week I spent most my days just working and writing essays, three out of four are now done and I can't wait to get to spend a single day not stuck in front of my laptop. The weather has been so lovely lately, with the summer days becoming warmer and sunnier as the deadline pressure increases. I really wish I could spend more of my time outside, rather than just inside the library/our room studying.
 
I've been up to other things as well though, a part from writing essays. Like spending our evenings out with friends or having them come over for BBQs. Mostly though, we've been enjoying the lovely warm summer evenings, where you stay out until late wearing shorts and skirts and still feeling warm. 
 
Overall, it's been a busy yet boring yet lovely week, busy in terms of essays and boring in terms of the repetitiveness of writing, but most of all it's been so lovely in terms of weather and friends and mornings and days and evenings out. It feels like summer is on it's way. Finally.
 

Kommentarer

Postat av: Daniella Chanelle

Publicerad 2016-05-10 06:57:52

Åhhhh vad fint <3

Postat av: Lili

Publicerad 2016-05-11 19:12:29

Vad mysiga alla kvällar ser ut! Förstår också att du längtar ut dagtid i detta väder. Och åh! De där blocken är så snygga. Har likadana, hela 9 stycken faktiskt eftersom jag ville ha olika storlekar och en blank uppsättning och en linjerad. xD det blir liksom mycket roligare att anteckna och planera i så fina block. Så bra papper också, skönt att skriva på!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej